Tarihçi müellif Ahmet Şimşirgil, Ayancık’ta öğrencilerle buluştu

Tarihçi müellif Ahmet Şimşirgil, Ayancık’ta öğrencilerle buluştu

İhlas Haber Ajansı
Yayın: 01.10.2023 04:00
Paylaş:
A+ A-

SİNOP (AA) – Marmara Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Kısmı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil, Sinop'un Ayancık ilçesinde öğrencilerle bir ortaya geldi.

İlçe Müftülüğü tarafından Mevlid-i Nebi Haftası aktiflikleri kapsamında Ayancık'a gelen tarihçi muharrir Şimşirgil, 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı'nda oluşturulan alanda söyleşiye katıldı.

Öğrencilere, başarılı olmak için yeterli bir dinleyici olmaları gerektiği tavsiyesinde bulunan Şimşirgil, “Ayancık'tan niçin profesör, hakim, savcı çıkmasın? Size muvaffakiyetin sırrını veriyorum. Güç iş değil. Başarılı olmak çok kolay. Neredeyseniz orda olun. Sınıftaysanız sınıfta olun. Bulunduğunuz ortamda dinlemeyi öğrenin.” dedi.

Öğrencilere dini hususlarda da bilgi veren Şimşirgil'e İlçe Müftüsü Ömer Faruk Kıvrak tarafından teşekkür plaketi verildi.

Öğrencilere daha sonra Şimşirgil'in kitapları armağan edildi. Akabinde Şimşirgil, kitaplarını imzaladı.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Karabük’te iki otomobilin çarpıştığı kazada 3 kişi yaralandı

Yayın: 19.05.2024 21:31
Paylaş:
A+ A-

Karabük’ün Eskipazar ilçesinde iki otomobilin çarpışması sonucu 3 kişi yaralandı.

Karabük-Ankara kara yolunda seyreden H.Y. idaresindeki 43 ACC 083 plakalı otomobil, Söğütlüçeşme mevkisinde E.G. yönetimindeki 54 YD 069 plakalı otomobille çarpıştı.

Kazada sürücüler ile 54 YD 069 plakalı araçtaki yolcu M.G. yaralandı.

İhbar üzerine kaza yerine sağlık, polis ve jandarma ekibi sevk edildi.

Ambulanslarla Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılan yaralıların hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi.