Tam Eğitim Bursu Başvuruları Sona Ermek Üzere

Tam Eğitim Bursu Başvuruları Sona Ermek Üzere

Yayın: 10.02.2016 10:31
Paylaş:
A+ A-

Türk Eğitim Derneği (TED), “Tam Eğitim Bursu” sınav başvurusu sona eriyor.

TED Karabük Koleji Müdürü Kerim Barçın, Tam Eğitim Bursu sınavlarının 5 Mart Cumartesi günü yapılacağını başvuruların ise 15 Şubat’ta sona ereceğini söyledi.

Bu bursun diğer burslardan farklı olarak sadece maddi destek sağlamakla kalmayıp, öğrencilerin üniversite sonuna kadar tüm eğitim masraflarını karşıladığına dikkati çeken Barçın, “TED 2003 -2004 yılından beri başlattığı Tam Eğitim Bursluluk projesi var. Bu proje ile ilgili Türkiye’de okuyan öğrencilerimize fırsat eşitliliğine katkı sağlamak adına burslar verilmektedir. Tam Eğitim Bursu, her yıl Türkiye genelinde düzenlenen sınavlar sonucu ve il ziyaretleri yapıldıktan sonra burs almaya hak kazanan öğrencilere verilir. Bu öğrenciler Türkiye’de bulunan TED Okullarında eğitim görürler. Her yıl Türkiye genelinde sınav düzenlenir ve bunlardan bir tanesi de Karabük’tedir. Yazılı sınavda başarılı olan öğrenciler TED uzmanları tarafından evlerinde ziyaret edilir. Öğrenci ve ailesi ile görüşmeler yapılır. Yazılı sınavda başarılı olan ve ev ziyaretlerinde uygun bulunan öğrenciler TED’den Tam Eğitim Bursu almaya hak kazanırlar. Burs öğrencilerin tüm eğitim, servis, yemek, kitap, kırtasiye, giyim ve cep harçlıklarını karşılamaktadır. TED burs vereceği öğrencileri seçmek üzere her yıl tam eğitim bursu sınavı yapmaktadır. Tam Eğitim Bursu öğrencisi sayısı bugün Türkiye’de bin’e yaklaşmıştı. Bugün okulumuzda 69 öğrenci Tam Eğitim Burs’u görmektedir. 4,5, 6, 7 ve 8’inci sınıfa devam eden öğrenciler sınava başvuruda bulunabilir. Öğrencilerin başvuru yapabilmesi için, not ortalamasının 85-100 aralığında olması gerekmektedir” dedi.

TED Koleji Müdürü Kerim Barçın, burs için sınav başvurularının 13 Aralık 2015’te başladığını, 15 Şubat’ta sona ereceğini ifade ederek, “Tam Eğitim Bursu sınavı 5 Mart 2016 Cumartesi günü saat 10.00’da okulumuzda düzenlenecektir. ww.ted.org.tr ve www.turkegitimdernegi.org.tr adresinden online olarak yapılması gerekmektedir. Buradaki sınavlara Karabük dışından Bartın, Kastamonu ve Çankırı illerindeki öğrenciler de katılacak” diye konuştu.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

KBÜ ile ilgili paylaşım yapan 8 kişi gözaltına alındı

Yayın: 28.03.2024 14:00
Paylaş:
A+ A-

Son günlerde Karabük Üniversitesi’nde HIV ve HPV vakalarında artış olduğu iddiaları sosyal medyada gündem oldu… Bu iddialarla ilgili yapılan paylaşımlar sonrası 8 kişi gözaltına alındı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Karabük Üniversitesi’nde yaşanan olaylarla ilgili internette ve sosyal medyada kullanılan nefret söylemleriyle “halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme”, “halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma” niteliğinde paylaşımlar yaptığı tespit edilen 10 kişi hakkında gözaltı kararı verdi.

Başsavcılığın talimatı üzerine, emniyet ekiplerince 8 şüpheli gözaltına alınırken 2 şüphelinin yakalanmasına yönelik operasyonların devam ettiği öğrenildi.

NE OLMUŞTU?

Sosyal medyada Karabük Üniversitesi’nde okuyan Türk öğrencilerin, Afrika ülkelerinden gelen öğrencilerle cinsel birliktelik yaşadıktan sonra HPV ve HIV belirtileriyle hastaneye başvurduğu ve bu sebeple hastanelerde yoğunluk oluştuğu iddia edilmişti.

KARABÜK’TE GÖZ ALTILAR OLACAK MI?

Karabük Üniversitesi ile ilgili sosyal medyada paylaşım yapan 8 kişi göz altına alınırken, Karabük’te de bu şekilde iddialarda bulunarak açıklamalar yapan ve ve sosyal medya da paylaşım yapan kişi veya kişilerinde göz altına alınıp alınmayacağı merak edilirken, Karabük’te de göz altıların olup olmayacağı konuşuluyor.