Sezonu ilk açan Palandöken’de kayak keyfi nisanda da devam ediyor

Sezonu ilk açan Palandöken’de kayak keyfi nisanda da devam ediyor

Yayın: 10.04.2023 09:17
Paylaş:
A+ A-

Depolanan kar ve suni karlama sistemiyle sezonu en erken açan Erzurum’un Palandöken Kayak Merkezi’nde kayak heyecanı, nisanda da sürüyor.

Türkiye’nin önemli kayak merkezleri arasında gösterilen Palandöken, her geçen yıl artan turist sayısıyla kayakseverlerin kış tatili için tercih ettiği merkezlerin başında geliyor.

Önceki dönem depolanan kar ve suni karlama sistemi sayesinde kayakseverlere aralık ayında pistlerini açan Palandöken, kar kalitesi, uluslararası standartlarda güvenli ve uzun pistleri, konaklama imkanı ve eşsiz doğa manzarasıyla yurt içi ve dışından çok sayıda ziyaretçiyi ağırlamaya devam ediyor.

Pistlerinde bir metrenin üzerinde sıkıştırılmış kar bulunan Palandöken’deki tesislerin kayakseverlere kapılarını nisan ayının sonlarına kadar açık tutması planlanıyor.

Birçok kayak merkezinin kapandığı nisan ayında Palandöken’in karla kaplı pistlerinde yoğunluk oluşuyor.

“Palandöken, diğer merkezlere göre sezonu iyi geçiriyor”

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Kuzeydoğu Anadolu Bölge Başkanı Nuh Şenol, AA muhabirine, Palandöken’de kayağın yanında birçok aktivitenin de yapılabildiğini söyledi.

Palandöken’deki kar seviyesinin nisan ayına rağmen iyi durumda olduğunu belirten Şenol, “Çok erken kayak sezonuna başlamamıza rağmen turizmciler bu sezon istediği verimi alamadı, 6 Şubat’taki Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle birçok rezervasyon iptal gördü. Bu da kayak merkezlerindeki turist sayısını etkiledi ama Palandöken Türkiye’deki diğer kayak merkezlerine göre dönemi iyi geçiriyor.” dedi.

Şenol, Erciyes, Uludağ ve Kartalkaya gibi kayak merkezlerine göre Palandöken’de daha çok yerli ve yabancı misafir ağırlandığını dile getirdi.

Birçok kayak tesisinin nisanda kapandığına dikkati çeken Şenol, “Nisan ayında bütün tesislerimiz açık ve kayakseverlere kesintisiz kayak garantisi veriyoruz. Palandöken Kayak Merkezi yönetiminde Büyükşehir Belediyesinin çok tecrübeli yönetim ekibi var. Burada kar saklama metodu ile kayağın erken başlayıp geç bitmesini sağlayan işler yapılıyor. Doğal kar saklanıyor ve suni karla karıştırılarak nisan sonunda kadar Palandöken’de kayak garantisi veriliyor.” diye konuştu.

“Nisan sonuna kadar pistlerimiz açık”

Palandöken’deki bir otelin genel müdürü Bora Kanber ise Palandöken’in güvenli pistleri, telesiyejleri ve kar kalitesiyle dünya çapında önemli kayak merkezlerinden olduğunu vurguladı.

Kayak merkezinde son günlerde yoğun kar yağışının etkili olduğunu hatırlatan Kanber, “Önümüzde okulların tatili ve bayram var. Nisan sonuna kadar pistlerimiz açık, otellerimiz hizmete devam ediyor. Kayakseverler pistlerde karın keyfini çıkarıyor. Kayak yapmak isteyen yerli, yabancı tüm misafirleri Palandöken’e bekliyoruz.” ifadelerini kullandı.

Mersin’den Erzurum’a gelen Perihan Elibol da kente ilk defa kayak yapmaya geldiğini anlatarak, “Nisan ayında karın olması çok güzel. Pistleri ilk defa deneyimleyeceğim. Palandöken’de ortam çok güzel, burada hala kar yağışı oluyor.” dedi.

