Bölgenin Sesi Gazetesi
 

TÜİK Doğuşta Beklenen Yaşam Süresini Açıkladı

Yayın: 08.10.2015 11:05
Paylaş:
A+ A-

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Zonguldak Bölge Müdürlüğü, 2013-2014 Doğuşta Beklenen Yaşam Süresi’ni açıkladı.

TÜİK’in verilerine göre Türkiye’de doğuşta beklenen yaşam süresi 78 yıl olarak açıklandı. Karabük’te doğuşta beklenen yaşam süresi erkekte 75,5 kadında ise 81,7 yıl olarak belirlendi. Zonguldak’ta ise doğuşta beklenen yaşam süresi erkekte 75, kadında ise 80,7 yıl olarak belirlenirken, Bartın’da doğuşta beklenen yaşam süresi erkekte 74,8 kadında ise 80,6 yıl olarak belirlendi.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Sinop’ta “Aile Çalıştayı” düzenlendi

Yayın: 23.09.2023 08:36
Kaynak: AA
Paylaş:
A+ A-

SİNOP (AA) – Sinop'ta Aile ve Toplumsal Hizmetler Vilayet Müdürlüğünce toplumsal sıkıntıların tespiti, tahlili, ailenin korunması, güçlendirilmesi ve toplumsal refahın artırılması hedefiyle “Aile Çalıştayı” gerçekleştirildi.

Sinop Valisi Mustafa Özarslan, Vilayet Kültür Merkezi'nde düzenlenen çalıştayda, “Güçlü birey, güçlü aile, güçlü Türkiye” vizyonuyla Türkiye Yüzyılı gayeleri doğrultusunda ruhen ve bedenen sağlıklı jenerasyonlar yetiştirmek için el birliğiyle hareket edilmesi gerektiğini söyledi.

Ailenin toplumun kilit taşı, mayası, Türk milletinin en kutsal ocağı olduğuna işaret eden Özarslan, “Aile, aydınlık kuşakların anahtarı, millet varlığımızın temeli ve asli desteğidir. Hayat uzunluğu sahip olacağımız akıl ve ahlak temellerinin atıldığı, ruhlarımızın manevi bedellerle beslendiği sıcacık yuvamızdır.” sözünü kullandı.

Tarihe bakıldığında büyük devletlerin aileye çok büyük ehemmiyet verdiğinin görüldüğünü lisana getiren Özarslan, “Bir şaheserin meydana getirilmesinde o yapıtı ortaya çıkaran şahıslar ve kullanılan materyal ne kadar değerli ise bir milletin doğuşu ve varoluşunda da aile o derece değerli ve gereklidir. Bu sebeple aile bağları çözülmüş, aile mefhumu ortadan kalkmış bir toplum ne kadar varlıklı, ne kadar müreffeh olursa olsun ayakta kalması mümkün değildir.” dedi.

Özarslan, “Güçlü aile güçlü toplum” anlayışıyla ailelerin toplumsal meselelerinin tespiti ve tahlili, aile bağlarını güçlendirilerek sağlam temellere dayandırılması ve toplumsal refahın artırılması için çalışmalarını sürdüreceklerini vurgulayarak, “Aile yapısının güçlenmesi konusunda medyadan akademiye, polisten öğretmene kadar hepimize çok değerli sorumluluklar düşüyor. Aile kurumuna sahip çıkmak demek, bir milletin kendi geleceğine de sahip çıkması demektir.” diye konuştu.

Aile ve Toplumsal Hizmetler Vilayet Müdürü Melih Keleş de çalıştayda aile yapısının korunması, eşitlik ve adalet, toplumsal kalkınma ve refah, hayat uzunluğu gelişim ve öğrenme üzere mevzuları ele alarak sıkıntılar ve tahlil teklifleri ile aile odaklı toplumsal hizmet modelini güçlendirmek istediklerini kaydetti.