Sinop Acil Davet Hizmetleri Vilayet Uyum Konseyi Toplantısı yapıldı

Sinop Acil Davet Hizmetleri Vilayet Uyum Konseyi Toplantısı yapıldı

İhlas Haber Ajansı
Yayın: 30.09.2023 16:12
Paylaş:
A+ A-

SİNOP (AA) – Sinop Acil Davet Hizmetleri Vilayet Uyum Şurası Toplantısı gerçekleştirildi.

112 Acil Davet Merkezi toplantı salonunda düzenlenen toplantıda, vatandaşlara daha yeterli hizmet verilebilmesi için yapılması gereken çalışmalar ele alındı, fikir ve teklifler görüşüldü.

112 Acil Davet Merkezi Müdür Vekili Cemil Uygun tarafından 2021-2023 yıllarındaki faaliyetler hakkında iştirakçilere bilgi verildi.

Sinop Valisi Mustafa Özarslan, burada yaptığı konuşmada, acil davet merkezlerinin toplumun güvenliği ve sıhhati açısından son derece kıymetli olduğunu söyledi.

Hayat kurtarma, süratli irtibat, uyum, kriz idaresi, kamu güvenliği ve sıhhat hizmetleri açısından 112 Acil Davet merkezlerinin kritik değere sahip olduğunu vurgulayan Özarslan, “Bu yıl 112 Acil Davet Merkezi'ne gelen 16 bin 539 davetin yüzde 70'i hadiseye dönüşmeyen ihbarlardan oluşmaktadır. Hakikat davetlere ise acilen karşılık verilerek ilgili kurumların grupları sevk edilmiştir. Bu yıl 112 Acil Davet Merkezi'ni gereksiz yere meşgul etmek ve temelsiz ihbarda bulunmaktan 8 şahıs hakkında 10 bin lira idari para cezası uygulanmıştır.” dedi.

Özarslan, Acil Davet Merkezi'nin tanıtımı, olay anında vatandaşların nasıl bağlantı kuracağı ve temelsiz ihbarların önüne geçilmesinde kurumsal iş birliğinde bilgilendirme ve eğitim faaliyetlerinin süreceğini kaydetti.

Toplantıya Vali Yardımcısı Ali Osman Bulat, Belediye Lider Yardımcısı Hüseyin Minoğlu, Vilayet Jandarma Kumandanı Albay Ferhat Kuran, Vilayet Emniyet Müdürü Tarıkhan Çetiner, Vilayet Afet ve Acil Durum Müdürü Ümit Ünal, Ulusal Parklar Şube Müdürü Mete Karakaş, itfaiye müdürü Ayhan Özbek ile öbür ilgili kurum müdürlüklerinin yetkilileri katıldı.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Karabük’te iki otomobilin çarpıştığı kazada 3 kişi yaralandı

Yayın: 19.05.2024 21:31
Paylaş:
A+ A-

Karabük’ün Eskipazar ilçesinde iki otomobilin çarpışması sonucu 3 kişi yaralandı.

Karabük-Ankara kara yolunda seyreden H.Y. idaresindeki 43 ACC 083 plakalı otomobil, Söğütlüçeşme mevkisinde E.G. yönetimindeki 54 YD 069 plakalı otomobille çarpıştı.

Kazada sürücüler ile 54 YD 069 plakalı araçtaki yolcu M.G. yaralandı.

İhbar üzerine kaza yerine sağlık, polis ve jandarma ekibi sevk edildi.

Ambulanslarla Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılan yaralıların hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi.