Sendika Başkanı Doğdu Sağlıktaki Yeni Atamaları Değerlendirdi

Sendika Başkanı Doğdu Sağlıktaki Yeni Atamaları Değerlendirdi

Yayın: 11.10.2023 15:30 |Güncelleme: 27.12.2023 16:35
Paylaş:
A+ A-

Türk Sağlık-Sen Karabük Şube Başkanı Sadık Doğdu, İl Sağlık Müdürlüğü ve Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde gerçekleşen yeni atamalara ilişkin açıklama yaptı.

Aynı zamanda Kamu-Sen İl Başkanı da olan Doğdu, “Kurulduğumuz günden beri Adalet ve hakka riayet beklentimizi yineliyoruz” diyerek sağlık yöneticilerine bir kez daha adalet vurgusu yaptı.

Başkan Doğdu sözlerini şöyle sürdürdü;  “Geçtiğimiz günlerde bir açıklama yaparak sağlıkta atamaların yapılmasını, durumun sürdürülebilir olmaktan çoktan çıktığını belirtmiştik. Bu çağrımızın ardından kamu idaresi sağlık yöneticileri ile ilgili atamaları tamamlamıştır.

Çağrımıza kayıtsız kalınmayarak Karabük’te sağlık yönetimi açısından çok önemli olan bu sürecin tamamlanması hepimiz için sevindiricidir.

Biz Türk Sağlık-Sen olarak yeni göreve atanan tüm yöneticilerimize hayırlı olsun diyoruz. Kendilerine görevlerinde başarı ve kolaylıklar diliyoruz.

Sağlık çalışanları adına kendilerinden beklentimiz sağlık çalışanlarının çalışma şartları ve il özelindeki sorunlarına çareler üretmeleridir. Hiçbir sağlık çalışanı arasında ayrım yapmadan, herkese eşit davranılması, iş ve işlemlerde kamu hukukuna uygun ve çalışanlar arasında adil uygulamalar yapılmasıdır.

Türk Sağlık-Sen olarak çalışanlar arasında ayrımcılık yapan,  Yeni dönemde bu tür durumlarla karşılaşmamayı istiyor idarecilerimizden tüm enerjilerini sağlık çalışanları ve sağlık hizmetleri için harcamalarını bekliyoruz.

Tekrar ifade ediyoruz bizim yöneticilerden beklentimiz kurulduğumuz bugünden beri adalettir, hakka riayettir.

Türk Sağlık-Sen olarak yıllardır vurguladığımız meselelerden biriside kamuda ehliyet ve liyakatin esas alınması, sadakatin ise sadece devlete olmasıdır.

Ne yazık ki bunun aksi durumlarda Türkiye’nin ne bedeller ödediğini, ülkenin nasıl bir uçuruma sürüklendiğini hepimiz gördük. Yöneticilerden de beklediğimiz alt kademelere yapılan her atama ve görevlendirmede buna dikkat etmeleridir.

Tekrardan göreve atananlar yöneticilerimizi tebrik ediyor, sağlık hizmeti ve çalışanlar adına başarılı işlere imza atmalarını temenni ediyor, isteğimizin sadece ve sadece adalet olduğunu bir kez daha hatırlatıyoruz.”(Halil Kızılyer)

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Gümüşhane’de bıçaklı kavgada bir kişi hayatını kaybetti

Anadolu Ajansı
Yayın: 06.05.2024 08:48
Paylaş:
A+ A-

GÜMÜŞHANE (AA) – Gümüşhane'nin Kelkit ilçesinde çıkan kavgada bıçaklanan kişi yaşamını yitirdi.

Cumhuriyet Mahallesi Aydın Doğan Caddesi'ndeki bir kahvehanede, P.D. ile A.Y. arasında henüz belirlenemeyen nedenle tartışma çıktı.

Tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine P.D, A.Y'yi bıçakladı.

Çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine polis ve 112 Acil Sağlık ekipleri sevk edildi.

Ambulansla Erzincan Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan A.Y, müdahaleye rağmen kurtarılamadı.

Polis, zanlı P.D'yi gözaltına aldı.