Sürdürülebilir Kentsel ve Kırsal Kalkınma Platformu(SUDA)’ndan Konferans

Sürdürülebilir Kentsel ve Kırsal Kalkınma Platformu(SUDA)’ndan Konferans

Yayın: 15.01.2024 15:34
Paylaş:
A+ A-

Safranbolu Belediyesi, Sürdürülebilir Kentsel ve Kırsal Kalkınma Platformu (SUDA) işbirliğiyle yürüttüğü ‘Kültür Mirası Üzerinde Yükselen Sürdürülebilir ve Yenilikçi Kent Safranbolu Konferansı‘ düzenlenecek.

Geçtiğimiz yıl Temmuz ayında yapılan ‘Katılımlı ve Kapsayıcı Yerel Yönetim Projesi’ toplantısının ardından düzenlenecek olan konferansta, çalıştay ve sonuç bildirgesi hazırlanacak.  Konferans’ın, Safranbolu’da Katılımlı ve Kapsayıcı Yerel Yönetimin kurumsallaşmasına önemli bir kaynak ve yol haritası olması hedefleniyor. 

Sürdürülebilir Kentsel ve Kırsal Kalkınma Platformu (SUDA) Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Karadağ, konferansla ilgili şunları belirtti. Yönetim Kurulu Başkanı Karadağ; “Safranbolu için el ele! Kültür Mirası Üzerinde Yükselen Sürdürülebilir ve Yenilikçi Kent Safranbolu Konferansı düzenleyeceğiz. Safranbolu Belediyesi’nin SUDA (Sürdürülebilir Kentsel ve Kırsal Kalkınma Platformu) iş birliğiyle başlattığı Katılımlı Yerel Yönetim çalışmalarında yeni bir aşamaya geçiyoruz. Tespit Çalışmaları, Paydaş Analizi, Kilit Paydaş Görüşmeleri, Odak Grup Toplantıları, Anahtar Paydaş Görüşmeleri ve Anket Çalışmasından sonra, kentimizin bugünü ve yarınında sivil katılımın kalıcı mekanizmalar haline gelmesine yönelik Konferans 20 Ocak 2024 Cumartesi günü saat 13:30’da Belediye Başkanımız Sn. Elif Köse’nin de katılımıyla Leyla Dizdar Kültür Merkezinde gerçekleştirilecek. Çalıştay sonrası hazırlanacak olan Sonuç Bildirgesi, Safranbolu’da Katılımlı ve Kapsayıcı Yerel Yönetimin kurumsallaşması amacıyla kapsamlı bir kaynak ve yol haritası olacaktır. Safranbolu, Türkiye’de bu kapsam ve etkinlikte bir sivil katılım mekanizmasına sahip ilk şehirlerden bir olacak. Şehrimiz demokratik ve şeffaf yerel yönetimi ile insan odaklı sürdürülebilir kalkınma hedefine yönelik daha etkin projeler üretebilecek ve dünyadaki her türlü gelişmeye karşı dayanıklı bir yapıya kavuşacak.” dedi.

20 Ocak 2024 Cumartesi günü saat 13:30-15:30 arasında Leyla Dizdar Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek konferansa Safranbolu sakinleri davet edildi. (Esra Oğuzkağan Özkan)

 

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Doğu Karadeniz’den 4 ayda 9 ülkeye bal ihracatı

Anadolu Ajansı
Yayın: 17.05.2024 04:48
Paylaş:
A+ A-

TRABZON (AA) – Doğu Karadeniz'den ocak-nisan döneminde ABD başta olmak üzere 9 ülkeye bal satıldı.

Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Saffet Kalyoncu, AA muhabirine, bölgeden 4 ayda 218 ton bal ihraç edildiğini söyledi.

Dış satımdan 894 milyon 471 bin dolar kazanç sağlandığına dikkati çeken Kalyoncu, “ABD, 462 bin 563 dolarlık ihracatla ilk sırada yer aldı. ABD'yi 198 bin 750 dolarla Almanya, 96 bin 216 dolarla Suudi Arabistan takip etti. Bölgeden söz konusu dönemde Birleşik Arap Emirlikleri, Katar, Umman, Azerbaycan, Belçika ile Birleşik Krallık'a da bu dönem bal satıldı.” diye konuştu.

Kalyoncu, ihracatı artırmaya yönelik çalışmaları önemsediklerini vurgulayarak, bal ihracatının, organik, coğrafi işaretli ve markalı ürün ihracatıyla daha da artırılabileceğini ifade etti.

Bal üretimi açısından bu yıl hava şartlarının iyi geçtiğini, bunun da rekolteyi artıracağını dile getiren Kalyoncu, “Türk balını dünya piyasalarında kalitesiyle marka haline getirmemiz gerekiyor. Kaliteli ve en üst ambalajlarda Türk balının üretimi için ilgili kurumların etkin denetimler yaparak, asla ödün verilmemesi önem arz ediyor.” değerlendirmesini yaptı.