Şefik Dizdar Sanat Galerisi Safranbolu’da Karma Sanat Sergisiyle Kapılarını Açtı

Şefik Dizdar Sanat Galerisi Safranbolu’da Karma Sanat Sergisiyle Kapılarını Açtı

Yayın: 27.11.2023 00:06 |Güncelleme: 27.12.2023 16:38
Paylaş:
A+ A-

Safranbolu Kültür ve Turizm Vakfı tarafından 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde, Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk ve öğretmenlere özel “Karma Sanat Sergisi”nin açılışı gerçekleştirildi.

Safranbolu Kazdağlıoğlu Meydanı’nda yer alan Şefik Dizdar Sanat Galerisi, 30 Kasım tarihine kadar kapılarını sanatseverlere açık tutuyor.

Karma sanat sergisinde; Ali Uyanık, Ayla Ağyaroğlu, Ayfer Onkardeşler, Aysel Şık, Ayşe Salur, Burcu Sezer, Erhan Başaran, Elif Kocakaya, Eyüp Günaydın, Fatma Avcı, Fatma Coşkun, Hatice Çelik, Hüseyin Çelik, Hüsnü Bozkurt, İlknur Başat, Nebahat Kara, Nergiz Çelikkaya, Nuray Mumcu, Recep Çakmak, Sacide Çapraz, Sakine Kelleci, Semra Okan, Sevgi Ergün, Sevgi Şahinder Çakır, Sevil Koca, Yıldız Yavru, Zafer Çamlıca, Zahra Mohammadi ve Zuhal Arslan Şener’e ait birbirinden özel tabloları sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

Sergi hakkında konuşan Ressam Aysel Şık, “Karma sanat sergisi birbirinden değerli tablolardan oluşuyor. Bu sergide 29 ressama ait tablolar bulunuyor. Kurtuluş savaşına ait siyah beyaz fotoğrafı, kağnı arabasıyla görünen İnebolu’da kadın kahramanımız Şerife Bacı ile birleştirdiğim renkli bir çalışma oldu. Meslek olarak 12 yıldır resim sanatıyla uğraşıyorum ama yaklaşık 45 yıldır nerdeyse çocuk yaşta başladığım bu sanatın hep içerisindeydim. Hiç pes etmeden, büyük bir sabırla ve incelikle sanatımı yapmaya devam ediyorum. Kara kalem, yağlı boya gibi malzemelerle çalıştım ve birçok kompozisyon, portre gibi birbirinden bağımsız her nesneyi, kısacası her şeyi resmetmeyi seviyorum. Yaptığım işin içerisinde, yani kendimi tabloda hissederek resim yapmak, beni çok mutlu ediyor. Büyük bir aşkla ve tutkuyla resim yapıyorum. Kendimden bir şey katmayı çok önemsiyorum. İlk olarak dergilerde gördüğüm birçok sanatçıları çizmeye başladım. Hatta yıllar önce, Türkan Şoray’ı iri küpeleriyle çizdiğim bir kara kalem çalışmamı ona bir mektupla göndermiştim. O da bana çok güzel bulduğunu ifade eden imzalı bir fotoğrafını göndermişti. Bu sergide bulunan siyahi kadının iri küpeleri, yine onlarında özgürlükleri için mücadeleleri çok etkiledi. Anadolu kadınlarının çift katlı dikip giydikleri cepkenleri ve yine özgürlükleri için cepheye gitmeleri, bu tabloda kıyafetlerin renk ve dokusunu, o tok duruşu Kurtuluş savaşı konulu kadınlarımızın üzerinde resmetmeye çalıştım. Geçmiş ile bugünün karması iç içe olan eserler ortaya çıktı. Sergimiz bu hafta açık kalacak. Herkesi sergimize bekliyoruz.” dedi.

Şefik Dizdar Sanat Galerisi, sanatseverleri bekliyor. (Esra Oğuzkağan Özkan)

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Şişecam’ın eurobond ihraçlarına 5 milyar dolara yakın talep geldi

Anadolu Ajansı
Yayın: 17.05.2024 08:48
Paylaş:
A+ A-

İSTANBUL (AA) – Şişecam, Türkiye dışı kurumsal yatırımcıdan gelen yüksek talep sonrası tahvil ihracını 1,5 milyar dolara çıkarırken, şirketin eurobonduna uluslararası kuruluşlardan 5 milyar dolara yakın talep geldi.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, nisanda gerçekleştirdiği 1,1 milyar dolarlık eurobond ihracına gelen toplamda 3,5 milyar doların üzerindeki taleple Cumhuriyet tarihinin en büyük şirket tahvil ihracına imza atan Şişecam, rekorunu yeniledi.

Türkiye dışı kurumsal yatırımcıdan gelen yüksek talep sonrası tahvil ihracını 1,5 milyar dolara çıkaran Şişecam'ın eurobonduna uluslararası kuruluşlardan 5 milyar dolara yakın talep geldi.

Mayıs ayı başında ihraç edilen ve piyasada işlem gören mevcut eurobond getirilerinin altında bir oranla borçlanılmasına rağmen gösterilen ilgi, global finansal piyasaların Şişecam'a duyduğu güveni bir kez daha teyit etti.

Tahvil ihracını İngiltere'deki iştiraki “Sisecam UK PLC” üzerinden gerçekleştiren Şişecam, toplamda 5 yıl vadeli 675 milyon dolarlık, 8 yıl vadeli 825 milyon dolarlık tahvil ihracı gerçekleştirdi.

Dört kıtaya yayılan üretim faaliyetleri ve 150 ülkeyi aşan satışlarıyla küresel büyümesini sürdüren Şişecam'ın, Citigroup Global Markets Limited, HSBC Bank plc, J.P. Morgan Securities plc ve Merrill Lynch International'ı yetkilendirdiği iki ihraçta kupon faizleri aynı seviyede olup, tahvil getirilerinin ağırlıklı ortalamaları sırasıyla yüzde 8,056 ve yüzde 8,455 uygulandı.

Yoğun talep gören tahvillerin yüzde 37'si İngiltere, yüzde 36'sı ABD, yüzde 15'i Avrupa, yüzde 12'si ise Hong Kong başta olmak üzere Asya ve Orta Doğu menşeli fon ve finans kuruluşları tarafından satın alındı.