Sinop’ta 60 yaş ve üzeri bireyler için “3. Yaş Üniversitesi” açılacak

Sinop’ta 60 yaş ve üzeri bireyler için “3. Yaş Üniversitesi” açılacak

İhlas Haber Ajansı
Yayın: 02.10.2023 16:48
Paylaş:
A+ A-

SİNOP (AA) – Sinop Valiliği ve Sinop Üniversitesi işbirliğinde, 60 yaş ve üzeri şahısların katılacağı “3. Yaş Üniversitesi” için protokol imzalandı.

Valilik Toplantı Salonu'ndaki tanıtım ve protokol imza merasimine, Sinop Valisi Mustafa Özarslan, Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şakir Taşdemir, proje grubunda misyonlu akademisyenler ve ilgili kurum müdürleri katıldı.

Proje koordinatörü Doç. Dr. Abdullah Işık, yaptığı sunumda, “3.Yaş Üniversitesi” projesi kapsamında 60 yaş ve üzeri bireylerin sağlıklı, başarılı ve faal yaşamalarını desteklemeyi, hayat uzunluğu öğrenmenin ileri yaşa denk gelen devrini uygun eğitim ve öğretim programlarıyla daha verimli hale getirmeyi amaçladıklarını belirtti.

Vali Özarslan, Ankara'daki terör saldırısını kınayarak başladığı konuşmasında, bugünün Dünya Yaşlılar Günü olduğunu hatırlattı.

Dünyada ortalama ömrün uzadığına işaret eden Özarslan, “Yaşlılarımız nasıl meselelerle karşılaşıyor? Vakitle sıkıntılar büyüyerek gerilim, dert, depresyon, yalnızlık, sıhhat bir sorun olmaya başlıyor. Bizler bu meselelerle ilgilenmek zorundayız. Bu projenin temel emeli kıdemli gençlerimize sahip çıkarak burada dostluklar kurmalarını, bir etraf oluşturmalarını sağlamaktır. Biz büyüklerimizi haftada iki defa yerleşkeye getirip akademisyenlerimizle buluşturacağız. Hasebiyle üniversitede gençlerimizle kıdemli gençlerimiz bir ortaya gelecek, deneyim transferi sağlanacak. Bu uygulamanın vakitle üniversite tarafından yaşlı uygulama merkezine dönüşeceğini iddia ediyorum.” dedi.

3. Yaş Üniversitesi'nde istekli öğretim üyelerinin ders vereceğini aktaran Eraslan, “Proje ile ileri yaştaki bireylerin toplumla iç içe bir formda ömrünü sürdürmesine katkı sağlanacak ve kişinin nörolojik, ruhsal, ruhsal ve fizikî olarak faal kalması da sağlanacak. Ayrıyeten jenerasyonlar ortasındaki alakalar de güçlendirilecek.” diye konuştu.

Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şakir Taşdemir de Sinop'ta yaşlı nüfusun yoğunluğuna dikkati çekerek, “Şehrimizin büyüklerinin hayat tecrübelerini genç nesillere aktarmalarını sağlarken ileri yaş ömür hünerlerini geliştirmeyi ve daha kaliteli bir hayat sürdürmelerini hedefledik. Bu hedefle 3.Yaş Üniversitesi projesini bugün prestijiyle hayata geçiriyoruz.” tabirlerini kullandı.

3. Yaş Üniversitesi'nin toplam 6 kısım ve bu kısımlara bağlı 50 dersten oluştuğunu anlatan Taşdemir, şunları kaydetti:

“Online müracaat yahut yüz yüze müracaat merkezlerimize müracaat eden büyüklerimiz ile eğitimlerimiz için müracaat tarihleri 1-16 Ekim, derslerimiz ise, 24 Ekim tarihi prestijiyle haftanın salı ve perşembe günleri olmak üzere üniversitemiz yerleşkelerinde ve daha sonra ilan edeceğimiz kent merkezinde bulunan öteki ünitelerimizde başlayacaktır. Bu proje ile birlikte verilecek eğitimler yalnızca büyüklerimizin değil hepimizin yararı, bütün kentin çıkarı olacaktır. Bu kapsamda projemizin fikrini ortaya koyan Valimize, projemize dayanak veren proje paydaşlarımız vilayet müdürlerimize, akademisyenlerimize, eğitimcilerimize hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum.”

