Trabzon’da “yorgun mermi”ye karşı hassaslık daveti

Anadolu Ajansı
Yayın: 12.08.2023 04:12
A+ A-

TRABZON (AA) – Trabzon'da, yorgun merminin isabet etmesi sonucu hayatını kaybeden iki çocuğun ailelerinin de iştirakiyle hassaslık davetinde bulunuldu.

Trabzon Barosunca, 15 Temmuz Şehitler ve Hürriyet Parkı'nda yorgun mermi olaylarına dikkat çekmek, havaya ateş edilmesini önlemek maksadıyla basın açıklaması yapıldı.

Basın açıklamasına, 2 yıl evvel tatil için geldiği dedesinin Yeşilbük Mahallesi'ndeki fındık bahçesinde omuriliğine yorgun mermi saplanması sonucu ömrünü yitiren 15 yaşındaki Buyruk Yuşa Atıcı'nın babası Mustafa Atıcı ile yaklaşık 2 ay evvel Çukurçayır Mahallesi'nde konutlarının bulunduğu sitenin bahçesinde oynarken başına yorgun mermi isabet etmesi nedeniyle hayatını kaybeden 9 yaşındaki Kerem Can Özdemir'in babası İsa Özdemir ile birtakım yakınları da dayanak verdi.

CHP Trabzon Milletvekili Sibel Suiçmez, bu cins olayların önüne lakin toplumsal şuurla geçilebileceğini söyledi.

Çocukların, aileleri ve sevenlerinin yanında olması gerektiğini lisana getiren Suiçmez, “Kara toprakların altında bu yaşta yatmak olmuyor. Bunu kabul etmemiz mümkün değil. Niye yoklar? Tehlikeli, olmaması gereken bir yerlerde miydiler? Hayır. Buyruk dedesinin bahçesindeydi, Kerem Can konutlarının sitesinin bulunduğu çocuk parkındaydı. Önleyici önlemler almamız gerekiyor. Silahlanmaya karşı çıkacağız.” dedi.

Ortahisar Belediye Lideri Ahmet Metin Genç ise kimsenin keyfi cümbüşü yüzünden öteki insanların hayatını mahvetmeye hakkı olmadığının altını çizerek, “Ne yazık ki istatistikler bu hususta kentimizin önde olduğunu gösteriyor. Hem bu kentin bir evladı hem de bir yönetici olarak bunu kabul etmem mümkün değil. Buradan davette bulunmak istiyorum, sizin keyifli anınız öbür birinin kabusu olmasın. Lütfen bu günü bir milat kabul edelim, bu işe artık bir 'dur' diyelim.” tabirlerini kullandı.

Baro Lideri His Keleş Aydın da havaya yapılan atışlarda mermi çekirdeğinin 160 kilometre süratle aşağı düştüğünü, bu süratle düşen mermi çekirdeğinin de yeryüzünde ziyan vermeyeceği hiçbir canlı olmadığına dikkat çekti.

Emir Yuşa Atıcı'nın babası Mustafa Atıcı, 2 yıldır evladının acısıyla yaşadığını gözyaşlarıyla anlattı.

Kimsenin, kimseye bu acıyı yaşatmaya hakkı olmadığını vurgulayan Atıcı, “Bir insanın bir anlık zevki için insanların ömür uzunluğu acı çekmesi çok saçma. Havaya neden mermi sıkılır? Bunu evvel çözmemiz lazım. Neden bu beşerler bu hale getirilir? Çok mantıksız, çok saçma. En kısa vakitte inşallah katilin bir an evvel bulunup hak ettiği cezayı almasını istiyoruz.” dedi.

Kerem Can Özdemir'in de konutlarının bahçesinde oynarken yorgun mermi sonucu hayatını kaybettiğini belirten Atıcı, bu türlü bir durumun her an herkesin başına gelebileceğini, toplumun bilinçlenmesi gerektiğini söz etti.

Atıcı, havaya mermi sıkıldığını görenlerden ihbarda bulunmalarını isteyerek, şunları kaydetti:

“Bugün Eren Bülbül'ümüzün şehit olduğu, benim oğlumun da şehit olduğu gün. Eren'i PKK'lı teröristler şehit etti, benim oğlumu da sivil teröristler şehit etti. İnsanların bulunduğu yerde havaya sıkmak üzere kimsenin lüksü yok. Silahla kutlama olmaz, silah mevt aracıdır. Oğlumun katilini tanıyanlara seslenmek istiyorum, unutmayın ki bir gün gelecek bunun hesabını vereceksiniz. Çıkıp kim olduğunu söyleyin hem bizim gönlümüz ferahlasın hem de siz bir mutluluğa vesile olun. Öbür Buyruklar, öbür Kerem Can'lar ölmesin.”

Konuşmasının akabinde kötüleşen Atıcı'yı, Milletvekili Suiçmez ve Lider Genç'in de ortalarında bulunduğu iştirakçiler teskin etmeye çalıştı.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Çorum’da 60 yaşındaki kişi evinde ölü bulundu

Anadolu Ajansı
Yayın: 08.09.2024 04:22
A+ A-

ÇORUM (AA) – Kargı ilçesinde 60 yaşındaki kadın evinde ölü bulundu.

Yeni Mahalle Sağlık Sokak'taki evinde yalnız yaşayan Ayşe Kömür'den (60) haber alamayan yakınları 112'den yardım istedi.

İhbar üzerine eve polis ve sağlık ekipleri sevk edildi.

Ekiplerce girilen evde yerde hareketsiz yatarken bulunan Kömür'ün yaşamını yitirdiği belirlendi.

Kalp krizi sonucu yaklaşık 2 hafta önce hayatını kaybetmiş olabileceği değerlendirilen Kömür'ün cenazesi, kesin ölüm nedeninin belirlenmesi için otopsi yapılmak üzere Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.

Nöbetçi Eczaneler

Asuman Eczanesi
Adres

Fevzi Fırat Caddesi, No:51/A Merkez / Karabük

Telefon

(370) 413-1373

Beşbinevler Eczanesi
Adres

Beşbinevler 75. Yıl Mahallesi, 70. Sokak No:39 Merkez / Karabük

Telefon

(370) 433-1527

Dilek Eczanesi
Adres

Esentepe Mahallesi, İncekaya Caddesi, Sultan Çayırı Evleri No:78/B Safranbolu / Karabük

Telefon

(370) 712-5434

Mutlu Eczanesi
Adres

Orta Sokak No:7/B Eskipazar / Karabük

Telefon

(370) 818-1124

Gökçe Eczanesi
Adres

İnönü Caddesi No:2 Yenice / Karabük

Telefon

(370) 766-4455

Gülşen Eczanesi
Adres

Candaroğlu Mahallesi, Hastane Caddesi, No:7 Karabük-Eflani

Telefon

(370) 461-2331