Şehir Parkı Projesinin Temeli Atıldı

Şehir Parkı Projesinin Temeli Atıldı

Yayın: 05.02.2019 19:34
Paylaş:
A+ A-

Karabük Belediyesi tarafından Endüstri Meslek Lisesi üstü, eski fidanlık bölgesinde yapılacak olan Şehir Parkı Projesi’nin temeli düzenlenen tören ile atıldı.

Şehir Parkı projesi tamamlandığında 500 metrekare sosyal tesis, restoran ve satış noktaları, 6 metre yüksekliğinde şelale manzaralı 385 metrekare oturma alanı, 2300 metre yürüyüş yolu, 400 metrekare biyolojik gölet, Çocuk oyun alanları, Dev satranç, Geçlerimizin ve amatör grupların yeteneklerini sergileyebileceği 120 kişilik amfi tiyatro, çocuk ve yetişkinler için spor alanları, ailece piknik yapabileceğiniz barbekülü 80 adet kamelya, olacaktır.

Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili’nin katılımları ile gerçekleştirilen temel atma törenine MHP Karabük İl Başkanı Dr. Adem Kar, Yenice Belediye Başkanı Zeki Çaylı, meclis üyeleri, daire müdürleri, mahalle muhtarları ve vatandaşlar katıldılar.

Temel atma töreni öncesi bir konuşma yapan Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili; “Sayın İl Başkanım, İlçe Başkanım, değerli dostlarım, değerli başkan adaylarım, değerli hanımlarımız. Bu havada temel atma merasimine geldiğiniz için hepinize ayrı ayrı teşekkür eder, hepinizi saygıyla selamlarım. Biz 2009 senesinde Karabük’teki Belediyeyi idare etmek için gönüllü olduk. Çünkü biz Karabük’ün havasını, suyunu teneffüs ederek büyüdüğümüz için varlık sahibi olduk. Karabük’te her şeyimiz oldu. Karabük, Eskipazar, Çerkeş, Trabzon herkesle beraber bir harmoni içerisinde ekmeklerimizi bölüşerek bu günlere kadar geldik. Bende Karabük’e hizmet etmeye gönülden talip oldum. Hiç kimse sen Karabük’e Belediye Başkan Adayı olur musun? demedi. Sen şöyle olursun, sen böyle olursun diyerek Belediye Başkanı olmadım, siyasete girmedim. Siyasete başladığım zamanda hiç kimseye gidip icazet almadım, beni aday yapar mısınız? demedim. Ben talipli oldum, sağ olsun teşkilatlarımızda bizi uygun gördü, Karabük’e Belediye Başkan Adayı yaptı. 2009 senesinden bu güne kadar Karabük’ün her türlü eksiğini çözmek için gece gündüz tüm ekibimizle beraber çalıştık. Belediyeye geldiğim günden bu güne kadar hiçbir zaman partizanlık yapmadım. Ne işe alımlarda, ne yardımlarda, ne işçimizin içerisinde, ne müdürlerimizin içerisinde ayırım yapmadım. Aynı kadrolar ile Karabük’ümüzü bu güne kadar taşıdık. Eksiksiz bir Karabük yapmak için ne gerekiyorsa yaptık.

