Sinop HEM bu eğitim öğretim yılında 247 alanda kurs açacak

Sinop HEM bu eğitim öğretim yılında 247 alanda kurs açacak

Anadolu Ajansı
Yayın: 27.09.2023 12:12
Paylaş:
A+ A-

SİNOP (AA) – Sinop Halk Eğitimi Merkezi (HEM) ve Akşam Sanat Okulu Müdürü Turgay Altun, 2023-2024 eğitim öğretim yılında 247 alanda kurs açmayı planladıklarını bildirdi.

Altun, AA muhabirine, yeni dönemde kayıtların tamamlanmasıyla kursların 2 Ekim'den itibaren başlayacağını söyledi.

Bu eğitim öğretim yılında bakanlığın belirlediği 3 bin 771 farklı kurstan Sinop HEM olarak 247 alanda kurs açmayı planladıklarını belirten Altun, “Bugüne kadar müdürlüğümüze başvuru yapan kursiyer sayısı 6 bin 696. Bundan henüz 300'ünün başvurusu onaylanmış. Onay süreci devam ediyor. Ayrıca çeşitli branşlarda 250 usta öğreticinin de başvurusu mevcut. İlerleyen günlerde bu sayı daha da artabilir.” dedi.

Kursiyer sayısının artmasıyla kurs çeşitliliği ve usta öğretici sayısını da artırmayı hedeflediklerini dile getiren Altun, “Son zamanlarda işaret dili kursuna yoğun ilgi var. Bunun yanı sıra giyim, el sanatları kurslarına da ilgi oldukça fazla. Bazı kurslara başvuru olmasına rağmen girecek öğretmen başvurusu olmadığı için bu alanda kurs açamıyoruz. Özellikle yoga, step, aerobik, yüzme gibi kurslara ilgi var fakat kurs öğretmeni olmadığı için kursları açma şansımız da maalesef olmuyor.” ifadesini kullandı.

Altun, bu yıl ilk kez açacakları, “Üreticinin digital pazarlama ve e-ticaret farkındalığı” kursuna 17 kişinin başvurduğuna işaret ederek, “Bu kurstaki amacımız kursiyerlerin e-ticaret yapması, kendi ürünlerini internet sitesinde satması, uluslararası pazarlara ürünlerini çıkartması gibi işlerle doğrudan ilgilenmeleridir. Kurs tamamlandığında sertifikalarını alan kursiyerler kendi sitelerini açarak uluslararası platformlarda ürünlerini pazarlama imkanına sahip olacak.” diye konuştu.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

“Mahzen-40” operasyonlarında suç örgütü üyesi 127 şüpheli yakalandı

Anadolu Ajansı
Yayın: 09.05.2024 04:48
Paylaş:
A+ A-

ANKARA (AA) – İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 49 ilde tefecilere ve dolandırıcılara yönelik mali suç örgütlerine düzenlenen “Mahzen-40” operasyonlarında 127 şüphelinin yakalandığını bildirdi.

Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Organize suç örgütlerine, tefecilere göz açtırmayacağız. Hepsini tek tek yakalayıp, adalete teslim etmeye kararlıyız.” ifadelerini kullandı.

Bakan Yerlikaya, Emniyet Genel Müdürlüğü KOM Başkanlığı koordinesinde, il emniyet müdürlükleri KOM ve Mali Şube Müdürlüklerince, Adana, Adıyaman, Afyonkarahisar, Ağrı, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bingöl, Bolu, Burdur, Bursa, Çanakkale, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Gümüşhane, Isparta, Mersin, İstanbul, İzmir, Kars, Kayseri, Kırklareli, Kırşehir, Kocaeli, Konya, Kütahya, Malatya, Manisa, Kahramanmaraş, Mardin, Muğla, Ordu, Sakarya, Samsun, Siirt, Sivas, Trabzon, Tunceli, Van, Bartın, Iğdır, Yalova, Karabük, Osmaniye ve Düzce olmak üzere 49 ilde düzenlenen Mahzen-40 operasyonlarında 127 şüphelinin yakalandığını belirtti.

Operasyonlarda şüphelilerin, tefecilik, kamu kurum ve kuruşlarının zararına yönelik nitelikli dolandırıcılık, kişilere karşı nitelikli dolandırıcılık, ihaleye fesat karıştırma, resmi belgede sahtecilik ve vergi usul kanununa muhalefet suçlarını işlediklerinin belirlendiğini aktaran Yerlikaya, paylaşımında “Operasyonları gerçekleştiren kahraman polislerimizi tebrik ediyorum. Allah ayağınıza taş değdirmesin. Milletimizin duası sizinle.” ifadelerine yer verdi.