Spor Tesisleri, Sıcak Yaz Günlerinde Vatandaşların İlgi Odağı Oldu

Spor Tesisleri, Sıcak Yaz Günlerinde Vatandaşların İlgi Odağı Oldu

Yayın: 26.06.2023 12:55
Paylaş:
A+ A-

Karabük Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne bağlı spor tesisleri, sıcak yaz günlerinde vatandaşların ilgi odağı oldu.

Karabük ve ilçelerinde vatandaşların yürüyüş yapmalarına olanak sağlayan stadyumlar tercih edilmeye başlandı. Karabük Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün haftalık spor faaliyetleri çerçevesinde Onur Futbol Sahası, Karabük Merkez Spor Salonu ve Safranbolu Spor Salonu’nda birbirinden renkli görüntülerle futbol, voleybol ve basketbol müsabakaları gerçekleştirilmeye devam ediyor. Genç sporcuların yanı sıra vatandaşlarında düzenli yürüyüş yaptığı parkurlar havaların ısınmasıyla birlikte rağbet görmeye başladı.

Uzmanlara göre, yürümek birçok hastalığı önlüyor. Uzmanlar, yaş sınırı gözetmeksizin düzenli yürüyüş yapmanın yararlarını şöyle kaydetti: “Yürümek, uykusuzluğu azaltır, sindirimi kolaylaştırır, kan basıncını düzenler, yorgunluk hissini engeller, solunum kapasitesini artırır, kemiklerin sertleşmesini ve kuvvetlenmesini sağlar, vücutta doğal keyif verici hormonların (Endorfin) salınımı sağlar, eklem ve kasların esnekliğini artırarak, bel ve boyun ağrılarını hafifletir, beyine oksijen sağlanmasını artırarak, zihinsel keskinlik ve yaratıcı düşünce potansiyelini yükseltir, HDL/LDL (İyi huylu-kötü huylu kolesterol) dengesini düzenler ve Kan yağlarının (Trigliserid) düzeyini düşürür.”

Son yıllarda yapılan araştırmalar gösteriyor ki, altı hafta boyunca günde sadece yirmi dakika yürümek, kendinizi daha mutlu hissetmenizi sağlıyor. Araştırmalarda düzenli yürüyüşün ayrıca birçok hastalığa yakalanmayı önlediği gibi sakatlanmalardan da koruduğu belirtiliyor. Uzmanlara göre; “Ostreopoz, kalp sorunları, diyabet ve Alzheimer gibi kronik hastalıkları önleyen bir ilaç henüz bilinmiyor. Düzenli yürüyüşün bütün bu rahatsızlıklara yakalanma riskini azalttığı ve sakatlıklardan korunmak için yapılması gerektiği biliniyor. Bu nedenle doğru tempoyu bulmak için koşma seviyesine gelecek kadar hızlı yürüyün, daha sonra biraz yavaşlayın. Amacınız, konuşurken bir parça nefessiz kalacak kadar hızlı yürümek olmalı.” denildi. Uzmanlarca, düzenli yürüyüş yapmanın yaş ayrımına bakılmaksızın hayatımızın ne kadar önemli bir parçası haline geldiği belirtildi. (Esra Oğuzkağan Özkan)

 

 

 

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

CHP Genel Başkanı Özel, Erbaa’daki patlamayla ilgili Tokat Valisi Hatipoğlu’ndan bilgi aldı

Anadolu Ajansı
Yayın: 20.05.2024 00:48
Paylaş:
A+ A-

ANKARA (AA) – CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Erbaa ilçesinde bir bağ evindeki patlamaya ilişkin Tokat Valisi Numan Hatipoğlu'ndan bilgi aldı.

CHP'den yapılan açıklamaya göre, Özel, Erbaa'daki bir bağ evinde 5'i jandarma 7 kişinin yaralandığı patlamanın ardından Tokat Valisi Hatipoğlu ve İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Sabri Küyük ile telefonda görüştü.

Olay ve yaralıların sağlık durumları hakkında bilgi alan Özel, partisinin Tokat Milletvekili Kadim Durmaz'ı süreci takip etmesi için görevlendirdi.