Bazıları bizim yıldızlarımızı çok görmeye başladı ki Kuzeyin Yıldızı ismini ben kendim vermedim. Tüm Karabüklüler ile beraber Orta Karadeniz bize bu ismi verdi. Çünkü olmayan işler yaptık biz Karabük’te. Devlet işbirliği ile TOKİ’ye binlerce konut yaptırdık. Mümkün olduğu kadar kimseyi mağdur etmeden bunları çözmeye çalıştık. Aynı şekilde 2009 senesinde üniversitemizin gelişim yıllarında şu andaki adaya elimizden geldiği kadar büyük destekler verdik. Tüm Karabüklüler destek verdi. Üniversitemizin bu duruma gelmesi için rektörü başarılı bir rektör yaptık. Karabük Üniversitesi’ni de şu anda sayılı üniversiteler arasına getirdik. Karabük’te el atmadığımız hiçbir nokta kalmadı. Mezarlıklarından tutun mezbahasına, haline aynı şekilde bu bulvar yollarımıza kadar. Yalnız Halim Deresi’ni açmak için 80 tane konut yıktık. Karabük’ün gelişimi için şuanda Aydınlık Mahallesinin hemen üstünde 2 tane yıldız mahalle ortaya çıktı. 4 yıl gibi bir süre içerisinde doğalgazı dağıttık. Bu, Karabüklülerin cebine tüp parası olarak her ay 70-80 lira gibi bir menfaat sağlamakta. Biz göreve geldikten sonra 6 saati geçen su kesintisine hiçbir zaman izin vermedik ve bölgemizdeki en ucuz suyu dağıtmaktayız. Şu anda Ak Partili Belediye tarafından idare edilen Bolu’daki suyun fiyatı 4 lira 28 kuruş. Karabük’teki su ise 2 lira 57 kuruş. Sizin 50 liralık su faturanız Bolu’da 100 lira. Biz her vatandaşımızın cebine yalnız su faturasından 50 lira menfaat sağlamaktayız. Sağa sola festivallere harcayacak para bulamadığımız zaman suya zam yapmıyoruz.

Ne yaptı? dedikleri zaman şöyle bir baksınlar. Hal binasını yaptık, dolmuş duraklarını yaptık, Belediye binasını yaptık. Kimsenin yapamayacağı Türkiye’nin en büyük yayalaştırılmış Kent Meydanı’nı yaptık. Hemen yanına kütüphanesini yaptık ki gece saat 12’ye kadar hizmet veriyor. Evet yıldız nasıl takılır? Yürüyen Merdivenler ile, Asansörler ile ulaşım kolaylığı sağladık. Karabük’e il yıldızını tüm Türkiye’deki medyalardan, kamuoyunda verdirtirdik ve şu anda Türkiye’nin her yerinden bizim Merdivenlerimizi, Asansörlerimizi görmeye gelip mümkün olduğu kadar da şehirlerine uygulamaya çalışıyorlar. Halden sonra Ticaret Merkezi’mizi yaptık. 100 Yıl Mahallesi’nde muazzam bir merkez yaptık. 200 Evler’de yine Pazar Yerimizi yaptık. Yeşil Mahalle’de Pazar Yerimizi yaptık. Şu anda kadar 117 tane park yaptık. 23 tane Sosyal Yaşam Merkezi yaptık. Safranbolu ile Karabük’ü birbiriyle birleştirdik. Sizlerden oy almak için yapamayacağım hiçbir şeyin sözünü, vaadini vermedim. Ne de bir kere size yalan söyledim.

Şimdi yola çıkıyorlar, ellerinde hiçbir proje yok. Her konuşmalarında, her kelimelerinde bir oy alabilmek için bin tane yalan üzerine kurgu düzenliyorlar. Biz 10 yılda Karabük’ün hikayesini yazdık. Bundan sonraki 5 yılda Karabük’ün 50 yılını inşa edeceğiz. Öncelikle mahallelerdeki su drenaj kanallarını düzenleyeceğiz. 2 yıl saha çalışması yapılmış projeyi uygulamaya başlayacağız. Bir daha yağmur yağdığı zaman hiç kimsenin ayağı suya değmeyecek. Gençlerimiz ile ilgili muazzam bir Bilim Merkezi yapacağız. Çevre iller dahi bu Bilim Merkez’imizi ziyarete gelecek. Diğer bir olayımız, Sağlık Tarama Merkezi yapılacak. Hiç kimse ben tomografide sıra bulamadım, röntgende şunu yapamadım diyemeyecek. Bir ön teşhis Sağlık Tarama Merkezi yapacağız, bundan da bütün Karabüklüler ücretsiz olarak yararlanacak. Tabi bizim bu projelerimiz olduğu zaman bizim bu şekildeki projelerimize tahammül etmeleri mümkün değil. Bir bakıyorlar bir anda bir Belediye Binası yapılmış. Belediye cebinden 1 kuruş finansman harcamamış, üstüne de para almış Belediye Binası yapmış. Bunu yok sayıyorlar. Yok saysınlar. Biz finans kullanımının, para kullanımının nasıl yapılacağını, nasıl idare edileceğini çok iyi biliriz. Göreve geldiğim gün elektrikleri kesilmiş olan bir Belediyeden sonra şu anda Türkiye’nin en zengin Belediyesini ortaya çıkartmanın usulünü, adabını bizden başka hiç kimse bilmez.

DEVLETİN YAPTIĞINI DEVLET YAPAR, YAPAMADIĞINI DA KARABÜK BELEDİYESİ YAPAR

Biz bir şey söyleyince “Bunun kaynağını nerden bulacakmış” diye sorgular. Siz neyi sorgularsanız sorgulayın. Ben 2009’da aday olduğum zaman, Battı – Çıktı’yı yapacağım zaman şunu sorguluyordunuz. İl Başkanlarınızda dahil bütün teşkilatlarınız “Rafet Vergili yıldızları gök yüzünden indiriyor” dediğiniz zaman biz göreve geldiğimizden 2 yıl sonra Battı – Çıktı çalışmaya başladı. Şimdi Kesintisiz Ulaşım Programında da sizin hiçbirinizin kaynaklarına Karabük Belediyesi’nin ihtiyacı yok. Devletin yaptığını devlet yapar, yapamadığını da Karabük Belediyesi yapar. Vermiş olduğumuz sözleri yerine getiririz. Soğuksu Mahallesi’nden başlar Safranbolu’ya kadar hiçbir trafik ışığında durmadan yoluna devam eder.

Şöyle söyleyeyim; Hizmete gönüllü değil, hizmetin nasıl yapılacağını bilmiyor. Bir yerde başarılı olmuş olabilirsiniz. Şimdi “Rafet Bey Rektör olun” deseniz ben rektör olamam kardeşim. Rektörlük apayrı bir iştir. O eğitim işidir. “Rafet Vergili siz doktor olun” deseniz ben doktor olamam çünkü ben o kitapları falan okumam, benim işim değil. Ama birileri de gönül işi, hizmet işi olarak kendisini siyasete hazırlar ben memleketime şunları şunları yapacağım diye yola çıkar. Şimdi ben atanmış Belediye Başkan Adayı dediğim zaman üzülmeye başladılar. Kesinlikle atanmış bir Belediye Başkan Adayıdır. Onun üstünde Karabük’ü idare etmek için gönüllü, projeleri olan, Karabük’ü düşünen arkadaşımız varken bir akşam içinde atanmış bir Belediye Başkan adayı ile yola çıkıp proje üretmeye çalışırsanız fiyasko ile sonuçlanır. Rektörlük döneminde başarılı bir Rektördünüz. 3 yıl Milletvekilliği yaptınız. Son 2 yılınızda kendinizi bir yerlere hazırlamaya başladınız ki hiçbir Karabüklü seçim bittikten sonra benim fotoğrafımı hiçbir yerde görmemiştir. Hiçbir yere pankartları asıp algı yönetimi yaratmaya çalışmamışımdır ki benim algı yönetimim icraatlardan geçer, pankartlardan geçmez. Üniversitede dev ekranlarda son 2 yıl sadece kendisinin slayt gösterileri vardı. Bu bir algı yönetimiydi ve bu yönetimi başardı. Bir akşamda da Milletvekili adayı oldu ve Milletvekili oldu. Dersinki ben Karabük’e hizmet etmek için aday oluyorum. Karabük’ün eksiklerini tamamlayacağım. 3 yıl Milletvekili iken buradan bir tane arkadaşımız Burhanettin bey’i caddede gördüm, elini sıktım diyebiliyorsa veya bir gün gelip Belediyenin ne sıkıntısı var diye sorduysa ben yalan söylemiş olurum. Karabük’ün hiçbir konusuyla ilgilenmemiş. Her problemi Mehmet Ali Şahin Bey ile çözmeye çalışmışız. Sağ olsun neyi rica ettiysek o makamı aramış bize nasıl bir yardım yapması gerekiyorsa her türlü yardımda bulunmuş.

