Trabzon’da “Girişimci Bayanlar Buluşması” gerçekleştirildi

Trabzon’da “Girişimci Bayanlar Buluşması” gerçekleştirildi

İhlas Haber Ajansı
Yayın: 04.10.2023 16:48
Paylaş:
A+ A-

TRABZON (AA) – Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Avrupa Birliği Bilgi Merkezi'nin düzenlediği “Girişimci Bayanlar Buluşması”na Trabzon, Eskişehir ve Şanlıurfa'dan katılan bayanlar deneyimlerini paylaştı.

TTSO Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen programda, dış ticaret danışmanı Zeynep Uygunlar, teşebbüsçü bayanlara yeşil dönüşüm ve dijital girişimcilik bahislerinde bilgi verip sorularını yanıtladı.

TTSO İdare Heyeti Lideri Erkut Çelebi de geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden Azerbaycan Milletvekili Ganire Paşayeva'ya rahmet dileyerek, Paşayeva'nın hayatı boyunca duruşuyla Türk bayanına örnek olduğunu söyledi.

Çelebi, bayanların teşebbüsçü ve güçlü olması gerektiğini belirterek, şunları kaydetti:

“Öncelikle geçmişimizi, tarihimizi bilmekte yarar var. Biz kimiz, nereden geldik? Binlerce yıllık bilinen tarihimizde hakikaten dünyaya damga vuran birkaç ulustan bir tanesiyiz. Hatta tek ulusuz. Burada bir milliyetçilik ya da bir Turancılık yapmıyorum. Türk bayanın ruhundaki gücü sizlere söylemeye çalışıyorum. Sahiden damarlarımızdaki bu kan hayli bizim dünyada yapamayacağımız şey yoktur. Geleceğimiz olarak çok çalışacağız. Çok uğraş vereceğiz ve güçlü olacağız.”

TOBB Trabzon Vilayet Bayan Teşebbüsçüler Şurası Lideri Zühal Akyüzlü ise bayanların bir ortada olmasından duyduğu memnunluğu lisana getirerek, “Şüphesiz ki farklı coğrafyalarda bulunan Eskişehir, Urfa ve Trabzon'u bir ortaya getirerek teşebbüsçü bayanları ortasında sektörel, ticari işbirlikleri yapacağı sosyo-kültürel bağların kurulacağı, hatta yeni girişimcilerin de önünü açan kolektif bir süreci başlatacaktır. 2019 yılında Trabzon, Şanlıurfa olarak gerçekleştirdiğimiz bu aktifliğin bugün öteki vilayetleri de içine alarak büyümesi bizi çok keyifli etti.” dedi.

Program, İyiler'in moderatörlüğünde gerçekleşen panelle devam etti.

Cuma gününe kadar farklı etkinliklerle devam edecek programda, Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası Lideri Mehmet Yetim, TTSO Meclis Lideri Mustafa Şadan Eren, TOBB Eskişehir Bayan Teşebbüsçüler Heyeti Lideri Elif Gürkaynak, TOBB Şanlıurfa Bayan Teşebbüsçüler Heyeti Lider Vekili Hatice Kübra İlhan da konuşma yapıp iştirakçilere bayan girişimciliğinin kıymetini anlattı.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

CHP Genel Başkanı Özel, Erbaa’daki patlamayla ilgili Tokat Valisi Hatipoğlu’ndan bilgi aldı

Anadolu Ajansı
Yayın: 20.05.2024 00:48
Paylaş:
A+ A-

ANKARA (AA) – CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Erbaa ilçesinde bir bağ evindeki patlamaya ilişkin Tokat Valisi Numan Hatipoğlu'ndan bilgi aldı.

CHP'den yapılan açıklamaya göre, Özel, Erbaa'daki bir bağ evinde 5'i jandarma 7 kişinin yaralandığı patlamanın ardından Tokat Valisi Hatipoğlu ve İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Sabri Küyük ile telefonda görüştü.

Olay ve yaralıların sağlık durumları hakkında bilgi alan Özel, partisinin Tokat Milletvekili Kadim Durmaz'ı süreci takip etmesi için görevlendirdi.