“Sıfır Atık” bilgilendirme toplantısı yapıldı

“Sıfır Atık” bilgilendirme toplantısı yapıldı

Yayın: 18.01.2019 20:26
Paylaş:
A+ A-

Vali Fuat Gürel ve eşi Özlem Aras Gürel, Vali Yardımcısı Barboros Baran, KBÜ Rektör Yardımcısı Mustafa Yaşar, Kaymakamlar, İl Emniyet Müdürü Sırrı Tuğ, İl Jandarma Komutanı J. Albay Ali Sefa Yılmaz, Belediye Başkanları ve temsilcileri, kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticileri ve çalışanlarının katıldığı bilgilendirme toplantısında sürdürülebilir kalkınma ilkeleri çerçevesinde atıkları kontrol altına alma, gelecek nesillere temiz, gelişmiş bir Türkiye ve yaşanabilir bir dünya bırakmak için hayata geçirilen “Sıfır Atık” projesi hakkında bilgiler verildi.

Geri dönüşüm, çevre duyarlılığı, atıkların depolanmasının çevreyi olumsuz etkilemesi, Sıfır Atık Projesi’nin ekonomiye kazandırdıkları ile ilgili konuların anlatıldığı toplantıda Çevre ve Şehircilik Müdürlüğünde görevli Kimyager Dilek Çimen Eren tarafından Sıfır Atık Projesi ile ilgili sine vizyon gösterimi ve sunumun yapıldı.

Kamu kurumlarında, hem de evlerde bir atık kültürü oluşturulması gerektiğini ifade eden Vali Gürel, “Cumhurbaşkanımızın değerli eşleri Emine Erdoğan hanımefendinin öncülüğünde Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız Koordinasyonu ile ülkemiz genelinde sıfır atık projesi başlatılmıştır. İlimizde de sıfır atık çalışmalarına başlanmış olup, geçtiğimiz günlerde ilimizi ziyaret eden Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın Murat Kurum tarafından da Safranbolu ilçemiz “Sıfır Atık” projesinde pilot bölge ilan etmişti. Biz önce valiliğimiz de bu işi başlattık ve Valilik Hizmet Binamızın katlarına sıfır atık geri dönüşüm kutularımızı koyduk. Bizim Sıfır Atıkla ilgili kaybedecek vaktimiz yok, bir an önce bu konuda yol almak durumundayız. Sizlerin gayretleriyle, çalışmalarıyla sıfır atık projesinde büyük bir yol alacağımıza inanıyorum. Öncelikli olarak kamu kuruluşları, okullar, hastaneler, üniversite, AVM’ler, işhanları, büyük siteler, işletmeler gibi insanların yoğun yaşadığı yerlerden başlanacak ve evlere doğru devam edecek. Kamu personeline, çalışanlara, öğrencilere ve halkımıza sıfır atıkla ilgili eğitimler verilerek aydınlatma işi sağlanacak ve Belediye Başkanlıklarımız da ayrı ayrı biriktirilen atıkların toplanmasını ve geri dönüşümünü sağlayacak tedbirler alacak” diye konuştu.

Vali Gürel’in yaptığı konuşmanın ardından Karabük Belediyesi ve ilçe belediyelerimiz tarafından sıfır atık projesi ile ilgili yapılan ve yapılması planlanan projeler hakkında değerlendirmelerde bulunuldu.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Trabzonspor, Mehmet Ali Yılmaz’ın başkanlığında önemli başarılara imza attı

Anadolu Ajansı
Yayın: 25.04.2024 16:48
Paylaş:
A+ A-

TRABZON (AA) – Trabzonspor, hayatını kaybeden onursal başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın kulüp başkanlığı döneminde 4 kupa kazandı.

Trabzon'da 21 Ekim 1948'de dünyaya gelen Yılmaz, İstanbul Mühendislik ve Mimarlık Akademisi İnşaat Fakültesi'nden mezun oldu. Yılmaz, iş insanı, medya patronu, siyasetçi ve spor yöneticisi olarak tanındı.

1982-1983 sezonunda Trabzonspor'un 8. başkanı olarak seçilen Mehmet Ali Yılmaz, bu görevini 1987-1988 sezonun ortasına kadar sürdürdü. Bir yıllık aranın ardından 1989'da tekrar başkanlık koltuğuna oturan Yılmaz, 1992'ye kadar görevde kaldı. Üçüncü başkanlık dönemi 1996'nın sonundan 2000 yılının sonuna kadar devam eden Mehmet Ali Yılmaz, kulüpte en uzun süreyle başkanlık yapan kişi oldu.

Trabzonspor, Yılmaz'ın başkanlığı döneminde 1982-1983 sezonunda Cumhurbaşkanlığı Kupası, 1983-1984 sezonunda lig şampiyonluğu ve Türkiye Kupası, 1984-1985 sezonunda Başbakanlık Kupası olmak üzere 4 kupa kazandı.

Kulüpte 1988'de yapılan Divan Başkanlık Kurulu'nda verilen önergeyle Mehmet Ali Yılmaz, kulübün onursal başkanlığı ünvanını elde etti.

Yılmaz, bordo-mavili kulüpte tesisleşmenin de ilk adımlarını attı. Mehmet Ali Yılmaz'ın ismi kulübün mevcut tesislerine verildi.

Mehmet Ali Yılmaz, 1991 genel seçimlerinde Doğru Yol Partisi'nden Trabzon milletvekili seçilerek, 49 ve 50. hükümette Spordan Sorumlu Devlet Bakanlığı görevini yaptı.

Mehmet Ali Yılmaz'ın Bakanlığı döneminde Türkiye Futbol Federasyonu özerk bir yapıya kavuştu. Yılmaz, futbolda havuz sistemini düzenleyen kişilerden biri oldu.