Torul’daki Altınpınar Limni Gölü’nde güzel görüntüler oluştu

Torul’daki Altınpınar Limni Gölü’nde güzel görüntüler oluştu

Anadolu Ajansı
Yayın: 16.06.2024 16:45
Paylaş:
A+ A-

GÜMÜŞHANE (AA) – Gümüşhane'nin Torul ilçesindeki Altınpınar Limni Gölü, ziyaretçilere görsel şölen sunuyor.

Kent merkezine 37, Torul ilçesine 15 kilometre uzaklıkta, çevresindeki sarıçam ormanları ile dikkati çeken gölde, yılın bu döneminde çok sayıda ördek bulunuyor.

Altınpınar köyü sakinlerinden Serkan Polat, AA muhabirine, köyleriyle aynı adı taşıyan gölü yerli ve yabancı turistlerin ziyaret ettiğini söyledi.

Polat, Altınpınar Limni Gölü'nün birçok canlının da yaşam alanı olduğunu belirterek, “Mayıs, haziran aylarında en güzel günlerini geçiriyor. Yaban ördekleri mayıs, haziran aylarında gölde gözükmeye başlıyor. Havalar soğuyunca da göç ediyorlar. Her yıl düzenli olarak bu mevsimde görmek mümkün. Biz de onları görmeye geldik.” dedi.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Karabük’te “Kadınlar, Filler ve Saireler” oyunu sahnelendi

Yayın: 25.06.2024 21:37
Paylaş:
A+ A-

Karabük’ün Safranbolu ilçesinde Ankara Devlet Tiyatrosunun “Kadınlar, Filler ve Sairler” oyunu sahnelendi.

Leyla Dizdar Kültür Merkezi’nde seyirci karşısına çıkan oyunda, büyük bir şehirdeki sıradan bir apartmanda birbirine komşu üç kadının trajikomik hikayesi anlatılıyor.

Yan yana dairelerde birbirlerinden habersiz benzer dertlerle boğuşan üç yalnız kentli kadının aileleriyle, arkadaşlarıyla, erkeklerle, hayatla ve kendileriyle baş etme maceralarının hikayesini sahneye taşıyan oyunda, Neyra Kayabaşı, Filiz Demiralp, Gül Öz, Gizem Koçer rol alıyor.

Yunus Emre Gümüş’ün yazdığı oyunun yönetmenliğini Sibel Erdenk üstleniyor.

Oyunun dekor tasarımını Özge Şenol, kostüm tasarımını Berna Yavuz, ışık tasarımını Osman Uzgören, müziğini Gürkan Çakıcı ve koreografisini Sibel Erdenk yaptı.

Oyunu, Vali Yardımcısı Erol Özkan, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay İsmail Gökcek, Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, kurum müdürleri ve çok sayıda sanatsever izledi.