Tarihi Çarşı Esnafları PTT Şubesi’ne Sahip Çıkıyor

Tarihi Çarşı Esnafları PTT Şubesi’ne Sahip Çıkıyor

Yayın: 01.07.2024 12:23
Paylaş:
A+ A-

KARABÜK – Safranbolu ilçesi tarihi çarşı bölgesinde Posta ve Telgraf Teşkilatı (PTT) Eski Çarşı Şubesi sessiz sedasız hizmet dışı bırakıldı. Yaklaşık iki hafta önce hizmete kapatılan şubenin tarihi çarşıda açık olan tek şube olduğu biliniyor. UNESCO Dünya Miras Listesinde yer alan Safranbolu’nun yerli ve yabancı turistlere hizmet veren çarşı şubesinin yeniden hizmet vermesi için esnaflar imza kampanyası başlattı.

Esnaflar PTT Eski Çarşı Şubesi’ne Sahip Çıktı

PTT Müdürlüğü, eski çarşı şubesinin kapısına hizmet vermediğini ve geçici olarak kapalı olduğunu el yazısıyla bir kağıda yazarak, kapısına asarak duyurmuştu. Türkiye genelinde tasarruf tedbirleri kapsamında birçok PTT şubesinin kapatılması, çarşı esnafını harekete geçirdi. Esnaflar 250’ye yakın imza toplayarak, bugün Safranbolu Esnaf Odası Başkanlığı’na ardından gerekli kurumlara imza nüshalarından oluşan dilekçelerle başvuru yapacakları öğrenildi.

PTT Müdürlüğü, geçtiğimiz yıllarda Esentepe Mahallesi’ndeki şubesini kapatmasının ardından şimdi de çarşı şubesini geçici olarak kapalı duruma getirdi. Bu durum üzerine, çarşı esnafları organize oldu ve imza topladı.  Çarşı sakinleri PTT Şubesi’nin önemine değinerek, ATM’sinde kart farkı almaması nedeniyle daha çok kullanıldığını ifade etti. Vatandaşlar: “Şubeden ödemeler yapmak, faturalar yatırmak ve diğer işlemleri gerçekleştirmeyi tercih edenler, bu durumdan oldukça mağdur olacak. PTT’nin neden bu kararı aldığı ve ne zaman tekrar hizmete açılacağı konusunda net bir açıklama yapılmadı. Ancak çarşıda yaşayanlar olarak bizler, bu durumun kalıcı olmasını istemiyor ve PTT’nin en kısa sürede tekrar hizmet vermeye başlamasını bekliyoruz. Safranbolu’nun tarihi çarşı bölgesindeki PTT Eski Çarşı Şubesi, ilçenin kültürel mirasına önemli bir katkı sağlıyordu. Bu nedenle, şubenin tekrar açılması ve hizmet vermeye devam etmesi, hem ilçe halkı hem de turistler için önemli bir gereklilik olarak görülüyor.” dedi.

Esnaflar topladıkları imzalarla PTT Şubesi’nin yeniden açılmasını talep ediyor.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Biletinial’da sanatçı Karsu’nun konser biletleri satışa çıktı

Anadolu Ajansı
Yayın: 03.07.2024 12:37
Paylaş:
A+ A-

İSTANBUL (AA) – Biletinial, sanatçı Karsu'nun 24 Temmuz’daki konser biletlerini satışa çıkardı.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, caz, blues, pop, funk ve elektronik müziği modern tınılarla buluşturan Karsu, bu yılın ilk ve tek Türkiye konseri için 24 Temmuz'da İstanbul Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Sahnesi'ne gelecek.

Eğlenceli sahne performansı, duygusal şarkıları ve farklı yorumuyla izleyenlere renkli bir gece yaşatacak Karsu performansının biletleri, Biletinal'da satışa çıktı.

Aktif müzik hayatına 16 yaşında başlayan Karsu, Concertgebouw, North Sea Jazz Festival ve New York Carnegie Hall gibi önemli sahnelere çıktı. “Y Kültür Sanat” etiketiyle ilk stüdyo albümü “Confession”ın (2012) ardından “Colors”ı (2015) Türkiye'de çıkardı. Bu iki albümde yer alan şarkıların neredeyse tamamının söz ve müziğini Karsu üstlendi. Sanatçı, üç yıl çalışarak hazırladığı ve kendi ismini verdiği “Karsu” isimli dördüncü albümünü ise 10 Ekim 2019'da yayımladı.