Son kararı Cumhurbaşkanı verecek

Son kararı Cumhurbaşkanı verecek

Yayın: 03.04.2023 17:17 |Güncelleme: 04.04.2023 10:18
Paylaş:
A+ A-

Karabük Ticaret ve Sanayi Odasının 3 Nisan tarihinin “Sanayi günü” olarak ilan edilmesi için başlatılan imza kampanyasının sora ermesi ile birlikte, toplanan imzalar talep dilekçi ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sunulacak. Talep dilekçesinin sunulmasından sonra 3 Nisan tarihinin “ Sanayi Günü” olarak ilan edilip edilmeyeceği kararını Cumhurbaşkanı karar verecek.

3 Nisan Demir Çelik Fabrikalarının temellerinin atılması ve Karabük’ün kuruluşunun
“Sanayi Günü “olarak tescil ve ilan edilmesi ile ilgili Karabük Ticaret ve Sanayi Odasının başlatmış olduğu imza kampanyası geçtiğimiz günlerde sona ermişti. İmza kampanyasının sona ermesi nedeniyle dün kapmaya ya destek veren sivil toplum örgütlerinin başkan ve yöneticilerinde katıldığı bir basın toplantısı düzenlendi. Karabük Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Çapraz’ın düzenlediği basın toplantısında Başkan Çapraz”, 10 Ocak 2023 tarihinde il genelinde başlattığımız imza kampanyamız, Sayın Cumhurbaşkanımıza sunacağımız talep dilekçemizle nihayete erecektir. Sayın Cumhurbaşkanımızın ve Türkiye Büyük Millet Meclisimizin bu topraklardan çıkan sese kulak vereceklerine canı gönülden inanarak hayırlı olsun demek istiyoruz” dedi

SANAYİ GÜNÜ TALEBİMİZİ TEKRAR DİLE GETİRİYORUZ
3 Nisan tarihinin “ Sanayi günü “ ilan edilmesi için tüm kurum ve kuruluşların destek verdiği imza kampanyası sonrası bir açıklama yapmak için bir araya gelindiğini belirten Karabük TSO Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Çapraz “3 Nisan Demir Çelik Fabrikalarının Temellerinin Atılması ve Karabük’ün Kuruluşunun 86.Yılını kutladığımız bu önemli günde, hepimizin ortak dileği olan 3 Nisan tarihinin ülke genelinde kutlanacak “Sanayi Günü” olarak ilan edilmesi talebimizi dile getirmek amacıyla bir araya gelmiş bulunmaktayız. 3 Nisan 1937 tarihinde ülkemizin “İlk Ağır Sanayi Kuruluşu” olan Demir Çelik Fabrikası (KARDEMİR) kurulmuştur. Bu büyük girişim yıllar içerisinde Ereğli Demir Çelik Fabrikaları,İskenderun Demir Çelik Fabrikaları,Çimento Fabrikaları,Şeker Fabrikaları ve adını buraya sığdıramayacağımız pek çok fabrika, köprü, bara jve bina inşaatının yapımına imkân vermiştir.Aynı zamanda sanayideki bilgi birikimini, mühendisini,ustasını, işçisini yurdun dört bir yanının inşasında kullanmıştır. Bu nedenler ile KARDEMİR, “Fabrikalar Kuran Fabrika” unvanını kazanmıştır. 3 Nisan 1937, hem ülkenin imarını ve inşasını sağlayan Demir Çelik Fabrikalarının temellerinin atıldığı hem de Karabük ilinin kuruluş tarihidir. Ülkemizde kurtuluşunu değil kuruluşunu kutlayan tek il, Karabük’tür.İşte tam da bu sebeple özünü Cumhuriyetten alan bu ilin unvanı “Cumhuriyet Kenti Karabük’tür. Belirtildiği üzere 3 Nisan sadece Demir Çelik Fabrikalarının ve Karabük’ün kuruluşunun kutlandığı bir gün değildir ,bugün aynı zamanda günümüz Türkiye’sini yaratan sanayileşme, çağdaşlaşma,modernleşme ve ekonomik bağımsızlık vizyonun da kutlandığı bir gündür

