Tokat’a gelen üniversite öğrencilerine klarnet ve darbukalı karşılama programı

Tokat’a gelen üniversite öğrencilerine klarnet ve darbukalı karşılama programı

İhlas Haber Ajansı
Yayın: 01.10.2023 08:12
Paylaş:
A+ A-

TOKAT (AA) – Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesinde (TOGÜ) akademik yılın başlayacak olması hasebiyle kente gelen öğrenciler, klarnet ve darbuka çalınarak karşılandı.

TOGÜ'de 2 Ekim Pazartesi günü başlayacak yeni akademik yıl öncesi otobüslerle otogara gelen üniversite öğrencileri için Tokat İstekli Turizm Elçileri Platformu üyeleri tarafından karşılama programı hazırlandı.

Klarnet ve darbuka çalınan programda birtakım otobüs firmalarının çalışanları da çiftetelli ve Tokat sarması oynadı. Birtakım platform üyeleri de ellerinde, “Tokat öğrenci dostudur”, “Tokat'a, üniversitemiz TOGÜ'ye güzel geldiniz” yazıları taşıdı.

Tokat İstekli Turizm Elçileri Platformu Lideri Fatma Esin Tuna, gazetecilere, Tokat'ın öğrenci dostu bir kent olduğunu söyledi.

Öğrencilere sevgilerini göstermek istediklerini belirten Tuna, “Üniversite dostu, öğrenci dostu bir kentiz ve bunu vurgulamak istiyoruz. Hoş bir kent, sakin bir kent, öğrenci için ülkü, uygun, ekonomik bir kent. O yüzden vilayetimizi, üniversitemizi tercih eden bütün öğrencilere teşekkür ediyoruz, muvaffakiyetler diliyoruz ve 'hoş geldiniz' diyoruz.” tabirlerini kullandı.

Karşılama etkinliğinde darbuka çalan Arif Kaloğlu ise daha evvel asker uğurlaması üzere etkinliklerde darbuka çaldığını anlatarak, “Daha evvel hiç öğrenci karşılamadık. Bugün bir birinci oldu herhalde Tokat'ta.” dedi.

Şehre gelen öğrenciler de karşılama programından ötürü memnun olduklarını lisana getirdi.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Çaykur Didi Stadı’nın zemini yenileniyor

Anadolu Ajansı
Yayın: 21.05.2024 20:00
Paylaş:
A+ A-

RİZE (AA) – Trendyol Süper Lig ekiplerinden Çaykur Rizespor'un maçlarının oynadığı Çaykur Didi Stadı'nda yenileme çalışmaları başladı.

Yeşil-mavili kulüpten yapılan açıklamada, “Çaykur Didi Stadyumu'nda zemin yenileme çalışmalarına başlandı. Birçok yeniliklerin uygulanacağı zemin 2024-2025 sezonu öncesi hazır duruma getirilmesi planlandı.” ifadesine yer verildi.