Trabzonspor – Fenerbahçe Maçı Cezaları Belli Oldu

Trabzonspor – Fenerbahçe Maçı Cezaları Belli Oldu

Yayın: 03.04.2024 14:58
Paylaş:
A+ A-

Süper Lig‘de oynanan Trabzonspor – Fenerbahçe maçında yaşanan olayların ardından PFDK’nın verdiği cezalar açıklandı.

Fenerbahçe’de Oosterwolde ve İrfan Can Eğribayat 1’er maç ceza alırken, Osayi Samuel için ceza tayinine yer yok kararı verildi. Trabzonspor’a 6 maç seyircisiz oynama cezası verildi.

Trabzonspor A.Ş.’ye, 17 Mart 2024 tarihinde oynanan maçta taraftarlarının saha olaylarına karışması sebebiyle kendi sahasında 6 resmi müsabakayı seyircisiz oynama cezası ve 3.000.000 TL para cezası verildi. Ayrıca, saha olaylarına karışan taraftarların bulunduğu belirli bloklardaki seyircilerin bir sonraki ev sahibi takımın müsabakasına girişlerinin engellenmesine karar verildi. Aynı maçta Trabzonspor’un anons sisteminin ev sahibi takımı destekleyici şekilde kullanılmasından dolayı da 112.000 TL para cezası kesildi. Antrenör Egemen Korkmaz da rakip takım sporcusuyla yaşadığı kavga eylemi nedeniyle 1 resmi müsabakada soyunma odasına ve yedek kulübesine giriş yasağı ve 13.000 TL para cezası ile cezalandırıldı.

Fenerbahçe A.Ş.’nin oyuncusu Bright Osayi Samuel hakkında saha olaylarına karıştığı iddiasıyla PFDK’ya sevk yapıldı, ancak disiplin ihlali unsurlarının oluşmadığı gerekçesiyle ceza tayinine yer olmadığına karar verildi. Jayden Quinn Oosterwolde ise rakip takım tribünlerine yönelik sportmenliğe aykırı hareketi ve kavga eylemi sebebiyle toplamda 52.000 TL para cezasına ve 1 resmi müsabakadan men cezasına çarptırıldı.

Fenerbahçe A.Ş.’nin görevlilerinden Kübra Çiftlik ve Okan Özkan da rakip takım taraftarları ve antrenörüyle yaşadıkları kavga nedeniyle 15 gün hak mahrumiyeti cezasına çarptırıldılar.

PFDK’nın aldığı bu kararlarla ilgili kulüplerin ve ilgili kişilerin gerekli itiraz hakları bulunmaktadır.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Samsun’da narkotik denetimlerinde 17 şüpheli yakalandı

Anadolu Ajansı
Yayın: 27.07.2024 00:52
Paylaş:
A+ A-

SAMSUN (AA) – Samsun'da gerçekleştirilen denetimlerde 17 şüpheli gözaltına alındı.

İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesi ile ilçe emniyet müdürlükleri ekiplerince, uyuşturucu madde satışı yapan sokak satıcılarına yönelik denetim gerçekleştirildi.

Adreslerde ve şüphelilerin üzerinde yapılan aramalarda 121 sentetik ecza hapı, 261,46 gram esrar, 251,21 gram sentetik uyuşturucu, 23 kök kenevir bitkisi, 5 uyuşturucu kullanma aparatı ile hassas terazi ele geçirildi.

Denetimlerde 17 şüpheli gözaltına alındı.

Zanlılardan 2'sinin çeşitli suçlardan kesinleşmiş hapis cezası bulunduğu belirlendi.