Sevgi Canlı ise İzmir’den Erzurum’a geldiğini dile getirerek, “Nisan ayında böyle karlı atmosfer görmek şaşırtıcı ve çok keyifli. Palandöken çok güzel, pistleri kayak için çok elverişli ve güvenli. Şehir merkezinden kayak merkezine 5 dakikaya geliyorsunuz. Palandöken’i herkese tavsiye ederim.” şeklinde konuştu. (AA)

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Emlakjet mayıs ayı emlak verilerini yayımladı

Anadolu Ajansı
Yayın: 14.06.2024 12:52
Paylaş:
A+ A-

İSTANBUL (AA) – Emlakjet, Türkiye geneline ilişkin mayıs ayı emlak verilerini paylaştı.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Emlakjet, 350 bine yakın satılık ve kiralık emlak ilanından oluşan veri tabanındaki hareketler doğrultusunda mayıs ayı emlak verilerini yayımladı.

Verilere göre, Türkiye genelinde mayısta konut arayanların yüzde 51'i kiralık, yüzde 49'u satılık konut aradı. Bir önceki aya göre Türkiye genelinde kiralık fiyatlarında yüzde 1'lik artış görülürken, satılık fiyatlarında herhangi bir artış gözlemlenmedi.

Türkiye genelinde konut satışları mayıs ayında geçen yılın aynı ayına göre yüzde 2,4 azalarak 110 bin 588 oldu.

Konut satış sayısının en fazla olduğu iller sırasıyla 18 bin 814 ile İstanbul, 9 bin 861 ile Ankara ve 6 bin 306 ile Antalya olurken, en az olduğu iller sırasıyla 37 ile Bayburt, 46 ile Ardahan ve 60 ile Hakkari oldu.

Yabancılara yapılan konut satışları mayıs ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 34,8 azaldı. Mayısta toplam konut satışları içinde yabancılara yapılan konut satışının payı yüzde 1,9 olarak gerçekleşti. Yabancılara yapılan konut satış sayısının en fazla olduğu iller sırasıyla 797 ile Antalya, 668 ile İstanbul ve 164 ile Mersin oldu.

İzmir'de kiralar yüzde 12'lik artış gösterirken Adana'da yüzde 9, Bursa'da ve Konya'da yüzde 8 artış yaşandı. Ankara ve İstanbul'da ise yüzde 6'lık artış gözlendi.

Mayıs ayı satılık artışlarında il bazında yüzde 3'lük artışla İstanbul başı çekerken Gaziantep, Adana ve Konya illerinde de bir önceki aya oranla yüzde 2'lik artış yaşandı.

– Yeni düzenleme ile kiralar, piyasa koşullarına göre serbest belirlenecek

Emlakjet, temmuz itibarıyla kira zammı sınırlamasının kaldırılmasının gayrimenkul sektörü üzerindeki etkilerini değerlendirdi. Bu yeni düzenlemeyle kiralar, piyasa koşullarına göre serbestçe belirlenecek ve mülk sahiplerinin gelirlerini korumalarına olanak tanıyacak.

Emlakjet tarafından yapılan ankete göre, katılımcıların yüzde 49'u kirada, yüzde 51'i ise kendi evinde oturduğunu ifade etti.

Kira zammı sınırlamasının kaldırılmasıyla ilgili olarak, katılımcıların yüzde 15'i kiralık konut piyasasının durağanlaşacağını, yüzde 17'si hareketleneceğini, yüzde 14'ü ise herhangi bir değişim olmayacağını belirtti. Katılımcıların çoğunluğu (yüzde 54) bu konuda bir fikre sahip olmadığını ifade etti.

Kiralık konut fiyatlarına nasıl etki edeceğine dair, katılımcıların yüzde 75'i yeni kararın olumsuz etkiler yaratacağını düşündü. Zam sınırlamasının kalkmasıyla kiracı-ev sahibi problemlerinin azalıp azalmayacağı sorulduğunda, katılımcıların yüzde 75'i problemlerin azalmayacağını belirtti. Sınırlamanın kalkması durumunda evinden taşınmayı düşünenlerin oranı ise yüzde 46 oldu.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Emlakjet Üst Yöneticisi (CEO) Tolga İdikat, kira zammı sınırlamasının kaldırılmasının, mülk sahiplerinin gelirlerini korumasına yardımcı olacağını belirtti.

İdikat, “Ancak ani kira artışları kiracıları zorlayabilir ve sosyal dengeleri etkileyebilir. Emlakjet, bu değişimlerin gayrimenkul sektöründe yeni stratejilerin belirlenmesini gerektirdiğine ve tüm paydaşların dikkatli bir şekilde hareket etmelerini zorunlu kıldığına inanmaktadır.” ifadelerini kullandı.