Burhanettin bey şimdi yine sokaklarda. Karabük’ün havasını teneffüs etmemiş, Karabük’ün çilesini bilmez. Yalnız Karabük’e gelmiş, başarılı bir rektörlük yapmış, Milletvekilliği döneminde de bir tane icraat yapmış. Yalan söylüyorsun dedi, evrakları ortaya koyduğumuzdan sonra bir daha cevap veremedi. Bu çifte maaş kanunu 2005 senesinde çıkmış dedi. Ben 2017 senesinde kendisinin vermiş olduğu önergeler ile beraber kanun teklifini nasıl diğer kanun teklifleriyle birlikte geçirdiğini ortaya koyduktan sonrada cevap veremedi. Tek yapmış olduğu hadise çift maaş alıp Milletvekilliğini yapıp işine bakmak olmuş. Karabük ile ilgilide hiçbir düşüncesi olmamış. Yalan söylüyorsam Cumhuriyet Savcılığı orada davanı açacaksın tazminatını benden alacaksın. Alabiliyorsan. 2017 senesinde kanun değişikliği yaptığın ortada. Bizim o zamanlar yine kavşaktaki trafik problemimiz vardı, Yenice’nin Hes problemi vardı, direk devleti ilgilendiren hava kirliliği problemimiz vardı. Kaç kere görüşme yapmışsın bunlar ile? şimdi Karabük’ü yönetmeye nasıl talip oluyorsun?

Biri bırakıyor diğeri yalanı ele alıyor. Ankara’da park ücretleri 1 lira imiş. Ankara’daki park ücretleri belli 4 lira. Efendim bu park ücretleri kanunen yasakmış. Kanunen yasak falan değil 2009 senesinde Belediyelerin veya Belediye altındaki kuruluşların idare etmesi diye Bakanlığın özel genelgesi var. Terör örgütlerine bırakılmaması için. illegal örgütlerin sahiplenmemesi için devletin bu şekilde talimatı vardır. Ama bir oy için bin yalan söyleyip arkasından da İl Başkanı şöyle bir fetva veriyor. Haciz paraları ile toplanan para hayra verilir mi imiş. Peki bende sana şöyle söyleyeyim. Sen avukatsın, icra davalarını takip ediyorsun. İcradan almış olduğun hukuk paralarını senin çoluğuna, çocuğuna yedirmen helal mi? Bir şeyi konuşurken bir sonrasının hesabını yapmazsanız, çok kötü çuvallarsınız. Korku şu; Aramızda o kadar büyük bir fark var ki. Ben bugüne kadar partizanlık yapmadım. Ben içinizde Ak Partili ağabeylerim, kardeşlerim var. Chp’li, Saadet Parti’li arkadaşlarım var. Yalnız Karabük’ün idaresi denildiği zaman sağ olun hepiniz bu anahtarı bize teslim ediyorsunuz ki Karabük’ün 1 lira parasını heba etmeyeceğime hepiniz şahitsiniz. Ben sizlerden toplamış olduğum 1 liralardan bu hizmetleri ürettim., Karabük’ü bu şekilde imar ettim. Hiç kimsenizin aklına gelir miydi yatay asansör ile mezarlıklara çıkmak. Ak Parti döneminde mezarlıklara hangi biri girmiş, hangi biri mezarlıkların içinden bir çöp almış. Belediye Başkanı seçildikten sonra yalnız Öğlebeli Mezarlıklarından 66 kamyon çöp atıldı. Ellerinde bir tane kart. Kart vereceklermiş yoksul adam alışveriş yapacakmış. Bir kere Belediye Mevzuatına aykırı bir konu. Senin söylemiş olduğun şeyi zaten biz yapıyoruz. Şuanda Karabük’te evinde ekmeksiz kimseyi bırakmamaya çalışıyoruz biz. Önce Başkan Yardımcımız evine gider sonra kumanya bağlanır. Bir tanesine de parti kayıt zorunluluğu koyulmaz. Karabüklülerden topladığım hayrı, Karabüklülere dağıtıyoruz. Aynı şekilde sizden toplanan 1 liralar ile bugüne kadar 2500 çocuğumuza burs vermişiz.

