Tarımda 2020 Yılı Hedefleri Masaya Yatırıldı

Tarımda 2020 Yılı Hedefleri Masaya Yatırıldı

Yayın: 28.01.2020 19:03
Paylaş:
A+ A-

İl Tarım ve Orman Müdürlüğü toplantı salonunda Şube Müdürlerinin de hazır bulunduğu toplantıda kuruluşun genel yapısı, personel, bina ve araç  durumu hakkında bilgiler veren İl Müdürü Çetin Ayvalık;  Karabük ilimiz 93.020 hektar tarımsal arazi varlığına sahip olup, bu rakam  toplam yüzölçümünün %23’ ünü oluşturmaktadır. 50.000 Adet Büyükbaş, 26.000 Adet Küçükbaş hayvan mevcudu bulunmaktadır. 33 Adet işletmede 50 kümeste 1.000.000 Adet kapasiteli Broyler, 155.000 Adet kapasiteli yumurtacı kanatlı işletmesi mevcuttur.  İlimizde ılıman iklim bitki türleri rahatlıkla yetiştirilebilmektedir diyerek,  2018 yılı TUİK verilerine göre ilimizde gerçekleşen bitkisel ve hayvansal üretim değerleri hakkında bilgiler verdi.

İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından çiftçilerimize yönelik yapılan desteklemelerde, 13. Etap Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Projesi (KKYDP) kapsamında ilimizde 37 adet başvuru alınmış, 23 proje olumlu olarak Bakanlığa bildirilmiş olup, değerlendirmeleri devam etmektedir. İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği Finansmanlı projelerde, 2019 yılında İl Özel İdaresi bütçesinden 215.297.-TL bedelli 5 adet proje gerçekleştirdiklerini, Üzümsü Meyveciliği Geliştirme, Yem Bitkileri Üretimini Geliştirme, Sertifikalı Hububat Üretimi Geliştirme Projeleri ile  Toprak Tahlili ve Tarımsal Ürün İşleme Makine Teçhizat Alımı Projesinin fiziki gerçekleşmelerinin %100 olarak tamamlandığını belirtmiştir.

İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen Sosyal Sorumluluk projelerinden “Ata Tohumu Ata Toprağında, Toprağa Özel Sevgi, Sirke Sineğine Karşı Elma Sirkesi, Ekmekte Sıfır Atık, Süt Bizim Peynir Bizim, Kontrol Sizde projelerinin Sayın Valimizin himayelerinde başarılı bir şekilde devam ettiğini belirten AYVALIK; Bitkisel Üretim, Mera Islah ve Amenajmanı, Hayvan Sağlığı, Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme, Gıda Kontrol ve Denetimi, Arazi Toplumlaştırma ve Tarımsal Altyapı ile Eğitim ve Yayım Faaliyetleri ile Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı ( BAKKA) tarafından SODES kapsamında kabul edilen ve  2020 yılında uygulanacak olan Kahyalar Köyü Örtüaltı projesi hakkında hakkında sunumlar eşliğinde bilgiler verdi.

Karabük tarımına büyük ivme kazandıracak olan projelerin hazırlanıp yürütülmesinde emeği geçen İl Tarım ve Orman Müdürü ve personeline özverili çalışmalarından dolayı teşekkür eden Vali Fuat Gürel, başarılı çalışmalarının devamını diledi.

 

 

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Hekimler ve sağlık çalışanları, Gazze için “sessiz yürüyüş” yaptı

Yayın: 27.04.2024 21:55
Paylaş:
A+ A-

Karabük’te, 100. Yıl Mahallesi Pazaryeri Camisi önünde beyaz önlüklerini giyerek toplanan hekim ve sağlık çalışanları, ellerinde taşıdıkları Türk ve Filistin bayrakları ile dövizlerle 1003. Cadde boyunca slogan atmadan yürüdü.

Yürüyüşün ardından grup adına açıklama yapan Karabük Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencisi Şeyma Cezayirli, yaklaşık bir asırdır Filistin’i işgal eden İsrail’in, o topraklarda sistematik bir şekilde katliamlar yaptığını söyledi.

İsrail’in 7 Ekim 2023’ten bu yana süren saldırılarından önce Gazze’de yaklaşık 35 hastane bulunduğuna, bu günlerde ayakta kalan ve hala çalışmaya devam eden yalnızca 3-4 hastane kaldığına dikkati çekerek, “Bunların da sadece ikisinde aktif olarak ameliyat yapılabiliyor. Hastanelerin bazıları bombalanarak tahrip edilmiş, bazılarının içindeki cihaz ve malzemeler parçalanarak kullanılamaz hale getirilmiş durumda. Büyük bir fedakarlıkla 7 aydır maaş almadan mesleklerinde çalışmaya devam eden hekim ve sağlık çalışanlarının şehit edilmesi, tutuklanması ve göçe zorlanması nedeniyle meslektaşlarımız sağlık hizmeti veremez hale gelmiştir.” diye konuştu.

Grup üyeleri, açıklamanın ardından dağıldı.