Trabzon’da fındık rekolte tespit çalışmaları başladı

Trabzon’da fındık rekolte tespit çalışmaları başladı

Yayın: 04.07.2023 11:11
Paylaş:
A+ A-

Trabzon’da, 2023 yılı tahmini fındık rekoltesi tespit çalışmalarına başlandı.

Trabzon

Trabzon Ticaret Borsasından yapılan yazılı açıklamada, Tarım ve Orman Bakanlığı koordinasyonunda 3 Temmuz itibarıyla belirlenen bahçelerde çotanak sayımına başlandığı belirtildi.

Tahmini rekolte tespiti için kentin fındık tarımı yapılan ilçelerine çotanak sayımı gerçekleştirileceği aktarılan açıklamada, çalışmaların 11 Temmuz Salı gününe kadar sahil, orta ve yüksek kesimlerde örnekleme yöntemiyle yürütüleceği ifade edildi.

Açıklamada, rekolte tespit komisyonunda, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, Trabzon Ticaret Borsası, Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği, FİSKOBİRLİK, Giresun Fındık Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü, Ulusal Fındık Konseyi, Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) ve Toprak Mahsulleri Ofisi Trabzon Başmüdürlüğünün yer aldığı kaydedildi.(AA)

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Vali Yavuz Özçelik-İş Sendikasını ziyaret etti

Yayın: 18.05.2024 12:38
Paylaş:
A+ A-

Karabük Valisi  Mustafa Yavuz, Özçelik-İş Sendikası Karabük Şube Başkanı Kenan Yılmaz ve Yönetim Kurulu Üyelerine İade-i ziyarete bulundu.

Özçelik-İş Sendikası Karabük Şube Başkanlığı’nda gerçekleşen ziyarette Karabük Şube Başkanı Kenan Yılmaz ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile bir süre görüşen ValiMustafa Yavuz, misafirperverlikleri için kendilerine teşekkür ederek çalışmalarında başarılar diledi.

Nazik ziyareti ve güzel dilekleri için Vali Mustafa Yavuz’a teşekkür eden Başkan Yılmaz sendika çalışmaları hakkında bilgiler verdi.