Trabzon’da hız tespit koridoru 1 Haziran’da devreye girecek

Trabzon’da hız tespit koridoru 1 Haziran’da devreye girecek

Anadolu Ajansı
Yayın: 31.05.2024 20:15
Paylaş:
A+ A-

TRABZON (AA) – Trabzon’da Ortalama Hız Tespit (OHT) sistemlerinin 1 Haziran Cumartesi günü devreye gireceği bildirildi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, Emniyet Genel Müdürlüğüne ait Kent Güvenlik Yönetim Sistemi Plaka Tanıma Sistemi (PTS) kullanılarak “Ortalama Hız Tespit Sistemleri” kurulum çalışmalarının devam ettiği belirtildi.

Bu kapsamda kurulumu tamamlanan OHT koridorları ile beraber Trabzon il sınırları içerisinde de Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından kurulumu tamamlanan Ortalama Hız Tespit (OHT) koridorlarının 01 Haziran 2024 günü faaliyete başlayacağı ifade edildi.

Toplam 321 bin 222 metre uzunluğundaki 8 OHT koridorunun konumları şöyle:

“Giresun Merkez-Trabzon’un Beşikdüzü etabı, Beşikdüzü-Giresun Merkez etabı, Beşikdüzü-Akçaabat etabı, Akçaabat-Beşikdüzü etabı, Trabzon Merkez-Of etabı, Of- Trabzon Merkez etabı, Of-Rize İyidere etabı ve Rize İyidere-Of etabı.”

Açıklamada, PTS-EDS sistemleri öncesinde, sürücüleri bilgilendirmek açısından güzergahlara trafik işareti ve uyarı levhalarının yerleştirildiği de kaydedildi.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

TARSİM’den Erzurum’daki sigortalı büyükbaş hayvan işletmesine ziyaret

Anadolu Ajansı
Yayın: 05.07.2024 00:45
Paylaş:
A+ A-

İSTANBLU (AA) – TARSİM, Erzurum'un Aziziye ilçesine bağlı Beypınarı Mahallesi'nde faaliyetlerini sürdüren sigortalı işletmeyi ziyaret etti.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, TARSİM Yönetim Kurulu Üyesi ve Tarım Sigortaları Havuz İşletmesi Genel Müdürü Bekir Engürülü, Genel Müdür Yardımcısı Tufan Özel ve beraberindeki heyet, işletmeye yaptığı ziyarette yetkililerden sigortalı işletmedeki büyükbaş hayvancılık faaliyetlerine ilişkin bilgiler alarak, incelemelerde bulundu.

Devlet Destekli Büyükbaş Hayvan Hayat Sigortaları uygulamaları ile ilgili bilgilendirmelerin yapıldığı ziyarette, tarım sigortasının, yetiştiricilerin karşılaşabilecekleri doğal afetlere, çeşitli risklere ve hastalıklara karşı önemli olduğuna dikkati çekilerek, yüzde 50 devlet prim desteği ve çeşitli indirim fırsatları ile sigortanın ihmal edilmeden düzenli olarak yaptırılmaya devam edilmesi gerektiği aktarıldı.