Serhat Demirçelik’te toplu sözleşme görüşmeleri başladı

Serhat Demirçelik’te toplu sözleşme görüşmeleri başladı

Yayın: 27.12.2023 10:06
Paylaş:
A+ A-

Çelik-İş sendikası Karabük şube yönetimi ile Serhat Demir-Çelik arasında toplu iş sözleşmesi görüşmeleri başladı.

Şube Başkanı Kenan Yılmaz ve şube yönetim kurulunun bugün Serhat Demirçelik İş yerinde toplu sözleşme görüşmelerine başladığı ve ilk oturumda 16 madde’de anlaşma sağlandığı belirtildi.

Serhat DemirÇelik yönetim Kurulu üyesi Suat Büyükbektaş ve fabrika Müdürü Murat Öztürk’ün katıldığı görüşmenin 2.Oturumuna 10.01.2024 tarihinde devam edileceği haber verilirken,konuyla ilgili kısa bir değerlendirme yapan başkan Yılmaz;“Serhat Demirçelikteki emekçi kardeşlerimizin hak ve menfaatlerinin artırılması için çıkmış olduğumuz bu yolda mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğimizi ifade ederiz” dedi. (Halil Kızılyer)

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Ankara Devlet Tiyatrosu’nun “Yüzyıllık Destan: Ateş” oyunu Samsun’da sahnelendi

Anadolu Ajansı
Yayın: 20.05.2024 20:36
Paylaş:
A+ A-

SAMSUN (AA) – Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün tam bağımsızlık için Samsun'a ilk adımı attığı günden Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılışına kadar geçen sürecin anlatıldığı “Yüzyıllık Destan: Ateş” oyunu Samsun'da sahnelendi.

Ankara Devlet Tiyatrosu'nun sahneye koyduğu oyun, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nda Samsun Atatürk Kültür Merkezi'nde tiyatroseverlerle buluştu.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü Emre Başer'in canlandırdığı oyunun metin yazarı Haluk Özenç, yönetmeni ise Barış Erdenk. Oyunun proje koordinatörlüğünü, Gonca Eryiğit üstleniyor.

“Yüzyıllık Destan: Ateş”in dekoru Emre Satı, kostümleri Özge Akarsu, ışık tasarımı Osman Uzgören ve Mustafa Bal, müziği Gürkan Çakıcı, koreografisi ise Sibel Erdenk'in imzasını taşıyor.

19 Mayıs 1919'dan Meclis'in açıldığı 23 Nisan 1920'ye kadar ülkede neler yaşandığını, Atatürk ve silah arkadaşlarının beraber çıktıkları Milli Mücadele yolculuğunu ve Anadolu'da yakılan bağımsızlık ateşini konu alan oyunda Cevat Duman, Muzaffer Saygı, Akın Berk Sağıroğlu, Barbaros Efe Türkay, Murat Kesim, Aykut Züngür, Berk Baykut, Kadircan Şeren, Onur Kayabaşı, Cem Bardakçı, Betül Tirben, Orida Yıldıran, Gül Öz, Kıvanç Bozkır ve Doruk Altunkaya rol alıyor.

Oyunu, Devlet Tiyatroları (DT) Genel Müdürü Tamer Karadağlı, Samsun Valisi Orhan Tavlı, Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, protokol üyeleri ile vatandaşlar izledi.