Şehir İçi Yolcu Taşımacılığına 45 Yeni Minibüs…

Şehir İçi Yolcu Taşımacılığına 45 Yeni Minibüs…

Yayın: 16.01.2016 13:04
Paylaş:
A+ A-

Karabük Şoförler Odasının girişimleri ve KARSAN Otomobil ile yapılan protokol ve Esnaf Kefalet Kredi Kooperatifinin kredi desteği ile alınan 45 yeni Minibüs törenle hizmete alındı. 

Şoförler Odası ve KARSAN Otomobil ile yapılan protokol ve Esnaf Kefalet Kredi Kooperatifinin kredi desteği ile alınan 45 yeni Minibüs hizmete alım törenine; Karabük Valisi Orhan Alimoğlu, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin, AK Parti Karabük Milletvekili Prof. Dr. Burhanettin Uysal, İl Emniyet Müdürü Serhat Tezsever, Belediye Başkanı Rafet Vergili, Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy, ,Sivil toplum örgüt temsilcileri ve davetliler katıldı.

Düzenlenen törende açılış konuşmasını yapan Karabük Şoförler Odası Başkanı Ahmet Karabacak, “Cumhuriyet kenti Karabük’e bizlerde bir şeyler katmak istedik. Belediye başkanımız Rafet Vergili’ye giderek araçlarımızı yenilemek istediğimizi söyledik. Oda bize gerekli desteği verdi ve ilgili kararlar komisyondan çıktı. Bize en büyük desteği Sayın Milletvekilimiz Mehmet Ali Şahin verdi.Türkiye’de bu bir ilk.Bu araçlarımızı Kredi ile aldık. Esnaf Kefaletten kredi kullandık. 60 ay vade ile yüzde 18 faizle aldık. 100 milyara 60 ayda 18 bin TL faiz ödeyeceğiz. Bu kredi başka bir yerden alsaydık, 64 bin TL kadar faiz ödeyecektik. 45 bin TL kardayız. 45 araç aldık, 24 araç daha alacağız. Üniversiteleri öğrencilerimiz inşallah bizlere haklarını helal ederler. Onlara söz verdik ödediğiniz paranın karşılığını alacaksınız diye. Bize destek veren tüm büyüklerimize teşekkür ediyorum” dedi.

KARSAN Firma Yetkilisi ise, Karabük’te böyle bir değişime öncülük ettikleri için gurur duyduklarını, yeni araçların tüm Karabük halkına hayırlı olması temennisinde bulundu. Vali Orhan Alimoğlu’da insanları bir yerden bir yere ulaştırmada büyük bir görev üstlenen şoför esnafının çok önemli bir görevi ifa ettiğini belirterek yeni araçların hayırlı olması temennisinde bulundu. Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin ise yaptığı konuşmada, araçların hayırlı olması temennisinde bulunurken “Allah kazasız belasın binmek nasip etsin” dedi.

Konuşmasında devamında Karabük’teki trafik sorununa ve Kardemir Kavşağındaki soruna değinen Şahin, bu konunun çözümü noktasında Karayolları Genel Müdürü ile konuşacağını ve burada trafiğin rahatlatılması için bir çalışma yapılmasını isteyeceğini söyledi.

Şahin konuşmasının devamında ise, “Birkaç hafta önce Şoförler Odası Başkanı Ahmet Karabacak bana geldi ve taleplerini iletti. Benden Halk Bankası Kredilerden sorumlu Müdür Yardımcısından randevu almamızı istedi. Bizde aradık ve hemşerilerimizin geleceğini söyledik. İşlemler çok çabuk gelişmiş krediler alınmış ve yeni minibüsler alınmış. Karabük’te aldığımız bilgilere göre 62 bin kayıtlı araç var. Bu rakam 10 yıl önce 28 bin iken 62 bine çıkmış. Bunun yüzde 60’ı otomobil. Tabii böyle olunca trafik sorunu ortaya çıkıyor. Özelikle Kardemir kavşağında belirli saatlerde trafik kilitleniyor. Buna çözüm bulmak lazım. Burası Karayollarının sorumluluğunda bir bölge. Bizim bu konuda düzenlemeyi karayolları ile yapmamız lazım. Bu sorunu karayolları programına aldırabiliriz. Burada yapılacak yeni düzenleme ile birlikte Ankara İstanbul’dan gelecek araçların giriş ve çıkışları nerden verilecek bunu hep birlikte planlamak lazım. Önümüzdeki günlerde karayolları Genel Müdürümüz gelecek. Konuyu kendisiyle görüşeceğim. Belediye Başkanı Rafet Bey’de bu konuyu çözme noktasında gerekli çalışmalara destek vereceğini sanıyorum. Amacımız Karabük’e en hizmeti götürmek” ifadelerine yer verdi.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Trabzonspor, Mehmet Ali Yılmaz’ın başkanlığında önemli başarılara imza attı

Anadolu Ajansı
Yayın: 25.04.2024 16:48
Paylaş:
A+ A-

TRABZON (AA) – Trabzonspor, hayatını kaybeden onursal başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın kulüp başkanlığı döneminde 4 kupa kazandı.

Trabzon'da 21 Ekim 1948'de dünyaya gelen Yılmaz, İstanbul Mühendislik ve Mimarlık Akademisi İnşaat Fakültesi'nden mezun oldu. Yılmaz, iş insanı, medya patronu, siyasetçi ve spor yöneticisi olarak tanındı.

1982-1983 sezonunda Trabzonspor'un 8. başkanı olarak seçilen Mehmet Ali Yılmaz, bu görevini 1987-1988 sezonun ortasına kadar sürdürdü. Bir yıllık aranın ardından 1989'da tekrar başkanlık koltuğuna oturan Yılmaz, 1992'ye kadar görevde kaldı. Üçüncü başkanlık dönemi 1996'nın sonundan 2000 yılının sonuna kadar devam eden Mehmet Ali Yılmaz, kulüpte en uzun süreyle başkanlık yapan kişi oldu.

Trabzonspor, Yılmaz'ın başkanlığı döneminde 1982-1983 sezonunda Cumhurbaşkanlığı Kupası, 1983-1984 sezonunda lig şampiyonluğu ve Türkiye Kupası, 1984-1985 sezonunda Başbakanlık Kupası olmak üzere 4 kupa kazandı.

Kulüpte 1988'de yapılan Divan Başkanlık Kurulu'nda verilen önergeyle Mehmet Ali Yılmaz, kulübün onursal başkanlığı ünvanını elde etti.

Yılmaz, bordo-mavili kulüpte tesisleşmenin de ilk adımlarını attı. Mehmet Ali Yılmaz'ın ismi kulübün mevcut tesislerine verildi.

Mehmet Ali Yılmaz, 1991 genel seçimlerinde Doğru Yol Partisi'nden Trabzon milletvekili seçilerek, 49 ve 50. hükümette Spordan Sorumlu Devlet Bakanlığı görevini yaptı.

Mehmet Ali Yılmaz'ın Bakanlığı döneminde Türkiye Futbol Federasyonu özerk bir yapıya kavuştu. Yılmaz, futbolda havuz sistemini düzenleyen kişilerden biri oldu.