Bölgenin Sesi Gazetesi

Yayın: 29.10.2019 22:07
Paylaş:
A+ A-

“Böyle giderse,durduğu yerde,bir yıl içinde çürüme başlar,,”

Mülkiyeti TOKİ’YE ait olan,Soğuksu Mahallesi’nde ki 11 katlı bina,yaklaşık iki yıldır,bomboş duruyor ve anılan binanın,ne yapılacağı konusunda şu ana kadar herhangi bir gelişme de görülmüyor.Geçtiğimiz süreçte,gerek İnönü Mahallesi sakinleri,gerekse Soğuksu Mahallesi sakinleri “Binanın süratle kullanıma açılması için..” kendi aralarında imza toplamış,daha sonra da AK Parti Karabük Milletvekilleri ile bir toplantı yapmış olmalarına karşın,konuya ilişkin herhangi bir gelişme olmadığı gözleniyor.

Soğuksu Mahallesi’nde ki,11 katlı TOKİ Binasının,ne olarak kullanılacağı hakkında,henüz bir karar olmadığına işaret eden Mahalle sakinleri ise “Bu bina esas itibarı ile Öğrenci Yurdu yapılmak üzere planlanıp yapıldı.Şimdi,binayı Kredi Yurtlar Kurumu alıp,kullanmak istemiyor.Aslında,11 katlı bu bina Resmi Dairelerinde kullanabileceği bir bina.Ancak,henüz kimse binaya talip çıkmış değil..” diyorlar.

Öte yandan,Karabük’te Devlet Hastanesi olmadığına dikkat çeken Soğuksu Mahallesi sakinleri “Bu binanın Kadın/Doğum/Çocuk Hastanesi olarak kullanılması da mümkün.Soğuksu Mahallesi Muhtarı Hüseyin Yavuz Karagöz’de bu yönde tavır koyuyor ve kendisi ile birlikte Mahahle sakinlerinden geniş bir çevre de böyle düşünüyor.Bina 11 katlı ve gerçekten muhteşem.Eğer kısa süre içerisinde bir işte kullanılamazsa,bina olduğu yerde çürümeye ve bozulmaya başlayacak..” yolunda görüşler dile getiriyorlar.

Bütün bunlar olurken,TOKİ Mülkiyetinde ki bu bina hakkında “Karabük Bürokrasisi ve Karabük Siyaseti derin bir sessizlik içerisinde görünüyor ve binanın kullanımı hakkında herhangi bir görüş dile getirmiyorlar..” şeklinde de görüş veren Karabük sakinleri “Aslında bu binanın kullanımı hakkında Fevzi Fırat Caddesi esnaflarının da bir imza kampanyası düşündüğüne ilişkin haberler alıyoruz.Eğer böyle bir şey yaparlarsa çok isabet ederler..” gibi değerlendirmelerde dikkati çekiyor.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Spor Toto Yıldızlar Türkiye Judo Şampiyonası, Ordu’da başladı

Anadolu Ajansı
Yayın: 04.05.2024 12:00
Paylaş:
A+ A-

ORDU (AA) – Türkiye Judo Federasyonu tarafından düzenlenen Spor Toto Yıldızlar Türkiye Şampiyonası, Ordu'da başladı.

Altınordu ilçesindeki Başpehlivan Recep Kara Spor Salonu'nda organize edilen şampiyonaya 69 ilden 1148 sporcu katılıyor.

Türkiye Judo Federasyonu Başkanı Sezer Huysuz, AA muhabirine, Ordu'da güzel bir organizasyon yapmanın kendileri için onur verici olduğunu söyledi.

Yıldızlar kategorisinde uluslararası Avrupa kupalarının başlayacağını belirten Huysuz, “20-21 Temmuz'da ilk turnuvayı Kocaeli'nde yapacağız. Yani yıldızlar kategorisinde milli takımımız da oluşacak. Bu anlamda, 69 ilden 1148 sporcunun katılımıyla güzel bir organizasyonu üç gün boyunca ilimizde yapacağız ve Türkiye'de tekrar yıldızlar kategorisinin milli takımı oluşacak. Bu da tarihte ilk defa olacak.” dedi.

Huysuz, şampiyonaya Orduluları davet ederek, “Kilolarında başarılı sporcularımız var. Geçen yılki Türkiye şampiyonalarında dereceler alan, Balkan Şampiyonası'nda alınan dereceler var. Bu yaş grubu bizim için altyapı. Özellikle de 2032, 2036 olimpiyatlarına yetiştirebileceğimiz çocuklar burada. İnşallah buradan bir adım olur. Ordu ile başlar ve daha sonraki süreçte 2036'da belki ülkemizde olimpiyatlar olur, orada yarışma şansları olur.” diye konuştu.

Sezer Huysuz, Ordu Valisi Muammer Erol, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Hilmi Güler ile Gençlik ve Spor İl Müdürü Mustafa Genç'e organizasyona emekleri dolayısıyla teşekkür etti.

Gençlik ve Spor İl Müdürü Mustafa Genç ise şampiyonaya katılımın güzel olduğunu anlatarak, herkesi karşılaşmaları izlemeye davet etti.