Tokat’ta çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı

Anadolu Ajansı
Yayın: 01.04.2024 16:00
A+ A-

TOKAT (AA) – Tokat'ın Turhal ilçesinde çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı.

İlçeye bağlı Koruluk köyünde, oy verme işlemi sonrası meydanda karşılaşan O.D. (32) ile H.A. (47), Y.A. 32) ve S.G. (44) arasında tartışma çıktı.

Tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine O.D, bıçak ve taşla S.G. H.A. ve Y.A'yı yaraladı.

Yaralılar ambulanslarla Turhal Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Jandarma ekipleri O.D'yi gözaltına aldı.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Opel, IAA Transportation’da yeni “Movano HYDROGEN” ile sahne alacak

Anadolu Ajansı
Yayın: 08.09.2024 00:15
A+ A-

İSTANBUL (AA) – Opel, aralarında Movano HYDROGEN'in de yer aldığı yenilikçi ürün ve hizmetlerini IAA Transportation fuarında tanıtacak.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, sahip olduğu Alman teknolojisini, yenilikçi tasarımlarla buluşturan Opel, büyük boy van araçlarına yönelik yeni bir adım daha atıyor. Bu kapsamda, elektrikli (BEV) bir araç olarak sipariş edilebilen yeni Opel Movano, hidrojen yakıt hücreli seçeneğiyle de piyasaya sunulacak.

Yeni Opel Movano HYDROGEN, dünya prömiyerini Almanya'nın Hanover kentinde gerçekleştirilecek IAA Transportation 2024 fuarında kutlayacak.

– Yakıtının dolması, 5 dakika sürmüyor

Yeni Movano HYDROGEN, 5 dakikadan kısa sürede yakıt dolumunu gerçekleştiriyor ve diğer tüm Movano modellerinin sahip olduğu tüm esnekliği ve yük hacmini sunuyor.

Bu modele ek olarak, yeni Opel Combo Elektrik ve elektrikli şehir içi mobilite aracı Opel Rocks Elektrik de teslimat hizmetleri için tasarlanan “CARGO” kitiyle Stellantis Pro One standında sergilenecek. Bu üç ticari araç, önde gelen lojistik, ticari araçlar ve nakliye sektörünün olduğu fuarda 16 Eylül Pazartesi günü gerçekleştirilecek basın toplantısında tanıtılacak.

Marka, Vivaro HYDROGEN ile sıfır emisyonla ve yakıt almak için zaman kaybetmeden uzun mesafelerin nasıl kat edilebileceğini daha önce göstermişti. Yenilikçi güç aktarım sistemi, bu kez de Opel hafif ticari araçlar (LCV) ürün yelpazesinin en büyük modeli için pazara sunuluyor.

Hidrojen yakıt hücresi ve plug-in batarya kombinasyonuyla yeni Opel Movano HYDROGEN, yaklaşık 500 kilometre (WLTP1) yol kat edebiliyor. Elektrikli motor, 150 HP (110 kilowatt) güç ve azami 410 Nm metre tork sunuyor.

11 Kilowattsaat lityum-iyon batarya, çalıştırma ve hızlanma sırasında destek sağlıyor. Bu da yakıt hücresi sisteminin her zaman en iyi koşullar altında çalıştığı anlamına geliyor.

Hibrit sistemin bir diğer büyük avantajı ise fren enerjisinin geri kazanılabilmesi ve jeneratör olarak çalışan elektrikli motor aracılığıyla elektrik olarak bataryayı besleyebilmesi. Motor teknolojisi ve hidrojen depoları yerden tasarruf sağlayan bir şekilde yerleştirildiğinden van araç günlük kullanım açısından ödün vermiyor. Movano HYDROGEN, esnek yük taşıma becerisinden sonuna kadar yararlanıyor ve modele bağlı olarak yaklaşık 17 metreküplük kargo ve yaklaşık 1370 kilogramlık yük taşıyabiliyor.

– Opel Combo Elektrik yeni ön tasarımıyla dikkat çekiyor

Markanın, yenilenmiş görünümüyle dikkat çeken hafif ticari modeli Opel Combo Elektrik, yeni ön tasarımı ve karakteristik “Opel Vizör” marka yüzü sayesinde oldukça özgün ve hemen fark ediliyor.

Önceki modelin kendini kanıtlamış tüm özelliklerine ek olarak, yeni Combo ilk kez “Intelli-Lux LED Matrix Far” ile yolu aydınlatıyor. Bu özelliği, yeni Combo Elektrik'i segmentine en son teknoloji adaptif aydınlatmayı getiren ilk araç haline getiriyor. Ayrıca, yaklaşık 346 kilometre (WLTP) menziliyle, önceki modeline göre 80 kilometre daha fazla yol kat ediyor.

– Rocks Elektrik'e yeni CARGO kiti

Opel'in en küçük modeli Rocks Elektrik ise özel CARGO kiti ile birlikte Hanover'de özel bir sunumla tanıtılacak. 2,41 x 1,39 x 1,52 metre (uzunluk x genişlik x yükseklik) ultra kompakt boyutları ve CARGO kiti ile küçük elektrikli araç, modüler olarak bölünebilen ek yük hacmine sahip. Bu durum, iki kişilik otomobili kısa sürede kullanışlı bir mal teslimat aracına dönüştürüyor.

Yalnızca 7,20 metrelik dönüş çapıyla hafif otomobil, dar köşelerden ve sokaklardan kolayca geçerken, küçük park boşluklarına da girebiliyor. Model, ek olarak yaklaşık 75 kilometre elektrikli menziliyle özellikle şehir içinde paketlerin, yemek siparişlerinin veya ilaçların yerel emisyonsuz olarak teslim edilmesi için ideal bir kombinasyon sunuyor.

Nöbetçi Eczaneler

Asuman Eczanesi
Adres

Fevzi Fırat Caddesi, No:51/A Merkez / Karabük

Telefon

(370) 413-1373

Beşbinevler Eczanesi
Adres

Beşbinevler 75. Yıl Mahallesi, 70. Sokak No:39 Merkez / Karabük

Telefon

(370) 433-1527

Dilek Eczanesi
Adres

Esentepe Mahallesi, İncekaya Caddesi, Sultan Çayırı Evleri No:78/B Safranbolu / Karabük

Telefon

(370) 712-5434

Mutlu Eczanesi
Adres

Orta Sokak No:7/B Eskipazar / Karabük

Telefon

(370) 818-1124

Gökçe Eczanesi
Adres

İnönü Caddesi No:2 Yenice / Karabük

Telefon

(370) 766-4455

Gülşen Eczanesi
Adres

Candaroğlu Mahallesi, Hastane Caddesi, No:7 Karabük-Eflani

Telefon

(370) 461-2331