Tokat’ta araba bariyere çarptı, 1 kişi öldü, 1 kişi yaralandı

Tokat’ta araba bariyere çarptı, 1 kişi öldü, 1 kişi yaralandı

Anadolu Ajansı
Yayın: 18.08.2023 16:37
Paylaş:
A+ A-

TOKAT (AA) – Tokat'ta arabanın bariyere çarpması sonucu 1 kişi hayatını kaybetti, 1 kişi ağır yaralandı.

Niksar'dan Tokat istikametine seyreden Mesut Koç yönetimindeki 58 ADL 590 plakalı araba, Tokat-Niksar kara yolu Bakışlı köyü mevkisinde bariyere çarptı.

İhbar üzerine olay yerine çok sayıda sıhhat ve jandarma grubu sevk edildi.

Sağlık takımları, Nurcan Eraslan'ın olay yerinde hayatını yitirdiğini belirledi.

Ağır yaralanan şoför ambulansla Tokat Devlet Hastanesine kaldırıldı.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

AstraZeneca’dan Türkiye’deki klinik araştırmalara 1 milyar liranın üzerinde yatırım

Anadolu Ajansı
Yayın: 21.05.2024 12:48
Paylaş:
A+ A-

İSTANBUL (AA) – AstraZeneca, 2020'den itibaren Türkiye'deki klinik araştırmalara 1 milyar liranın üzerinde yatırım yaptı.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, AstraZeneca, Türkiye'de klinik çalışmalarını ve bu alandaki yatırımlarını sürdürüyor.

EY Türkiye'nin “AstraZeneca'nın Türkiye'ye Etkileri” raporuna göre, AstraZeneca Türkiye'de 2022 ve 2023'te en fazla klinik araştırma başlatan şirket oldu.

Yaklaşık 100 kişilik klinik araştırma ekibiyle 90 aktif klinik araştırma çalışması yürüten marka, 2020'den itibaren klinik araştırma yatırımlarında ciddi bir artış gerçekleştirerek toplam yatırım tutarını 1,1 milyar liraya çıkardı.

AstraZeneca'nın Türkiye'de sürdürdüğü klinik araştırmaların yüzde 65'ini onkoloji alandaki çalışmalar oluşturuyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen AstraZeneca Türkiye Ülke Başkanı Ecz. Serkan Barış, klinik araştırmalara yapılan yatırımların artmasının yatırım çeken ülkelerde yenilikçi tedavi ve bilgiye erişimin hızlanmasına olanak sağladığını belirterek, şunları kaydetti:

“Biz de köklü deneyimimizden aldığımız güçle her yıl istikrarlı bir şekilde büyümemizi sürdürürken Türkiye'de en fazla klinik araştırma başlatan ilaç şirketi olarak sağlık politikası önceliklerine önemli katkılarda bulunuyoruz. 2023'te 570 milyon lira klinik araştırma yatırımı yaptık. Son 4 yılda yaptığımız yatırımlar 1 milyar lirayı aştı. Diğer yandan ülkemizdeki aktif klinik araştırmalarımızın büyük bölümünü onkoloji alanındaki çalışmalarımız oluşturuyor. Bu sayede kanser gibi zorlu hastalıkların tedavisinde yeni gelişmelerin takip edilebilmesine, hastaların yenilikçi tedavilere erken erişimine ve daha iyi sağlık sonuçlarına ulaşmasına önemli bir katkı sağlıyoruz.”

AstraZeneca Türkiye Medikal Direktörü Dr. Deniz Ertürk Erem de yaptıkları kurumsal işbirlikleriyle klinik araştırma alanındaki kararlılıklarını ortaya koyduklarına işaret etti.

Türkiye genelinde 38 ilde bulunan toplam 95 merkezle işbirliği yaparak gerçek yaşam verisi üretmek ve üretilmesine destek olmak üzere de çalışmalar yaptıklarını aktaran Erem, şu değerlendirmede bulundu:

“Üniversiteler ve hekim dernekleri başta olmak üzere ülkemiz sağlık ekosisteminde klinik araştırmalara pek çok destekte bulunuyoruz. Abdurrahman Yurtaslan Ankara Onkoloji Eğitim ve Araştırma Hastanesi ve Adana Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile gerçekleştirdiğimiz stratejik ortaklıkla klinik çalışma sayısının artırılmasını ve daha fazla hastanın klinik çalışmalara dahil edilerek yenilikçi tedavilere ulaşabilmesini hedefliyoruz. Son 5 yılda kalp yetersizliği, kronik böbrek hastalığı, astım, akciğer kanseri gibi pek çok hastalık alanında 20'nin üzerinde gerçek yaşam verisi yapılmasına katkıda bulunduk.”