“Tırcı Esnafının Sesine Kulak Verin!”

“Tırcı Esnafının Sesine Kulak Verin!”

Yayın: 06.02.2024 15:33
Paylaş:
A+ A-

Karabük Tır Garajı yeterli olmadığı için mahalle aralarına park etmek zorunda kalan nakliyeciler üst üste yediği cezalar yüzünden isyan noktasına geldi. Şoförler Odası Başkanı Cemal Topçu konunun önemine işaret ederek ‘ACİL’ koduyla çözüm talep etti

“Tırcı esnafının sesine kulak verin!”

Karabük’te kamyon ve tır garajının yeterli olmaması nedeniyle mahalle aralarına park etmek zorunda kalan nakliyeciler üst üste gelen park cezaları nedeniyle zor durumda kaldı.

YENİMAHALLE TARAFI TIR PARKI GİBİ

Kardemir başta olmak üzere demir çelik ve nakliye sektörü için önemli bir merkez olan Karabük’te kamyon ve tırcıların yaşadığı park sorunu had safhaya ulaştı. Kamyon ve Tır garajındaki yetersizlikten dolayı mahalle aralarına park etmek zorunda kalan nakliyeciler ağırlıklı olarak Yenimahalle, Atatürk Mahallesi, Bayır Mahalle ve Namık Kemal mahallesini tercih ediyor.

ODA BAŞKANI TOPÇU ÇAĞRI YAPTI

Nakliyeci esnafının park cezaları nedeniyle yaşadığı sorunları Bölgenin Sesi’ne anlatan Karabük Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Cemal Topçu, “Aynı araca aynı yerde 3-5 defa ceza yazılması anlaşılır gibi değil. Arkadaşlarımız ne yapacaklarını şaşırmış durumda” dedi.

SORUN BÜYÜMEDEN ÇÖZÜLMELİ

Başkan Topçu Valilik ve belediye ile sürekli diyalog halinde olduklarını da hatırlatarak, “Konuyu sayın vekillerimize de aktardık. Biz arkadaşlarımızın yaşadığı sorunun derhal çözümlenmesi noktasında gayret içindeyiz” ifadelerini kullandı.

YENİ YÜK BULAMAYANLAR ARACINI BEKLETMEK ZORUNDA

Maliyetleri her geçen gün artan ancak gelirleri düşen taşımacı esnafının neredeyse mesleği bırakıp araçlarını satma noktasına kadar geldiğini belirten Topçu, “Başta akaryakıt olmak üzere, yedek parça, otoyol, köprü, sigorta ve kasko, vergi gibi maliyetlerin artması sebebiyle kamyoncu ve nakliyeci esnafımız iş yapamaz hale geldi.” dedi.

Taşımacı ve nakliyeci esnafının yaşadığı sorunların çözüme kavuşturulması gerektiğini söyleyen Karabük Şoförler ve Otomobilciler Başkanı Cemal Topçu, “Taşımacı esnafımız, e-fatura, vergiler, akaryakıt fiyatları, düşük ücret, gibi birçok sorun nedeniyle ayakta kalmakta zorlanıyor. Yük taşıyan kamyoncu ve nakliyeci esnafımız dönüşte yeni bir yük bulamadığı ve Karabük tır garajında yer bulamadığı için günlerce mahalle aralarında bekleyerek büyük bir sıkıntı yaşıyor. Zaten iş olmadığını bilen yük sahipleri taşıma ücretlerini düşük tutuyor. Bu da maliyetleri bile karşılamadığı gibi taşımacı esnafımızı zarara sokuyor” diye konuştu. (Halil Kızılyer)

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Trabzonspor, Ruzomberok ile yapacağı rövanş maçı hazırlıklarına başladı

Anadolu Ajansı
Yayın: 27.07.2024 08:52
Paylaş:
A+ A-

TRABZON (AA) – Trabzonspor, UEFA Avrupa Ligi 2. eleme turu rövanşında 1 Ağustos Perşembe günü sahasında Slovakya'nın Ruzomberok takımı ile yapacağı maçın hazırlıklarına başladı.

Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nde teknik direktör Abdullah Avcı yönetiminde yapılan antrenmanda, dün Ruzomberok karşılaşmasında forma giyen futbolcular yenilenme çalışması gerçekleştirdi.

Diğer oyuncular, dinamik ısınmanın ardından 5'e 2 ve dar alanda oyun çalışması yaptı.

Öte yandan, yeni transfer Karadağlı oyuncu Stefan Savic de takımla ilk antrenmanına çıktı.

Bordo-mavili takım, bir günlük iznin ardından çalışmalarını sürdürecek.