TBB Başkanı Çakar, IMF-Dünya Bankası toplantılarında temaslarda bulundu:

TBB Başkanı Çakar, IMF-Dünya Bankası toplantılarında temaslarda bulundu:

Anadolu Ajansı
Yayın: 17.10.2023 08:12
Paylaş:
A+ A-

İSTANBUL (AA) – Türkiye Bankalar Birliği (TBB) Yönetim Kurulu Başkanı Alpaslan Çakar, Uluslararası Para Fonu (IMF) ve Dünya Bankası'nın Fas'ın Marakeş şehrinde düzenlenen yıllık toplantılarında, yatırımcıların Türkiye ekonomisinin yüksek potansiyelinin farkında olduğunu, gelişmeleri çok yakından izlediğini ve olumlu değerlendirdiğini belirterek, “Heyetimize gösterilen ilgiden, yatırım ve birlikte iş yapma tercihlerindeki pozitif yaklaşımı görmekten çok mutlu olduk.” ifadesini kullandı.

TBB açıklamasına göre, Çakar, IMF ve Dünya Bankası'nın 11-14 Ekim tarihlerinde Marakeş'te düzenlenen yıllık toplantılarda temaslarda bulundu.

Çakar, toplantı kapsamında, TBB tarafından bu yıl 33'üncüsü düzenlenen geleneksel resepsiyona da ev sahipliği yaptı. Resepsiyona Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Katar Maliye Bakanı Ali Bin Ahmed Al-Kuwari, İslam Kalkınma Bankası Başkanı Muhammad Sulaiman Al Jasser, Uluslararası Finans Enstitüsü İcra Direktörü Timothy Adams ile uluslararası bankalar ve diğer finansal kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Açıklamada, toplantılara ve yapılan görüşmelere ilişkin değerlendirmesine yer verilen Çakar, “IMF-Dünya Bankası toplantılarının 50 yıl aradan sonra bir Afrika ülkesinde yapılması önemli bir mesaj oldu. Afrika'da dünya nüfusunun yüzde 18'i yaşıyor. Dünya gelirinden ise yüzde 3 düzeyinde pay alıyor. Kişi başına düşen ortalama geliri yaklaşık 3 bin dolar düzeyinde. Dünyanın en genç ve en hızlı büyüyen nüfusuna sahip bu kıtanın kalkınması için yapılacaklar gündemde önemli bir yer buldu.” değerlendirmesini yaptı.

Çakar, gündemdeki küresel konuların enflasyon ile mücadelenin seyrinin, büyümenin ve ticaretin sürdürülmesinin, yüksek borçluluk düzeyinin, artan korumacılığın, çok kutuplu yapıya doğru gidişin neden olduğu muhtemel gerginliklerin yönetilmesinin, jeopolitik risklerin, iklim ve çevre dönüşümünün, dijital gelişmelerin, uluslararası işbirliğinin arttırılmasının olduğunu kaydetti.

Bankalar ve uluslararası yatırımcılarla yapılan ikili görüşmelerde Türkiye ekonomisi ve bankacılık sektöründeki son gelişmeler hakkında bilgi verildiğini ve işbirliklerinin konuşulduğunu vurgulayan Çakar, yatırımcıların Türkiye ekonomisinin yüksek potansiyelinin farkında olduğunu, gelişmeleri çok yakından izlediğini ve olumlu değerlendirdiğini kaydetti.

Çakar, “Heyetimize gösterilen ilgiden, yatırım ve birlikte iş yapma tercihlerindeki pozitif yaklaşımı görmekten çok mutlu olduk.” ifadelerini kullandı.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Karabük’te Çeşitli Suçlardan Aranan 14 Şüpheli Tutuklandı

Yayın: 20.05.2024 14:04
Paylaş:
A+ A-

Karabük’te çeşitli suçlardan aranan 26 şüpheliden 14’ü tutuklandı.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Aranan Şahıslar Büro Amirliği ve Genel Bilgi Toplama Büro Amirliği (GBT) ekipleri, 10-17 Mayıs’ta haklarında çeşitli suçlardan arama kararı bulunan şüphelilerin yakalanmasına yönelik çalışma yürüttü.

Bu kapsamda düzenlenen operasyonlarda 25 şüpheli yakalandı.

Şüphelilerden 12’si işlemlerinin ardından serbest bırakıldı. Adliyeye sevk edilen 13 şüpheli ise tutuklandı.

Ayrıca, Yenice İlçe Emniyet Amirliği görevlilerince Atatürk Mahallesi Sanayi Sitesi civarında durumundan şüphelenilerek durdurulan 2 zanlının yapılan kimlik kontrolü ve GBT sorgulamasında üzerinde kimlik olmadığını söyleyen kişinin beyan ettiği kimlik bilgileri ile fotoğrafın uyuşmadığı tespit edildi.

Yapılan sistemsel sorgulama, ileri ve detaylı araştırma neticesinde şüphelinin 16 ayrı suç kaydı olan ve 2 ayrı suçtan 6 yıl 29 gün hapis cezası ile yakalama emri bulunan cezaevi firarisi M.D. olduğu tespit edildi.

Gözaltına alınan zanlı işlemlerinin ardından sevk edildiği nöbetçi hakimlikçe tutuklandı.