Trabzon’da taşkın ve heyelanlar sonrası zarar tespit çalışmaları devam ediyor

Anadolu Ajansı
Yayın: 23.09.2024 12:00
A+ A-

TRABZON (AA) – Trabzon'un doğusundaki Araklı, Arsin ve Sürmene ilçelerinde 21 mahallenin heyelan, sel ve su baskınından etkilendiği bildirildi.

Valilikten yapılan açıklamada, 20 Eylül Cuma günü üç ilçede metrekareye 165 kilogram yağış düşmesi sonucu taşkın ve heyelanların meydana geldiği hatırlatıldı.

Konuyla ilgili 112 Acil Çağrı Merkezi ve kaymakamlıklarda oluşturulan ilçe AFAD merkezinde 332 ihbar alındığı ve ihbarların en kısa süre içinde değerlendirilerek sonuçlandırıldığı belirtildi.

Sürmene ilçesinde heyelanın ilk saatlerinde kaybolan Ali Kemal Demir'in cesedinin dün yapılan arama faaliyetleri sonucunda kıyıya 1 mil açıkta denizde bulunduğu ifade edilerek, AFAD, DSİ, karayolları, belediyeler, Türk Telekom, Çoruh Edaş, Türk Kızılayı, sahil güvenlik, jandarma, emniyet, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Defterdarlık, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürlüğü, ulaştırma, meteoroloji ve sivil toplum kuruluşlarından toplamda 821 personel, DSİ, karayolları ve belediyelerden 177 iş makinası, 340 araç ve 5 bot ile arama kurtarma, kapalı yol ve dere rüsubat çalışmalarına müdahale edildiği bildirildi.

Araklı, Arsin ve Sürmene ilçelerinde toplamda 21 mahallenin heyelan, sel ve su baskınından etkilendiği işaret edilen açıklamada, “8 mahallede etüt çalışmaları tamamlanmıştır. Diğer mahallelerde çalışmalar devam etmektedir. Zarar tespit çalışmalarına başlanılmış olup Araklı ve Sürmene ilçelerimizde 121 iş yeri, 25 konut ve 18 araçta çalışmalar tamamlanmıştır.” bilgisine yer verildi.

Açıklamada, Sürmene ilçesinin 4 mahallesinde 125 dekar tarım arazisinin zarar gördüğü, tarımsal ürün zararları için henüz net bir veriye ulaşılmadığı belirtilerek, şunları kaydedildi:

“Bu hususta ürün zarar tespit çalışmaları sürdürülmektedir. Sürmene ve Araklı ilçelerinde 44 noktada 1749 abonenin kesintisi giderilmiş olup 4 km fiber hat yenilenmiştir, 15 noktada 568 abone için çalışmalar devam etmektedir. Araklı ilçesinde hasar gören 4 trafo merkezinde tüm arızalar giderilmiş olup enerji verilemeyen mahalle kalmamış, bazı haneler için arıza giderme çalışmaları devam etmektedir. Diğer merkezler çözüme ulaştırılmıştır. Türk Kızılayı 3 ikram aracıyla toplamda 600 sıcak çorba, 2 bin 180 yemek, 6 bin 650 içecek, 6 bin 650 ikramlık ve 3 bin 100 su dağıtımda bulunmuştur.”

Öte yandan Trabzon Valiliğinin sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda Vali Aziz Yıldırım'ın Sürmene ve Araklı ilçelerinde yapılan çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldığı bildirildi.

Paylaşımda, Yıldırım'ın Araklı Kaymakamlığında kurulan kriz masasında Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Enver İskurt, TBMM Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu Başkanı ve AK Parti Trabzon Milletvekili Adil Karaismailoğlu, AK Parti Trabzon Milletvekili Yılmaz Büyükaydın, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Gürkan Üçüncü ile ilgili kurum müdürlerinin katılımıyla değerlendirme toplantısı düzenlediği kaydedildi.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Kutlama Komitesi Vali Yavuz’a Ziyaret

Haber Merkezi
Yayın: 23.09.2024 14:09
A+ A-

37. Ahilik Haftası kapsamında Ahilik Haftası Kutlama Komitesi Karabük Valisi Mustafa Yavuz’u makamında ziyaret etti.

Ahilik Kültürü’nün önemine değinen Vali Mustafa Yavuz “Türk Toplumu’nun sosyal, ekonomik ve kültürel yapısında derin bir etki bırakan Ahilik Kültürü, toplumsal yaşamın temel taşlarından biridir. Bu kültürün özünde insanı merkezine alan değerler yer almaktadır. Ahi Evran-ı Veli’nin esnafa bıraktığı iş ahlakı ve disiplinin; ekonomik gelişim ve toplumsal huzur açısından büyük bir öneme sahip olduğu açıktır. Ahilik Haftası etkinliklerinin bu güzel değerlerin kuşaklar boyu aktarılmasına vesile olmasını diliyor; tüm esnaf ve sanatkârlarımızın Ahilik Haftası’nı kutluyorum.” dedi.

Ahilik Kutlama Komitesi tarafından, Vali Mustafa Yavuz’a 37. Ahilik Haftası nedeniyle plaket hediye edildi.

Kutlama heyeti ise; Ahilik Haftası Kutlamaları’na sağladığı katkılarından dolayı Vali Mustafa Yavuz’a teşekkür etti. (Karabük Valiliği Bülteni)

Nöbetçi Eczaneler

Asuman Eczanesi
Adres

Fevzi Fırat Caddesi, No:51/A Merkez / Karabük

Telefon

(370) 413-1373

Beşbinevler Eczanesi
Adres

Beşbinevler 75. Yıl Mahallesi, 70. Sokak No:39 Merkez / Karabük

Telefon

(370) 433-1527

Dilek Eczanesi
Adres

Esentepe Mahallesi, İncekaya Caddesi, Sultan Çayırı Evleri No:78/B Safranbolu / Karabük

Telefon

(370) 712-5434

Mutlu Eczanesi
Adres

Orta Sokak No:7/B Eskipazar / Karabük

Telefon

(370) 818-1124

Gökçe Eczanesi
Adres

İnönü Caddesi No:2 Yenice / Karabük

Telefon

(370) 766-4455

Gülşen Eczanesi
Adres

Candaroğlu Mahallesi, Hastane Caddesi, No:7 Karabük-Eflani

Telefon

(370) 461-2331