Trabzon’daki tezgahlarda balık çeşitleri arttı

Trabzon’daki tezgahlarda balık çeşitleri arttı

Anadolu Ajansı
Yayın: 25.09.2023 16:00
Paylaş:
A+ A-

TRABZON (AA) – Denizlerde av yasağının 1 Eylül'de sona ermesiyle Trabzon'daki balıkçı tezgahlarında farklı balıklar yer almaya başladı.

Ortahisar ilçesinin Moloz mevkisindeki tezgahlarda hamsinin kilogramı 50, mezgit ve istavritin 50-60, tirsinin 75, zargana 125, barbunyanın 100, alabalığın kilogramı ise 125 liradan satışa sunuluyor.

Balıkçı Mehmet Can Örseloğlu, AA muhabirine, 1 Eylül'den itibaren tezgahlardaki balık çeşitlerinin günden güne artarak 15'e yükseldiğini söyledi.

Özellikle hamsi, istavrit ve mezgitin fiyatının uygun olduğunu dile getiren Örseloğlu, “Tezgahlarımızda oldukça bol balık var. Vatandaşlarımıza sağlık açısından balık tüketmelerini tavsiye ediyorum.” dedi.

Örseloğlu, palamudun tezgahlarda geçen yıla göre daha az olduğunu belirterek “Onun yerine bu yıl tezgahlarımızı hamsi süslüyor. Geçen yıl palamut vardı, hamsi yoktu, bu yıl da hamsi var, palamut yok. Umuyoruz önümüzdeki günlerde palamudu tezgahlarda daha bol görürüz.” diye konuştu.

Balıkçı Cem Yazıcı da hamsinin fiyatının 50 liraya kadar düştüğünü ifade etti.

Gelecek aylarda hamsinin kilogramının 35-40 liraya kadar düşebileceğini kaydeden Yazıcı, hafta sonu dolayısıyla vatandaşların balığa ilgi gösterdiğini söyledi.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Doğu Karadeniz’den 4 ayda 9 ülkeye bal ihracatı

Anadolu Ajansı
Yayın: 17.05.2024 04:48
Paylaş:
A+ A-

TRABZON (AA) – Doğu Karadeniz'den ocak-nisan döneminde ABD başta olmak üzere 9 ülkeye bal satıldı.

Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Saffet Kalyoncu, AA muhabirine, bölgeden 4 ayda 218 ton bal ihraç edildiğini söyledi.

Dış satımdan 894 milyon 471 bin dolar kazanç sağlandığına dikkati çeken Kalyoncu, “ABD, 462 bin 563 dolarlık ihracatla ilk sırada yer aldı. ABD'yi 198 bin 750 dolarla Almanya, 96 bin 216 dolarla Suudi Arabistan takip etti. Bölgeden söz konusu dönemde Birleşik Arap Emirlikleri, Katar, Umman, Azerbaycan, Belçika ile Birleşik Krallık'a da bu dönem bal satıldı.” diye konuştu.

Kalyoncu, ihracatı artırmaya yönelik çalışmaları önemsediklerini vurgulayarak, bal ihracatının, organik, coğrafi işaretli ve markalı ürün ihracatıyla daha da artırılabileceğini ifade etti.

Bal üretimi açısından bu yıl hava şartlarının iyi geçtiğini, bunun da rekolteyi artıracağını dile getiren Kalyoncu, “Türk balını dünya piyasalarında kalitesiyle marka haline getirmemiz gerekiyor. Kaliteli ve en üst ambalajlarda Türk balının üretimi için ilgili kurumların etkin denetimler yaparak, asla ödün verilmemesi önem arz ediyor.” değerlendirmesini yaptı.