SGK Yapılandırma Kapsamındaki Borçları 28 Şubat’a Uzattı

SGK Yapılandırma Kapsamındaki Borçları 28 Şubat’a Uzattı

Yayın: 30.01.2019 08:02
Paylaş:
A+ A-

Sosyal Güvenlik Kurumunca yapılan duyuruda, yapılandırma kapsamında ki borçların 28 Şubat 2019 tarihine uzatıldığını bildirdi.

SGK İl müdürü İsmail Yıldırım konuya dair yaptığı açıklamada,”Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) 7143 sayılı Kanuna göre borçların yapılandırılmasına rağmen, süresi içinde ödenmemesi yahut eksik ödenmesi nedeniyle borç yapılandırması bozulanlara, bu tutarları ödemeleri gerektiği tarihten ödeme tarihine kadar geçen süre için hesaplanan geç ödeme zammı ile birlikte ödenmesi kaydıyla 28 Şubat 2019 tarihine kadar uzattı.

28.12.2018 tarihli 30639 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren 7159 sayılı Kanunla 7143 Sayılı Kanuna geçici 2 nci madde eklenerek, 2018/ Mart ve önceki dönemlerden kaynaklı Sosyal Güvenlik Kurumuna olan borçlarını 7143 sayılı Kanuna göre 27 Ağustos 2018 Tarihine kadar müracaat ederek yapılandırmasına rağmen, süresi içinde ödenmemesi yahut eksik ödenmesi nedeniyle yapılandırması bozulanlar, bu tutarları ödemeleri gerektiği tarihten ödeme tarihine kadar geçen süre için hesaplanan geç ödeme zammı ile birlikte 28 Şubat.2019 tarihine kadar ödemeleri halinde 7143 sayılı Kanun hükümlerinden faydalanmaya devam edeceklerdir.

Ancak; Söz konusu yapılandırma müracaatında bulunan, 4/b (BAĞ-KUR) ve primini kendisi ödeyen diğer Ek-5, Ek-6, ay içerisinde 30 günden az çalışan isteğe bağlı sigortalılar , 5/g, 506 sayılı Kanunun mülga 85 inci ve mülga 86 ncı maddesi kapsamındaki sigortalılar ile 2925 sayılı Kanun kapsamındaki tarım sigortalıları ile Rücu alacakları ile fazla veya yersiz olarak yapılan ödemelere ilişkin Kurum alacaklarından, yapılandırma ödeme planları iptal edilmiş olanlar için, ilgili sosyal güvenlik il müdürlüklerine/sosyal güvenlik merkezlerine başvuru şartı gerekmektedir. Bu kapsamda olan borçlularımız da dahil olmak üzere, yapılandırmadan kaynaklanan ödeme yükümlülüğünü yerine getirememiş olan sigortalılarımız 7143 sayılı Kanunla sağlanan ödeme avantajlarını yeniden kazanmış olacaklardır.

Ayrıca, 5510 sayılı Kanunun 60. maddesinin birinci fıkrasının (g) bendi kapsamındaki Genel Sağlık Sigortalılarından Prim ödeme yükümlülerinin 2018 yılı Nisan ve önceki aylara ilişkin prim borçları da, 7143 sayılı Kanun gereğince gecikme cezası ve gecikme zammı gibi fer’i alacakların tamamının tahsilinden vazgeçilerek son ödeme tarihi 31.12.2018 olacak şekilde yapılandırılmış idi.7143 Sayılı Kanuna eklenen geçici 2. maddeye istinaden bu borçlar da son ödeme tarihi 28 Şubat 2019 tarihine kadar uzatılmıştır.

 

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Amazon Prime Day sonuçlarını açıkladı

Anadolu Ajansı
Yayın: 27.07.2024 04:52
Paylaş:
A+ A-

İSTANBUL (AA) – Amazon, Prime Day 2024'ün şimdiye kadarki en büyük küresel alışveriş etkinliği olduğunu ve Türkiye'de haftalık satışlarda ve ciroda rekor kırdığını açıkladı.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, bu yıl Türkiye'de gerçekleşen Prime Day boyunca, Türkiye'deki Prime üyeleri rekor sayıda sipariş verdi. Aynı zamanda Amazon kampanyada günlük site ziyaret sayısında da rekor kırarak tarihindeki en yüksek ziyaretçi sayısına ulaştı.

Türkiye’nin, Prime İndirim Avcıları aracılığıyla seçtiği, çok talep gören ürünlerde indirimlerin sunulduğu Prime Day süresince Amazon Türkiye'de en fazla elektronik, bilgisayar, moda, kitap ve kişisel bakım kategorilerinde satış yapılırken Prime üyelerinin en çok ilgi gösterdiği ürünler arasında ise mobil telefonlar, mutfak aletleri ve tüketim malzemeleri yer aldı.

En yüksek talep gören markalar arasında ise Apple, Samsung, Philips, Stanley, MSI, Karaca ve Lego gibi yerel ve global markalar yer aldı.

Prime, tüm dünyada 200 milyonu aşkın üyesine alışveriş ve eğlencenin iyisini sunuyor. Amazon Türkiye'de bu hizmet içerisinde herhangi bir sepet tutarı gözetmeksizin aynı gün, ertesi gün ve iki günde gönderim seçenekleriyle hızlı ve bedava teslimat bulunuyor.

Aynı zamanda, her gün popüler markaların ürünlerinde geçerli özel fırsatlara erişim, Prime Day boyunca üyelere özel indirim ve fırsatlardan faydalanma, Prime Video ile aralarında Amazon Originals içeriklerin de bulunduğu ödüllü film ve dizilere, Prime Gaming ile ise ücretsiz oyunlara ve oyun içi içeriklere sınırsız erişime, herkes ayda sadece tüm vergiler dahil 39 lira karşılığında sahip olabiliyor.