Tarihi Çarşı Esnafı Yollardan Dertli

Tarihi Çarşı Esnafı Yollardan Dertli

Yayın: 31.05.2023 15:30
Paylaş:
A+ A-

Safranbolu konumu nedeniyle Anadolu uygarlıklarının önemli yerleşim yerlerinden biri olmuştur. Türk kentsel tarihinin korunan bütünlüğü ile geleneksel şehir dokusu, yığma evleri ve anıt yapılarıyla sit alanı ilan edilmiştir. UNESCO tarafından dünya miras listesinde yer almaktadır.

Şehir dokusuyla kültür turizmine kucak açan Safranbolu’nun, turizm sezonu başlarken yollarının şantiye alanı haline geldiği belirtildi. Esnaflar, uzun zamandır her yıl turistler gelmeye başladığında yollarda çalışmaların arttığını, dükkânlarının toz içinde kaldığını ve bu dertlerinin yıllardır devam ettiğini bildirdi. Cinci han arkasında yapılan yol çalışması esnasında, yoldan geçen turistlerin zorlandığı görüldü. Hanarası sokakta yürümekte zorlanan turistler, uyarı levhalarının asılmamasından dolayı serzenişte bulundu.

Konuyla ilgili olarak görüşünü aldığımız Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse,” Uyarı levhalarının olduğunu fakat sayısının arttırılması noktasında müteahhit firmayı uyaracağını bildirdi. Belediye Başkanı Köse, “Orada yolun bir kısmı daha önce göçmüştü. O göçen kısım yeniden tadilat görüyor, daha sağlam bir yola kavuşmak için onarımlar yapılacak. Bayrama kadar tamamlanacak. Yol, daha sağlam ve güvenilir bir hale gelecek” dedi. (Esra Oğuzkağan Özkan)

 

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Irak’ın ve Suriye’nin kuzeyinde 7 terörist etkisiz hale getirildi

Yayın: 17.05.2024 13:58
Paylaş:
A+ A-

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Suriye’nin kuzeyinde 4 PKK/YPG’li, Irak’ın kuzeyinde ise 3 PKK’lı olmak üzere 7 teröristin etkisiz hale getirildiğini bildirdi.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, “Teröristler için hiçbir yer güvenli değil. Kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerimiz, Suriye’nin kuzeyindeki Fırat Kalkanı bölgesinde 4 PKK/YPG’li terörist ile Irak’ın kuzeyindeki Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde tespit ettiği 3 PKK’lı teröristi etkisiz hale getirdi.” ifadeleri yer aldı.