Sosyalfest Dış Paydaşlar Toplantısı KBÜ’de Yapıldı

Sosyalfest Dış Paydaşlar Toplantısı KBÜ’de Yapıldı

Yayın: 16.12.2023 12:30 |Güncelleme: 27.12.2023 16:22
Paylaş:
A+ A-

Türkiye’nin ilk ulusal ve uluslararası Sosyal Bilimler Festivali Sosyalfest’in Dış Paydaşlar Toplantısı, Karabük Üniversitesinde gerçekleşti. 

“Türkiye Yüzyılı için harekete geç Sosyalfest ile gelişime öncülük et” sloganıyla Karabük Üniversitesinde Türkiye’nin milli sosyal bilimler hamlesinin oluşumuna katkı sunmak amacıyla düzenlenen Türkiye’nin ilk ulusal ve uluslararası Sosyal Bilimler Festivali Sosyalfest’in Dış Paydaşlar Toplantısı, Karabük Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık’ın ev sahipliğinde Senato Toplantı Odasında yapılan toplantıya, Karabük Vali Yardımcısı Erol Özkan, Karabük Baro Başkanı Av. Emrah Köklü, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alişarlı, Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, Ankara Medipol Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Zeki Şengil, Karabük Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Solmaz, Karabük Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Elif Çepni, Karabük Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İsmail Rakıp Karaş, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Samettin Gündüz, Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Servet Karasu, Karabük Üniversitesi Genel Sekreteri Lütfü Köm, Ankara Medipol Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi Müdürü Dr. Cevat Özarpa, Karabük Üniversitesi Rektör Danışmanı Doç. Dr. Nihat Yılmaz, Safranbolu Kültür ve Turizm Vakfı Başkanı Şefik Yılmaz Dizdar, Çalışma ve İş Kurumu Müdürü Ferhat Sarıçam, Sosyal Güvenlik Kurumu Müdürü İsmail Yıldırım, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Şenol Ayyıldız, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Hizmetleri Müdürü Hüseyin Bilicioğlu, İl Göç İdaresi Müdürü Osman Dorkaç, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Şevket Küçükzoroğlu, İl Sağlık Müdürü İsmail Kara, Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Erkan Doğan, Karabük Ağız ve Diş Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Ahmet Taylan Çebi, Ticaret İl Müdürü Feridun Karataş, MÜSİAD Karabük Şube Başkanı Cengiz Ünal, Esnaf Sanatkarlar Odaları Birliği Genel Sekreteri Hasan Şahin, KARDEMİR Kurumsal İletişim Müdürü Emrullah Taş, Sosyalfest İcra Komitesi üyeleri ile akademik ve idari personel katıldı.

Birçok paydaşın katılımıyla Karabük Üniversitesi ev sahipliğinde 2-3 Mart 2024 tarihlerinde yapılacak Türkiye’nin ilk ulusal ve uluslararası sosyal bilimler festivali Sosyalfest, toplumsal sorunların çözümüne olan ilgiyi artırmak ve Türkiye’nin milli sosyal bilimler hamlesinin oluşumuna katkı sunmak amacıyla gerçekleştiriliyor.

Türkiye’nin ilk ulusal ve uluslararası sosyal bilimler festivali Sosyalfest’in Dış Paydaşlar Toplantısında konuşan Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, “Karabük Üniversitesi, Batı Karadeniz bölgesi, Türkiye, Türkiye ve dost ülkeler, bütün dünya ve insanlık için son derece önemli bir proje olduğuna inandığımız Sosyal Bilimler Festivalinin Dış Paydaşlar Toplantısında bir araya gelmiş bulunuyoruz. Hem bu projeyi değerlendirmek, analiz etmek, bu proje çerçevesinde nasıl iş birlikleri yapabileceğimizi analiz etmek, birlikte çalışmak hem de ‘Farklı konularda ne tür iş birlikleri yapabiliriz, birlikte hangi tür çalışmaları nasıl yapabiliriz?’ konusunda istişarelerde bulunmak ve güçlerimizi birleştirmek için bir araya gelmiş bulunuyoruz” diye konuştu. Sosyalfest’in yarışma ve festival şeklinde iki kategoride gerçekleştirildiğini ifade eden Rektör Kırışık, “Yarışmalarda Üniversite kategorisi, lise kategorisi ve ortaokul kategorisi var. İkinci alanda ise festival boyutumuz var. Festival boyutunda da alan etkinlikleri, ürün tanıtımları, sosyal model tanıtımları gibi çok çeşitli alanlarda etkinlik yaparak insanların sosyal modelin ne olduğunu anlamasına, sosyal model üretmenin önemine ve kurumların ürettikleri sosyal modellerin tanıtılmasına, yerel üretilen sosyal modellerin, kültürel değerlerin, sanatsal, gastronomi gibi farklı alanlardaki modellerin tanıtılmasına hizmet edecek çok kapsamlı bir festival süreci planlıyoruz” dedi.

“Türkiye Yüzyılı İçin Harekete Geç, Sosyalfest ile Gelişime Öncülük Et” sloganıyla yola çıktıklarını belirten KBÜ Rektörü Kırışık, “Sayın Cumhurbaşkanımızın ifade ettiği son derece önemli bir hedef ‘Türkiye Yüzyılı’ vizyonuna biz de Sosyal Bilimler Festivali Sosyalfest ile katkı sunmak istiyoruz. Çünkü sosyal bilimler alanında yapılacak çok iş, geliştirilecek çok sayıda alan bulunmaktadır. Bu alanlara hizmet edecek modeller tasarlanmasını, geliştirilmesini, Sosyalfest’in Türkiye çapında kültür haline gelmesini hedefliyoruz. Hepinizin desteğine, katkısına ihtiyacımız var. Biz Üniversite olarak tek yola çıkmak istemiyoruz. Ülkemizdeki kurum ve kuruluşlar, üniversitelerle birlikte iş birliği içerisinde hareket ederek güç birliği yapmak ve bu yüzyıla Türkiye’nin damgasını vurmak istiyoruz. Bu hedef ve hayalle bugün değilse, şimdi değilse ne zaman harekete geçeceğiz? Ne zaman başlayacağız? Bekleyecek bir 100 yılımız daha yok. O halde bir an önce harekete geçmek, hayallerimizi hayata geçirmek için aşkla yola çıkmak zorundayız ve böyle yaptığımız zaman çok büyük başarıları göreceğimize inanıyoruz. Elbette sosyal bilimlerde yükümüz ağır, sorumluluğumuz büyük” ifadelerini kulandı. Bu sorumluluğa rağmen büyük bir adım atarak çalışmalarını gerçekleştirmek istediklerini belirten Rektör Kırışık, “Bu konuda hepinizin desteklerinize, katkılarınıza ihtiyacımız var. Hepinize katkı ve katılımlarınızdan dolayı teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

KBÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık’ın konuşmasının ardından toplantıya katılan dış paydaşlar, Sosyalfest ile ilgili görüşlerini bildirerek görüş alışverişinde bulunuldu.

Karabük Baro Başkanı Av. Emrah Köklü, “Sosyalfest’in Barolarla iş birliği içerisinde yürütülmesi için birlikte yapılacak bir toplantıda bunun tanıtımı noktasında yardımcı oluruz” dedi.

Ankara Medipol Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Zeki Şengil, “Ankara’da bu çalışmaları iki üniversite olarak, Karabük Üniversitesi ve Ankara Medipol Üniversitesi olarak Ankara’daki festivali beraber yapalım” diyerek desteklerini açıkladı.

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alişarlı, “Kariyer Merkezindeki arkadaşlar konu hakkında etkin bir rol alabilirler. Rektörlük olarak yine kurumlar da ziyaret edilerek destek olmaya çalışacağız” dedi.

Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, Sosyalfeste ilişkin “Kesinlikle destek olacağız. Bu ülke meselesi. Bu çok özgün bir şey” dedi.

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Servet Karasu, “Akademik destek anlamında alanında uzman kişileri elimizden geldiğince bulmaya çalışırız. Kariyer Merkezleriyle tanıtımlar konusunda her türlü desteği veririz. Öğrenci topluluklarına yönlendiririz, ulaşım konusunda öğrencilerimizin buraya gelmesi konusunda desteklerimizi sunarız” ifadelerini kullandı.

MÜSİAD Karabük Şube Başkanı Cengiz Ünal, “Biz MÜSİAD camiasıyız. Ben MÜSİAD yönetimi ve şahsım adına rakamını bildirmek üzere altın veya platin sponsor olacağımızı bildirmek istiyorum” dedi. (Halil Kızılyer)

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Gümüşhane’de Satala Antik Kent değerlendirme toplantısı yapıldı

Anadolu Ajansı
Yayın: 09.05.2024 16:12
Paylaş:
A+ A-

GÜMÜŞHANE (AA) – Gümüşhane Valisi Alper Tanrısever başkanlığında Satala Antik Kent değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Kelkit Kaymakamlığı Toplantı Salonu'ndaki toplantıda, Karadeniz Teknik Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Dr. Öğretim Üyesi ve kazı başkanı Elif Yavuz Çakmur, Satala Antik Kenti'nde yapılması planlanan kazı çalışmaları hakkında sunum gerçekleştirdi.

Vali Tanrısever, toplantının ardından gazetecilere, Salata Antik Kenti kazılarının potansiyelinin çok büyük olduğunu söyledi.

Antik kentin ülke turizmine kazandırılması için değerlendirme toplantısı yaptıklarını belirten Tanrısever, şöyle devam etti:

“Buradaki temel sıkıntılarımızdan biri gelen insanların karşılanıp ağırlanabilecekleri bir yerin olmaması. Bölgenin ne olduğunun anlatılabileceği, kendilerinin ufak tefek ihtiyaçlarının karşılanabileceği bir mekan oluşturmak istiyoruz. Eski sağlık ocağı binasını Roma lejyon binası haline getirmek suretiyle ilk turist karşılama ve ağırlama yeri olarak hizmete kazandıracağız.”

Tanrısever, Kültür ve Turizm Bakanlığınca kazılara ciddi destek olduğunu kaydederek, “Proje kaynağını da DOKAP'tan alacağız. Projelerimizi yaptık, inşallah önümüzdeki sene onun kaynağı gelirse Satala'da topyekun ayağa kalkma süreci başlayacak. Bu zamana kadar genel hatlarıyla etrafı çizilmiş, genel bir izlenim edinilmeye çalışılmış, bundan sonra da inşallah ayağa kaldırılmış olacak.” dedi.

Toplantıya, Kelkit Kaymakamı Kadir Algın, Kelkit Belediye Başkanı Ünal Yılmaz ve kurum amirleri de katıldı.

Toplantıdan ardından Vali Tanrısever, ilçe belediyesini ziyaret etti.