Hepimiz ülkemizi seviyor, gelişmesi ve kalkınması için büyük gayret gösteriyoruz.İnsan hayatında olduğu gibi devletlerin hayatında da dönüm noktaları olmuştur.3 Nisan tarihinin ne olduğunu ne anlama geldiğini iyi bilmemiz gerekmektedir. Bu tarih sıradan bir tarih değildir. Genç Cumhuriyet için devletin bağımsızlığını sağlayacak ekonomik kalkınmanın temelinin atıldığı dönüm noktası bir tarihtir. Bu tarihi hiçbirimizin unutmaması gerekir. Özellikle gençlerin ülke ekonomisini kalkındırma yolunun sanayi işletmelerini artırmaktan geçtiğini, üretmenin değerinin devletin bağımsızlığıyla ilişkili olduğunu bilmesi önem arz etmektedir. 3 Nisan’ı Sanayi Günü olarak ilan etmek bu bilinci geliştirecektir.

SANAYİ GÜNÜ OLARAK TESCİL EDİLSİN

3 Nisan tarihinin ulusal düzeyde kutlanacak şekilde “Sanayi günü ilan edilmesini isteyen Başkan Çapraz “Devletimizin sanayileşme, çağdaşlaşma, modernleşme ve bağımsızlık vizyonuna katkı sağlamak, milletimizin bağımsızlık meşalesini söndürmemek adına bu toprakların insanları olarak diyoruz ki; 3 Nisan Günü’ geçmişimize vefa, geleceğimize rol olması amacıyla ulusal düzeyde kutlanacak “Sanayi Günü “olarak tescil ve ilan edilsin.   Bu amaçlar doğrultusunda ilimizdeki sivil toplum örgütleri olarak 10 Ocak 2023 tarihinde il genelinde başlattığımız imza kampanyamız, Sayın Cumhurbaşkanımıza sunacağımız talep dilekçemizle nihayete erecektir. Sayın Cumhurbaşkanımızın ve Türkiye Büyük Millet Meclisimizin bu topraklardan çıkan sese kulak vereceklerine canı gönülden inanarak hayırlı olsun demek istiyoruz.3 Nisan tarihinin ulusal düzeyde “Sanayi Günü” olarak kutlanmasının tescil ve ilan edilmesi amacıyla yapmış olduğumuz çalışmalarda bizlere destek veren Karabük Valisi  Sayın Fuat Gürel’e, Karabük Milletvekillerimize,Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Sayın Mehmet Ali Şahin’e, TOBB Başkanı Sayın Rifat Hisarcıklıoğlu’na, Karabük Belediye Başkanı Sayın Rafet Vergili’ye, teşekkür ediyoruz          3 Nisan Sanayi Günü’nün ilimize ve ülkemize hayırlı olsun deneceği güne kadar çalışmalarımıza devam edeceğimizi beyan eder, hayırlara vesile olmasını dileriz” dedi (Sadık Arslan)

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Çorum’da nisan ayında 9 milyon 82 bin lira trafik cezası kesildi

Anadolu Ajansı
Yayın: 09.05.2024 00:48
Paylaş:
A+ A-

ÇORUM (AA) – İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekiplerince 1-30 Nisan tarihleri arasında kent genelinde devam eden uygulamalar kapsamında 22 bin 552 araç kontrol edildi.

Yapılan kontrollerde 3 bin 361 araç sürücüsüne ehliyetsiz araç kullanmak, alkollü araç kullanmak, drift atmak, abartı egzoz, emniyet kemeri takmamak, seyir halinde cep telefonu kullanmak ve hatalı park gibi maddelerden toplamda 9 milyon 82 bin lira ceza uygulanırken, 98 araç trafikten men edildi.

Ekipler, dün gece yaptıkları denetimde ise 14 sürücüye alkollü araç kullanmaktan, 8 sürücüye ise ehliyetsiz araç kullanmaktan 208 bin 375 lira ceza uyguladı.