Temmuz Ayıyla Birlikte Fiyatlar Yukarı Yönlü Seyredebilir

Temmuz Ayıyla Birlikte Fiyatlar Yukarı Yönlü Seyredebilir

Yayın: 11.06.2024 15:20
Paylaş:
A+ A-

İkinci el araç piyasası bayram öncesi de durgunluğunu koruyor. Araç fiyatları ortalama yüzde 20 gerilerken, piyasada araç bolluğu yaşanıyor. Araç seçeneklerinin çok fazla olduğunu söyleyen oto galericiler, araç almak için doğru zaman olduğunu belirttiler. Oto galericiler, mevduat faizlerinin yüksek olmasından dolayı kimsenin araç almadığını söyledi.

Bir süredir hem fiyatları hem de hareketliliği azalan ikinci el araç piyasası, bayram öncesi de aynı havayı koruyor. Piyasada araç bolluğu yaşanırken, araç seçenekleri de artmış durumda. Oto galericiler bayram öncesinde uygun fiyatlı araçların satıldığını söyledi. Oto galericiler, araç almak isteyenler için satın almanın doğru zaman olduğunu belirtti. Öte yandan oto galericiler, mevduat faizlerinin yüksek olmasının da piyasada durgunluk oluşturduğunu söyledi. Fiyatların yüzde 20 dolayında düştüğünü söyleyen galericiler, ilerleyen dönemde sıfır araçlara zam gelmesini beklediklerini kaydetti.

“Temmuz’la birlikte sıfır araçlarda fiyat artışı yaşanabilir”

Karabük’ün köklü firmalarından Topçu Oto Galeri’nin sahibi İrfan Topçu, ikinci el otomobil piyasasının şu dönemde durgunlaştığını söyleyerek, “Bayram üzeri şu anda daha uygun olan araçlar satılıyor. İkinci el araç fiyatları da gerilemiş durumda. Sıfır arabalarda da fiyatlar biraz geriledi. Araç fiyatları geçen yıl 9. aydan ramazan bayramına kadar olan süreçte ortalama yüzde 20 geriledi. Biniciler için şu anda araç alma zamanı. İlerleyen dönemde araba fiyatlarının yükseleceğini düşünüyoruz. Temmuz ayıyla birlikte sıfır araçlarda fiyat artışı yaşanabilir. Zamlar gelirse, ikinci el piyasasına da otomatik olarak yansıyacaktır” ifadelerini kullandı.

“İkinci el piyasasında eskiden araba bulunmuyordu ancak şu anda araç bolluğu var”

Daha önceki bayramlarda hareketliliğin daha çok olduğunu söyleyen Topçu, Bölgenin Sesi’ne yaptığı değerlendirmede “Ramazan bayramı öncesi kıpırdanır gibi olsa da özellikle son 2 ayda piyasada bir durgunluğun olduğunu söyleyebiliriz Tabi bundaki en büyük etken hem mevduat faizlerinin yüksek getiriye sahip olması, taşıt kredilerinde faiz oranlarının çok yüksek, limitlerin kısıtlı olması hem de sıfır araç bayilerinde her marka ve çeşit aracın bulunabilir olması. Ancak araba fiyatları düşmeyecek, elbet yükselecek diye düşünüyoruz” dedi.

“Sert yükseliş asla olmaz”

Karabük’te en çok tercih edilen oto galeri yetkilisi, Topçu araç almak isteyenler için en uygun zaman olduğunu da vurguladı ve “Sıfır araçlarda çok değişken uygun kampanyaların olması nedeniyle ikinci eldeki fiyatlarda en düşük seviyelerinde seyrediyor. Dolayısıyla araba almak isteyenler için doğru bir zamandayız. Temmuz ayı itibariyle hem mevduat faizlerinde küçük de olsa azalma ihtimali var, hem de sıfır araçlar da kampanyalar bittiğinde fiyat artışı olabilir. Doğal olarak bu da ikinci el fiyatlarını biraz yukarı çekecektir. Tabiki bu yükseliş pandemi dönemindeki gibi sert yükseliş asla olmayacaktır. O günlerde söylediğim gibi  bir kullanıcı istediği bayiye gidip istediği aracı bulabildiği zaman fiyatlar normale döner diye söylemiştim. Son 5 aydır bu noktadayız. Yükseliş sadece enflasyon oranında piyasaya eş değer oranda olmasını bekliyorum” diye konuştu.

 

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Samsun’da narkotik denetimlerinde 17 şüpheli yakalandı

Anadolu Ajansı
Yayın: 27.07.2024 00:52
Paylaş:
A+ A-

SAMSUN (AA) – Samsun'da gerçekleştirilen denetimlerde 17 şüpheli gözaltına alındı.

İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesi ile ilçe emniyet müdürlükleri ekiplerince, uyuşturucu madde satışı yapan sokak satıcılarına yönelik denetim gerçekleştirildi.

Adreslerde ve şüphelilerin üzerinde yapılan aramalarda 121 sentetik ecza hapı, 261,46 gram esrar, 251,21 gram sentetik uyuşturucu, 23 kök kenevir bitkisi, 5 uyuşturucu kullanma aparatı ile hassas terazi ele geçirildi.

Denetimlerde 17 şüpheli gözaltına alındı.

Zanlılardan 2'sinin çeşitli suçlardan kesinleşmiş hapis cezası bulunduğu belirlendi.