Bölgenin Sesi Gazetesi
 

Türk Sağlık-Sen’den ‘ATAMA’ açıklaması

Yayın: 14.09.2023 16:56
Paylaş:
A+ A-

Türk Sağlık-Sen Karabük Şube Başkanı Sadık Doğdu yaklaşık 3 aydır İl Sağlık Müdürü’nün, 5 aydır 112 Başhekiminin, 8 aydır da Eğitim Araştırma Hastanesi Sağlık Hizmetleri Müdürünün atanmadığına dikkat çekerek, “İlimiz sağlık alanında oluşan boşluklar nedeniyle mağduriyetler artarak devam etmektedir” dedi.

Aynı zamanda Kamu-Sen İl Temsilcisi olan, Sendika Başkanı Doğdu İl Sağlık Müdürlüğü binası önünde sendika üyesi bir grupla bir araya gelerek açıkla yaptı.

Başkan Doğdu açıklamasında şöyle seslendi; “Kamu yöneticiliğinde ortaya çıkan her zaaf, bırakılan her boşluk ve idareten yönetme biçimleri kamu hizmetlerine ve kamu çalışanlarına zarar verir.

Ne yazık ki ilimizde de sağlık alanında yönetim boşlukları ve vekaleten yönetmelerden dolayı sıkıntılı bir süreç başlamıştır.

 İl Sağlık Müdürümüz vekaleten iki buçuk aydır görevdedir. Karabük Eğitim Araştırma Hastanesi Sağlık Hizmetleri müdürü 8 aydır atanmamıştır. Yine 112 Başhekimi görev yerinde rahmeti rahmana kavuşmuş o tarihten bugüne kadar ataması yapmamıştır.

Karabük’teki sağlık yönetimi açısından ciddi sorunlar görülmektedir. Vekaleten görev yapan hiç kimse bir sorumluluk almaz, sorunları çözme noktasında gerekli adımları atamaz.

Bu durumun çalışanlar adına olumsuzluğu ise muhatap olunacak bir yöneticinin bulunmaması, sorunlara çözüm üretilmesinde son kararın verilmemesindedir.

Kim derdini kime anlatacak veya sağlıkta yaşanan sıkıntıları kim daha üst düzey yetkilileri ileterek çözüm isteyecek hep muallaktadır.

Ayrıca asaleten atama için sürekli birilerinin isimlerinin geçmesi, konuşulması ve atama sürecinin uzatılması bir kargaşaya neden olmaktadır. Bu durum böyle devam ederse bir zaaf ortaya çıkacağı açıktır.

Bizim temel beklentimiz adil, çalışanın hakkını gözeten, hukuka uyan ve ayrımcılık yapmayan yöneticilerin göreve atanmasıdır. Bir an önce bu atamaların yapılarak yönetim kargaşasının sonlandırılması dileğimizdir.

 Türk Sağlık-sen olarak Karabük’te sağlık hizmetlerinde bir sorun, sağlık yönetiminde bir boşluk ve sağlık çalışanlarının sıkıntısının olmasını kabul edemeyiz.

Çalışanların çözüm bekleyen onlarca meselesi varken yönetimde oluşan boşluklar nedeniyle mağduriyetlerin artarak devam etmesine ise tahammül edemeyiz.

Bugünkü çağrımızın ve burada toplanmamızın nedeni bunların sona erdirilmesidir. Ehliyet ve liyakat sahibi yöneticiler görevlerine atansın, çalışanların meseleleri çözülsün isteğimizdir.

Sağlık Bakanlığı ve İlimizdeki üst düzey kamu idaresinin bu sesi duymasını ve gereğini yapmasını bekliyoruz. Hepinize teşekkür ediyor, saygılar sunuyorum.”

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

KARDEMİR Genel Kurulu Tarihi Belli Oldu

Yayın: 27.09.2023 17:08
Paylaş:
A+ A-

KARDEMİR A.Ş Yönetimi, 23 Ekim 2023 Pazartesi günü Genel Kurul yapma kararı aldı. Yapılacak olan Genel Kurulda Kardemir’in 11 kişilik yeni yönetimi de belli olacak.
Şirket tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformuna (KAP) gönderilen açıklamada ;
KAP’a yapılan açıklamada, “Şirketimizin, 23 Ekim 2023 Pazartesi günü saat 14.00’de Kardemir Eğitim ve Kültür Merkezi – KARABÜK adresinde ekteki gündem maddelerini görüşmek üzere Olağanüstü Genel Kurulunun yapılmasına ayrıca; Grupların Yönetim Kurulu Üyeleri adaylarının seçimi için “A” grubu hisse sahiplerinin, “B” grubu hisse sahiplerinin ve “D” grubu hisse sahiplerinin Kardemir Eğitim ve Kültür Merkezi – KARABÜK adresinde aynı tarihte genel kurul toplantı saatinden önce saat 10.00’da ayrı ayrı toplanarak adaylarını belirlemelerine karar verilmiştir” denildi.
Genel Kurul Gündem Maddelerinde ise, Yönetim Kurulu Üyelerinin seçilmesi, Yönetim Kurulu Üyelerine T.T.K.’nun 395. ve 396. maddelerinde yazılı izinlerin verilmesi, Yönetim Kurulu Üyelerine verilecek huzur hakkının belirlenmesi ve Şirketin pay geri alımı işlemleri hakkında bilgi verilmesi yer alıyor.
Yeni Yönetim Kurulu üyelerinin kimler olacağı merak edilirken, Kardemir’in şu anki 11 kişilik yönetiminin üçü boş halde duruyor.
Kardemir’in şu anki Yönetim Kurulunda şu isimler yer alıyor; Prof. Dr. İsmail Demir, Ömer Demirhan, Prof. Dr. Ercümend Arvas, Fatih Mehmet Erkoç, Kamil Güleç, Muhammed Ali Oflaz, Mustafa Aydın ve Yusuf Canbolat. (Esra Oğuzkağan Özkan)