Sivas’ta Bozuk Para Krizine Yaratıcı Çözüm: 100 TL Bozuk Para Getirene 2 Ekmek Bedava!

Sivas’ta Bozuk Para Krizine Yaratıcı Çözüm: 100 TL Bozuk Para Getirene 2 Ekmek Bedava!

Yayın: 14.11.2023 11:01 |Güncelleme: 27.12.2023 16:43
Paylaş:
A+ A-

Sivas’ta madeni para sıkıntısı yaşanan bir fırında iş yerinin camlarına, “100 TL madeni para getirene 2 ekmek bedava” yazıları astı.

Sivas’ta bir fırın işletmesi, madeni para sıkıntısıyla başa çıkmak ve müşterilere destek olmak amacıyla ilginç bir çözüm buldu. İş yerinin camlarına ve duvarlarına astığı yazıyla dikkat çeken esnaf, “100 TL madeni para getirene 2 ekmek bedava” kampanyası başlattı.

Madeni para temini konusunda yaşadıkları sıkıntıyı çözmek amacıyla bu adımı attıklarını belirten işletmenin muhasebe bölümünde çalışan Alperen Karakaya, “Bozuk para konusunda büyük bir sıkıntımız vardı, bankalardan da istediğimiz halde bozuk para temini edemiyorduk. Türkiye’de bunun örnekleri olduğu için biz deneyelim dedik. 100 TL bozuk para getirene 2 ekmek hediye ediyoruz. Geri dönüşler çok güzel oldu, evdeki çocuklar kumbaralarında biriktirdiği madeni paraları getirdiler. Böylelikle vatandaşa da destek olduk. Şu anda günlük madeni para ihtiyacımızı karşılayacak kadar talep oluştu. Görenler ilk başta şaşırdılar ama şimdi baya bozuk para getirenler oluyor” dedi.

Fırına bozuk para getirerek ücretsiz ekmek alan Nazmi Can ise çocuklarının kumbarasından çıkan madeni paraları değerlendirerek, “Çocukların kumbarasından çıkardığım bozuk paralar vardı. Bu fırına getirdim, 100 TL’ye 2 ekmek veriyordu. Böylelikle hem esnafın madeni para sorununu çözdüm hem de bozuk paralar evde durmasın diye getirdim. Bu güzel bir şey, esnafın madeni para sorunu kalmıyor, biz de iki tane ekmek almış oluyoruz” şeklinde konuştu.

Sivas’ta benzer sorunları yaşayan diğer işletmelere örnek olması beklenen bu yaratıcı çözüm, hem esnafın madeni para sıkıntısını gidermekte hem de vatandaşlara ekonomik destek sağlamaktadır. (Berkay Doğan)

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

CHP Genel Başkanı Özel, Erbaa’daki patlamayla ilgili Tokat Valisi Hatipoğlu’ndan bilgi aldı

Anadolu Ajansı
Yayın: 20.05.2024 00:48
Paylaş:
A+ A-

ANKARA (AA) – CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Erbaa ilçesinde bir bağ evindeki patlamaya ilişkin Tokat Valisi Numan Hatipoğlu'ndan bilgi aldı.

CHP'den yapılan açıklamaya göre, Özel, Erbaa'daki bir bağ evinde 5'i jandarma 7 kişinin yaralandığı patlamanın ardından Tokat Valisi Hatipoğlu ve İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Sabri Küyük ile telefonda görüştü.

Olay ve yaralıların sağlık durumları hakkında bilgi alan Özel, partisinin Tokat Milletvekili Kadim Durmaz'ı süreci takip etmesi için görevlendirdi.