Değerli dostlarım biz Karabük’ün her noktasını tek tek imar etmeye çalışıyoruz. Bir günde Spor Vadisi’ni tespit ettik. Ekonomik krizden dolayı müteahhitte bir duraklama var. Çok yakında yeniden ihale yapıp 2019’da tamamlattıracağız. 330 dönüm üzerine bölgenin ve Türkiye’nin en büyük Spor vadisi. Oradaki evlerimizin nasıl değer kazandığını hepiniz kendiniz taktir edin. Yine aynı şekilde burası. Buraların arazisini temin etmek o kadar kolay değil. Neden yapmadınız diye sorarsanız bu araziyi temin etmek 1,5 yılımızı aldı. İnşallah burada 20 dönümün üzerinde şelaleleri akan, göletleri olan şu görmüş olduğunuz toprakların bu 2,5 ayda her bir noktası işlenmiş bir şekilde 30 Mart akşamı hep beraber çay içeceğiz. İkide bir Millet Bahçesi’ni meydana yapmak isteyenlere, caminin yeri iptal olsun Millet Bahçesi olsun diyenlere Karabüklüler burada 31 Mart’ta gerekli dersi verecek. İnşallah eski Valilik binasının olduğu yere de Türkiye’nin en güzel camisini inşa edeceğiz. Örnek bir cami yapacağız, her gelen o camiyi ziyarete gelecek. Nasıl Selimiye’yi, Süleymaniye’yi ziyarete geliyorlarsa o camiyi de ziyarete gelecekler. Bu parkımız tüm Karabüklülere ve buradaki tüm mahallelilerimize hayırlı uğurlu olsun. Buraya geldiğiniz için de hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Milletvekilleri’ni de 30 Mart akşamı ellerinde kek ile ayrıca burada bekliyorum” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından, duaların okunması ve kurban kesilmesi ile temel atma töreni sona erdi.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Karabük, Kocaeli, Sakarya, Bolu, Düzce, Bartın ve Zonguldak’ta Şiddetli Yağış Uyarısı!

Yayın: 25.04.2024 14:09
Paylaş:
A+ A-

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün son tahminlerine göre, Kocaeli, Sakarya, Bolu, Düzce, Karabük, Bartın ve Zonguldak çevrelerinde şiddetli yağışlar bekleniyor. Meteoroloji yetkilileri, bu bölgelerde yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların etkili olabileceğini belirtti.

Ayrıca, yurdun kuzey, iç ve batı kesimlerinde parçalı ve çok bulutlu bir hava öngörülüyor. Batı Akdeniz, İç Anadolu’nun batısı, Edirne, Kırklareli, Çanakkale, Kocaeli, Sakarya, Bursa, Bilecik, Bolu, Düzce, Karabük, Zonguldak ve Bartın çevrelerinde de yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Diğer bölgeler ise az bulutlu ve açık geçecek.

Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği de tahmin ediliyor. Rüzgar genellikle güney ve güneydoğu kesimlerinde kuzey yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esecek. Ancak, İç Ege, Batı Akdeniz’in iç kesimleri, İç Anadolu ile Batı ve Orta Karadeniz’in iç kesimlerinde güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli ve yer yer fırtına şeklinde esecek.

Yapılacak dış mekân aktivitelerinde ve seyahat planlarında hava durumunun dikkate alınması önemli. Özellikle sağanak yağışların etkili olacağı bölgelerde dikkatli olmak gerekiyor.

Günün En Yüksek Sıcaklıkları:

  • Ankara: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde ve akşam saatlerinden sonra yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, 27°C
  • İstanbul: Parçalı ve çok bulutlu, 23°C
  • İzmir: Parçalı ve çok bulutlu, 26°C
  • Adana: Parçalı ve az bulutlu, 38°C
  • Antalya: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, 27°C
  • Samsun: Parçalı ve az bulutlu, 27°C
  • Trabzon: Parçalı ve az bulutlu, 29°C
  • Erzurum: Parçalı ve az bulutlu, 25°C
  • Diyarbakır: Az bulutlu ve açık, 32°C