TED Bolu Koleji yeni eğitim öğretim yılı programının tanıtımı yapıldı

TED Bolu Koleji yeni eğitim öğretim yılı programının tanıtımı yapıldı

Anadolu Ajansı
Yayın: 11.08.2023 23:48
Paylaş:
A+ A-

BOLU (AA) – Türk Eğitim Derneği (TED) Bolu Koleji, 2023-2024 eğitim öğretim yılı programının tanıtımı yapıldı.

Kolejin Doğancı Mahallesi'nde bulunan yerleşkede, Öncü Kültür Eğitim Vakfı (ÖKEV) Lideri Önder Tonyalı, TED Bolu Koleji'nin Kurucu Temsilcisi Hükümran Tonyalı, Eğitim Yöneticisi Salih Akbay ve TED Bolu Koleji Koordinatörü Merve Atalay'ın iştirakiyle tanıtım toplantısı düzenlendi.

Toplantıda konuşan Akbay, Bolu ve Düzce TED okullarının, ÖKEV'in eğitim kurumlarına bağlı olduğunu belirtti.

Bolu ve Düzce okullarının, bu sene de LGS puan ve yerleştirme sonuçlarıyla gücünü kanıtladığını bildiren Akbay, “Okulumuz var olan eğitim sistemini 2023-2024 eğitim öğretim yılında yenilikler katarak, eğitim içeriklerini daha da güçlendirmiştir. Yapılan yenilikler sonucunda, anaokulunda, yabancı lisan ders saati artırılmış ve haftalık programın yüzde 25'i İngilizceye ayrılmıştır. Ayrıyeten 5 yaş hazırlık sınıflarında, erken okur müelliflik çalışmaları danışmanlar aracılığıyla geliştirilmiştir.” tabirlerini kullandı.

Akbay, ilkokulda ders programında, genel kültür derslerinin oranının arttırıldığını ve 23 saate çıkartıldığını vurgulayarak, kalan derslerin ise yüzde 25'nin İngilizce'ye, yüzde 25'inin de maharet derslerine ayrıldığını kaydetti.

Ayrıca permakültür derslerinin de eğitim programına eklendiğine işaret eden Akbay, şöyle konuştu:

“2030'ların gençlerini yetiştirdiğimizin sorumluluğu ile robotik kodlama derslerimiz 5 yaştan, 10 sınıfa kadar devam etmektedir. Buradaki gaye, kazanımız temel seviye bilgisayar programlarının kullanımını sağlamak ve kademe ilerledikçe algoritma dünyası ile tanıştırmaktır. Ortaokulda ise fark derslerimiz olan yaratıcı müelliflik, bilim uygulamaları ve matematik uygulamaları programda yer almaktadır. Lisede ise bu sene birinci kere 9. sınıflarda TED genel merkez tarafından tasarlanan ve MEB Talim Terbiye Konseyi tarafından onaylanan, akredite edilmiş Bilim İnsanı Yetiştirme Programı uygulanacaktır.”

Akbay, TED Bolu ve Düzce okullarının, 14 Ağustos Pazartesi günü Bolu'da yapılacak vizyon toplantısıyla dönem açılışı yapacağını kelamlarına ekledi.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Futbol: Trendyol Süper Lig

Anadolu Ajansı
Yayın: 19.05.2024 20:36
Paylaş:
A+ A-

Stat: Başakşehir Fatih Terim

Hakemler: Tugay Kaan Numanoğlu, Aleks Taşçıoğlu, Candaş Elbil

RAMS Başakşehir: Muhammed Şengezer, Duarte, Opoku, Ba, Ömer Ali Şahiner (Dk. 78 Dubois), Onur Ergün, Deniz Türüç (Dk. 83 Serdar Gürler), Kemen (Dk. 78 Aleksic), Berkay Özcan (Dk. 63 Pelkas), Davidson (Dk. 63 Figueiredo), Piatek

Trabzonspor: Uğurcan Çakır, Meunier, Denswil, Mendy, Eren Elmalı, Berat Özdemir, Umut Güneş, Bardhi, Fountas (Dk. 82 Fernandez), Visca (Dk. 90+1 Orsic), Onuachu (Dk. 72 Enis Destan)

Gol: Dk. 45+2 Onuachu (Trabzonspor)

Sarı kartlar: Dk. 24 Mendy, Dk. 88 Uğurcan Çakır (Trabzonspor), Dk. 69 Ba, Dk. 90 Deniz Türüç (Kulübede), Dk. 90+5 Pelkas (RAMS Başakşehir)

İSTANBUL (AA) – Trabzospor, Trendyol Süper Lig'in 37. haftasında RAMS Başakşehir'i deplasmanda 1-0 mağlup etti. Bordo-mavili ekip, bu galibiyetle ligi üçüncü sırada tamamlamayı garantiledi.

73. dakikada sağ kanatta topla buluşan Kemen'in kale sahasına gönderdiği ortada, Piatek kayarak vuruşunu yaptı ancak kaleci Uğurcan son anda topu çıkartarak gole engel oldu.

74. dakikada Trabzonspor savunmasının uzaklaştırmak istediği top, Figueiredo'da kaldı. Bu futbolcunun ceza sahası dışından sert şutunda, savunmadan seken top direkten dönüp Uğurcan'a çarparak kornere gitti.

75. dakikada ceza sahası önünde topla buluşan Bardhi, savunmanın arkasına sarkan Fountas'ı pasını aktardı. Kaleciyle karşı karşıya kalan bu futbolcu, son anda Muhammed Şengezer'in müdahalesiyle net bir fırsattan yararlanamadı.

87. dakikada sağ kanatta topla buluşan Figueiredo, ceza sahası dışındaki Aleksic'e pasını aktardı. Bu futbolcunun uzaktan sert şutunda top direğin hemen yanından auta çıktı.

Mücadele Trabzonspor'un 1-0'lık üstünlüğüyle sonuçlandı.