Setur Marinas, “Monaco Smart and Sustainable Marina Konferansı”na katıldı

Setur Marinas, “Monaco Smart and Sustainable Marina Konferansı”na katıldı

İhlas Haber Ajansı
Yayın: 05.10.2023 12:36
Paylaş:
A+ A-

İSTANBUL (AA) – Sürdürülebilirliği tüm çalışmalarında odağına alan marina işletmesi Setur Marinas, “Monaco Smart and Sustainable Marina Konferansı”na Ayvalık Marina özel projesi ile katıldı

Setur açıklamasına nazaran, Monaco Marina Management tarafından 24-25 Eylül'de düzenlenen ve dünya çapında pek çok firmanın katıldığı Akıllı ve Sürdürülebilir Marina konferansı, etrafa hassas, verimli ve kullanıcı dostu marinaların geliştirilmesini teşvik etmek için, kilit oyuncuları, yatırımcıları, marina geliştiricilerini, mimarları, üreticileri ve yenilikçileri bir ortaya getiriyor.

Monaco Prensi II. Albert’in de katıldığı konferansta, yenilenen Ayvalık projesi ile ilgili Setur Marinas Ayvalık Marina Müdürü Süleyman Ercan da bir konuşma yaptı.

Açıklamada konuşmasına yer verilen Süleyman Ercan, bölümde sürdürülebilirlik konusunda ufuk açan hususlarının tartışıldığı, proje ve fikirlerin paylaşıldığı ve dünyanın birçok yerinden iştirakçi firmaların katkı sağladığı Monaco Smart & Sustainable Marina Konferansı'nda bulunmaktan keyifli olduğunu lisana getirdi.

Ercan, “Setur Marinas olarak sürdürülebilirliğe olan bağlılığımızı güçlendirmek ismine sıfır emisyonlu araçları kullanmaya başlıyoruz. Kurumsal iş birliklerimizi ve eğitim uygulamalarımızı sürdürerek her yıl çalışanlarımıza ve müşterilerimize iklim krizi temalı etkinlikler sunacağız. Ayrıyeten üniversite biyoçeşitlilik araştırmalarına verdiğimiz takviyesi Setur Marinas Ayvalık ile de genişleterek devam edeceğiz.” tabirlerini kullandı.

Sürdürülebilirlik, marinacılık ve Ayvalık marina ile ilgili de bilgi veren Ercan, “2023 yılında marina çalışanlarımız için sıfır tek kullanımlık plastik tüketimini muvaffakiyetle sonlandırdık. Bu kıymetli muvaffakiyet, Setur Marinaları&Koç Sistem tarafından geliştirilen Smartium Clean Projesi sayesinde gerçekleşti. Proje, otonom ve manuel aygıtlarla yüzen atıkları sudan temizleyerek kirlilikle uğraşta çığır açıyor. Bu inovatif proje, etrafımızı müdafaa ve sürdürülebilir bir gelecek için kararlılığımızı bir defa daha gösteriyor.” açıklamasında bulundu.

Setur Marinas Teknik Hizmetler Küme Müdürü İlker Öngül ise startup projelerinin değerlendirildiği oturumda heyet üyesi olarak vazife yaptı.

Setur Marinas’ın, sürdürülebilirliği odağına aldığı çalışmaları artarak ve geliştirerek sürdürmeye devam edeceği bildirildi.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

INVAMED Başkanı Dinç’ten 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı mesajı

Anadolu Ajansı
Yayın: 20.05.2024 08:48
Paylaş:
A+ A-

İSTANBUL (AA) – INVAMED Başkanı Raşit Dinç, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

Dinç, mesajında, INVAMED ailesi olarak, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı minnet, gurur ve geleceğe olan inançlarıyla kutladıklarını belirtti.

Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının 105 yıl önce, milletin birliği, beraberliği ve bağımsızlığı uğruna vereceği mücadeleyi başlatmak için Samsun'a çıktığını aktaran Dinç, “INVAMED olarak, Atatürk'ün, 'Hayatta en hakiki mürşit ilimdir.' sözünü parola alıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Dinç, o günlerde memleketin her bölgesinin işgal altında olduğunu belirterek, mesajında şunları kaydetti:

“Milleti ayağa kaldırmak ve sömürgecileri topraklarımızdan kovmak için Samsun gemisine binenlerin büyük bir cesareti, kararlılığı ve inancı vardı. Samsun'da işaret fişeğini yakarak başlayan, İzmir'de düşmanı denize dökmeye ve oradan da Cumhuriyet'in ilanına kadar giden uzun yol bizlere anlamlı bir miras bırakmıştır. Bugün 19 Mayıs'ın 105. yılında INVAMED ailesi olarak bu inanç ve kararlılık ile ülkemiz için çalışıyoruz.

'Üreten Bir Gelecek' vizyonuyla sürdürülebilir kalkınmanın anahtarı olan bilim, teknoloji ve inovasyona sağlık için yatırım yaparak, Türkiye'yi daha müreffeh yarınlara taşıma kararlılığı içindeyiz. Dün Samsun'a adım atılırken bilim yol gösteriyordu. Bugün de yolumuzu bilim aydınlatıyor. Bu duygu ve düşüncelerle 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nın 105. yıl dönümünü kutlar, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, Cumhuriyetimiz uğruna mücadele eden herkesi rahmet, minnet ve saygıyla anıyoruz.”