Konuşmaların akabinde Vali Özarslan ile Rektör Taşdemir ortasında proje protokolü imzalandı.

İskele Meydanı'nda müracaat masaları kurularak protokol tarafından kayıt için müracaatlar alındı.

Vatandaşlardan 73 yaşındaki Muhsin Özol, “Böyle bir şey bu yaştan sonra nasıl olur bilmiyorum. Lakin okuruz artık. Çok hoş bir niyet.” dedi.

81 yaşındaki Halime Erdoğan da “Bu yaştan sonra okula başlamak nasıl olacak bakalım. Tahminen yeni yeteneklerimiz ortaya çıkar. Bana nazaran kısım olursa başarılı olacağımı umuyorum. Tabiat ve etraf olabilir.” tabirlerini kullandı.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Turkcell 30. yılını iş ortaklarıyla kutladı

Anadolu Ajansı
Yayın: 18.05.2024 12:48
Paylaş:
A+ A-

İSTANBUL (AA) – Turkcell Genel Müdürü Ali Taha Koç, Turkcell'in sadece bir ses ve data operatörü olmadığını, aynı zamanda Türkiye'nin dijital dönüşümünün lokomotifi ve dönüştürücü gücü olduğunu belirtti.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Turkcell, 30'uncu kuruluş yıl dönümünde iş ortaklarıyla Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) bir araya geldi. “Bir Olmak Tek Olmak” temasıyla gerçekleştirilen etkinliğe, Turkcell'in 616 iş ortağı katıldı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Turkcell Genel Müdürü Koç, Turkcell'in iş ortaklarıyla 30 yıldır tek ve bir olarak hareket ettiğini belirtti.

Turkcell'in başarısının formülünün tek vücut olmak, birlikte aynı duyguları hissetmek ve aynı hedefe hep beraber koşmak olduğunu kaydeden Koç, en büyük kazançlarının mağazalarına gelen 41 milyon müşterisiyle 30 yıldır kurdukları gönül bağı olduğunun altını çizdi.

Ekosistemlerinde değerli şirketler barındırdıklarını paylaşan Koç, şu değerlendirmede bulundu:

“Turkcell bugün sadece bir ses ve data operatörü değil, aynı zamanda Türkiye'nin dijital dönüşümünün lokomotifi ve dönüştürücü gücü. Paycell, TV+, BiP, fizy, lifebox, GAME+, Turkcell Global Bilgi, Turkcell Superonline, veri merkezlerimiz, enerji santrallerimiz ve daha pek çok şirketimizle kişilere ve endüstrilere yenilikçi çözümler sunuyoruz.

Milyonlarca insan gibi yüzbinlerce şirket de Turkcell'in güçlü altyapısı ve teknolojisiyle çalışıyor. Teknolojinin olduğu her yerde Turkcell var, her şey Turkcell'le çalışıyor, Turkcell herkesle çalışıyor. Önümüzdeki dönemde yapay zeka teknolojileri, siber güvenlik, veri ve enerji alanlarında müşterilerimizin hayatını kolaylaştırmaya devam edeceğiz. En önemli hedefimiz Turkcell'den en az bir Turkcell daha çıkarmak. Bu hedefe de tüm paydaşlarımızla birlikte ulaşacağız. Türkiye'nin Turkcell'i olarak küresel rekabetin iddialı oyuncusu olmaya devam edeceğiz.”

Toplantının kapanış konuşmasında iş ortaklarına seslenen Turkcell Satıştan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Kadri Özdal da, gelecek yıllarda yapay zeka, nesnelerin interneti, akıllı ev, 5G/6G, kurumsal teknolojiler, data gücü, siber güvenlik ve yenilenebilir enerji gibi teknolojilerin daha çok yer alacağına dikkati çekti.

Özdal, Bugün nasıl su içip yemek yiyorsak, sosyal medyada dolaşıyorsak, yarının dünyasında da bir yapay zeka içerikli robotla sohbet etmek, evinizi başka bir kıtadan yönetmek yeni normal olacak. Biz Turkcell olarak yatırımlarımızı geleceğin teknolojilerine yapıyor ve iş ortaklarımızla birlikte takım olarak sektöre öncülük etmeye devam ediyoruz.” ifadelerini kullandı.