Trendyol 23 Nisan’ı “Sepette İyilik”le kutluyor

Trendyol 23 Nisan’ı “Sepette İyilik”le kutluyor

Anadolu Ajansı
Yayın: 23.04.2024 08:36
Paylaş:
A+ A-

İSTANBUL (AA) – Trendyol, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı “Sepette İyilik” programıyla kutluyor.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Trendyol, “Sepette İyilik” programıyla, kullanıcıları 23 Nisan’da çocuk hakları odaklı STK’lere destek vermeye davet etti.

STK’lere özel bir alan açıp görünürlük sağlayarak kaynaklarını artırmalarına destek olmak amacıyla başlatılan programda, çocuk sağlığı, hakları, eğitimi ve güvenliğine yönelik çalışmalar yapan bazı kuruluşlar yer alıyor.

STK’ler, Sepette İyilik üzerinden tercihlerine göre ürün veya dijital destek kartı satışıyla daha fazla bireysel destekçiye ulaşabiliyor. Elde edilen gelirin tamamı, hiçbir kesinti olmadan STK’lere aktarılıyor.

Trendyol’un teknolojik yetkinliğini toplum yararına kullanma hedefiyle oluşturduğu Sepette İyilik’te, STK’lerin satışa sunduğu binlerce ürün yer alıyor.

Sivil toplum ve özel sektör işbirliğiyle başlatılan Sepette İyilik programında Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı, LÖSEV, Türk Eğitim Vakfı, Çocuklar Gülsün Diye Derneği, UCİM, Koruncuk Vakfı, TOHUM Otizm Vakfı, TOÇEV, SERÇEV ve UNICEF Türkiye Milli Komitesi gibi kuruluşlar yer alıyor.

Program kapsamında 2020’den bu yana 88 farklı STK, platform üzerinde 470 bin adet ürün ve 1 buçuk milyon adet dijital destek kartı satışı gerçekleştirdi. Şubat 2024 itibarıyla “Sepette İyilik” hareketine katılan STK’lerin elde ettikleri toplam gelir 200 milyon lira oldu.

 

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Trabzon’da üniversite öğrencilerini darbeden 2 minibüs sürücüsü gözaltına alındı

Anadolu Ajansı
Yayın: 03.05.2024 20:48
Paylaş:
A+ A-

TRABZON (AA) – Trabzon'da fakülteye gitmek için servis kiralayan üniversite öğrencilerini darbeden 2 minibüs sürücüsü gözaltına alındı.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, Sürmene ilçesindeki Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Sürmene Deniz Bilimleri Fakültesi Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği Bölümü öğrencilerinin minibüslerde yer bulamadıkları için servis kiraladıkları ifade edildi.

Servisin önünün minibüs sürücüleri tarafından kesilerek servis şoförü ve öğrencilerin tehdit ve hakarete uğradıkları, darbedildikleri yönünde sosyal medyada haberler yer aldığı belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

“Haberlerle ilgili olarak servis şoförü ve darbedilen öğrencilerin şikayetleri üzerine şüpheliler Ö.D, K.D, H.S. ve S.Y. hakkında Cumhuriyet savcısının talimatıyla başlatılan tahkikat neticesinde şüpheliler Ö.D. ve K.D. gözaltına alınmıştır. Mezkur olayla ilgili Valiliğimizce de çok yönlü inceleme başlatılmıştır.”

KTÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı da sosyal medya hesabından olay sırasında çekilen video ve yaralanan öğrencinin fotoğrafını paylaşarak, “Öğrencilerimize yapılan bu saldırganlığı şiddetle kınıyor, bu konuda her türlü önlemin alınacağının bilinmesini istiyorum. Şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da her zaman evlatlarımızın yanındayız.” ifadesini kullandı.