Sinop’ta vatandaşlara baca paklığı uyarısı

Sinop’ta vatandaşlara baca paklığı uyarısı

İhlas Haber Ajansı
Yayın: 04.10.2023 12:36
Paylaş:
A+ A-

SİNOP (AA) – Sinop Belediyesi İtfaiye Müdürü Ayhan Özbek, soba ve katı yakıt kullanan iş yerleri ve vatandaşların kış dönemi gelmeden evvel muhtemel yangınlara karşı bacalarını kesinlikle temizletmeleri gerektiğini bildirdi.

Özbek, AA muhabirine, yangınların çıkış nedenin yalnızca bacadan ve baca temizliğinden kaynaklı olmadığını, kalitesiz yakıtlardan da kaynaklanabileceğini söyledi.

Dikkatsizlik, bilinçsizlik ve ihmalden kaynaklanan yangınlara karşı daha hassas olunması gerektiğini tabir eden Özbek, şöyle konuştu:

“Kış döneminde kimi iş yerleri ve birtakım vatandaşlarımız odun ve katı yakıt yakmaya devam ediyor. Çıkabilecek bir yangına sebebiyet vermemek maksadıyla itfaiyemizden takviye alarak şimdiden bacalarını temizletmeleri gerekiyor. Bu mevzuda vatandaşlarımıza önlem gayeli duyurular yapıyoruz. Kış aylarında havanın rüzgarlı olduğu devirlerde bilhassa lodos estiğinde yangın çıkma ve dumandan zehirlenme hadiseleri artıyor. Bu bahiste daha dikkatli olmamız ve önlem almamız gerekiyor. Ayrıyeten kalitesiz kullanılan yakıtlar, bacaların tıkanmasına, odada zehirli gazların birikmesine yangına ve hatta ölümlere de neden olabiliyor. Münasebetiyle her an 7/24 saat yangın ve mümkün bir riskle karşı karşıyayız. Gerek konutumuzda gerek okulda gerekse iş yerimizde ve bulunduğumuz etrafta yangına karşı her vakit tedbirlerimizi önlemlerimizi almamız gerekiyor.”

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Safranbolu’da 19 Mayıs Coşkusu: Çelenk Sunma Töreni Düzenlendi

Yayın: 20.05.2024 12:03
Paylaş:
A+ A-

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, Safranbolu’da coşkuyla kutlandı. Safranbolu Kaymakamı Şaban Arda Yazıcı, ilçe protokolü, öğrenciler ve ailelerin katılımıyla Misak-ı Milli Demokrasi Meydanı’nda çelenk sunma töreni gerçekleştirildi.

Tören, sabah saatlerinde büyük bir katılımla başladı. Kaymakam Şaban Arda Yazıcı ve beraberindeki protokol üyeleri, Atatürk Anıtı’na çelenk sundu. Törene katılan öğrenciler ve aileler, ellerinde bayraklar ve Atatürk posterleriyle alana renk kattı.

Misak-ı Milli Demokrasi Meydanı’nda gerçekleştirilen tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam etti. Törene katılan öğrenciler ise günün anlam ve önemine dair şiirler okudu. Tören, halkın yoğun katılımı ve coşkulu anlarıyla sona erdi.