SunExpress’e hizmet ihracatı ödülü

SunExpress’e hizmet ihracatı ödülü

Anadolu Ajansı
Yayın: 10.06.2024 04:37
Paylaş:
A+ A-

İSTANBUL (AA) – SunExpress, 2023 yılında hizmet ihracatına en fazla katkı sağlayan ilk üç şirket arasında yer aldı.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, SunExpress, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından bu yıl 31'ncisi düzenlenen İhracatın Şampiyonları Ödül Töreni'nde, 2023'te Türkiye genelinde hizmet ihracatına en fazla katkı sağlayan ilk üç şirket arasında yer alarak ödüle layık görüldü.

Geçen yıl 12 milyondan fazla yolcu taşıyan SunExpress'in, Türkiye'ye sağladığı döviz getirisi 1,8 milyar dolar olarak gerçekleşti.

35 ülkede 200'den fazla noktaya tarifeli seferler sunan şirket, bu yıl 15 milyon yolcu taşımayı hedefleyerek Türkiye'nin turizm hedeflerine katkısını sürdürmeye devam ediyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve bakanların katılımıyla İstanbul'da gerçekleşen törende SunExpress Genel Müdür Yardımcısı Tuncay Eminoğlu'na ödülü Erdoğan, Ticaret Bakanı Ömer Bolat ve TİM Başkanı Mustafa Gültepe verdi.

Açıklamada konuya ilişkin değerlendirmelerine yer verilen Eminoğlu, SunExpress olarak, 35 yıldır Türkiye turizmine, ekonomisine ve istihdama katkı sağlamaya devam ettiklerini belirtti.

Eminoğlu, 2023'te bir önceki yıla göre yolcu sayılarını yüzde 18 artırarak 12,6 milyon ile rekor yolcu sayısına ulaştıklarını ve ülkenin turizm hedeflerine katkı sağladıklarını aktararak, “2023'te Türkiye'ye sağladığımız döviz getirisini de bir önceki yıla kıyasla yüzde 30 artırarak 1,8 milyar dolara ulaştırdık. SunExpress adına aldığım bu ödülle bu yıl da hizmet ihracatında Türkiye'nin önde gelen şirketlerinden biri olmaktan dolayı mutluluk duyuyoruz.” ifadelerini kullandı.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Samsun’da narkotik denetimlerinde 17 şüpheli yakalandı

Anadolu Ajansı
Yayın: 27.07.2024 00:52
Paylaş:
A+ A-

SAMSUN (AA) – Samsun'da gerçekleştirilen denetimlerde 17 şüpheli gözaltına alındı.

İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesi ile ilçe emniyet müdürlükleri ekiplerince, uyuşturucu madde satışı yapan sokak satıcılarına yönelik denetim gerçekleştirildi.

Adreslerde ve şüphelilerin üzerinde yapılan aramalarda 121 sentetik ecza hapı, 261,46 gram esrar, 251,21 gram sentetik uyuşturucu, 23 kök kenevir bitkisi, 5 uyuşturucu kullanma aparatı ile hassas terazi ele geçirildi.

Denetimlerde 17 şüpheli gözaltına alındı.

Zanlılardan 2'sinin çeşitli suçlardan kesinleşmiş hapis cezası bulunduğu belirlendi.