Türk Sağlık-Sen’den Tepki

Türk Sağlık-Sen’den Tepki

Yayın: 11.03.2024 13:24
Paylaş:
A+ A-

Karabük Eğitim Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Erkan Doğan’ın aracının 4 lastiğinden üçünün  bijonlarının gevşetilmesi yoluyla suikast girişiminde bulunulmasına Kamu-Sen’e bağlı Türk Sağlık Sen sert tepki geldi.

Türk Sağlık-Sen Karabük Şube Başkanı Sadık Doğdu, Sendika üyesi sağlık çalışanları ile birlikte Eğitim Araştırma Hastanesi önünde basın açıklaması yaparak düzenlenen suikast girişimine tepki gösterdi.

“SAĞLIK ÇALIŞANLARI OLARAK KURUMLARIMIZDA ŞİDDETE MARUZ KALIYORUZ”

Sağlık çalışanları olarak kurumlarda  şiddetin ve vahşetin her türlüsüne maruz kaldıklarını ifade eden Başkan Doğdu; “Kapıdaki güvenlik görevlisi arkadaştan, en üst yönetici başhekime kadar tüm çalışanların bu zulmü uğradıklarını görüyoruz.

Türk Sağlık-Sen olarak sorumlu sendikacılık anlayışımız gereği sağlıkta şiddetin en aza indirilmesi gerekenleri, bu konudaki çözüm önerilerimizi ısrarla dile getirmeye devam edeceğiz. Bir kez daha ifade ediyoruz; Sağlık kurum ve kuruluşlarının sıfır toleranslı alan ilan edilmesi önerimiz süratle hayata geçirilmelidir. Buradaki herhangi bir suçun ertelemesi, paraya çevrilmesi imkansız hale getirilerek hapis cezası ile cezalandırılması gereklidir.

Sıfır toleranslı alan uygulaması dışında istinasız tutuklu yargılama ve şiddet uygulayanlara acil haller dışında kamu sağlık hizmetinin belirli bir süre ücretli verilmesi gibi önlemler acilen hayata geçmelidir. Şiddeti önlemenin yolu da bu düzenlemeleri uygulamak ve asla taviz vermemekten geçmektedir. Hiç kimseyi ayırt etmeden bu çirkinliği, vahşeti gerçekleştirene hak ettiği ceza verilmelidir” dedi.

“BU  SAĞLIKTA ŞİDDETİN ÖTESİNDE, CİNAYETE TAM TEŞEBBÜSTÜR”

Başkan Doğdu açıklamasının devamında şu ifadelere yer verdi:

“Bu  mesele sağlıkta şiddetin ötesinde, cinayete tam teşebbüstür. Sayın Başhekimimiz Doçent Doktor Erkan Doğan  geçtiğimiz hafta hastane otoparkında saat 22.00’de kendi özel aracına binip evine gitmek isterken arabasından sesler gelmesi üzerine indiğinde 3 tekerin bijonlarının söküldüğü her birinde 4 yerine sadece 1 bijon olduğunu görüyor.  Bu korkunç bir durumdur. Sayın başhekime alçakça bir suikast düzenlemiş canına kast edilmiştir. Kendisine geçmiş olsun dileklerimizi bir kez de buradan iletiyoruz.

Sağlık hizmetlerinin yürütülmesine de fedakârca görev yapan başhekimimize yönelik bu saldırı kınıyor, fail ve faillerinin bir an önce bulunarak yüce Türk adaleti önüne çıkarılmasını istiyoruz.

Hastane başhekimine, Hastane otoparkında bunu tertip edenler herşeye cürret edebilir, akla gelmeyecek her işide yapabilir. Hastane başhekimine yönelik bu tertip Karabük’te bizzat devlete yapılan bir tertiptir.

Bu mesele tüm Karabük’ün meselesidir. Hocamızın herkes yanında olmalı, meselenin tüm yönleriyle aydınlığa kavuşturulması için elinden ne geliyorsa yapmalıdır.

Tekrardan sayın başhekimimize geçmiş olsun dileklerimizi Türkiye Kamu-Sen camiası olarak iletiyor, meselenin takipçisi olduğumuzu ifade ediyorum.”

Haber Videosu İçin TIKLAYINIZ!

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Barma Yaylası mavi yıldızlarla süslendi

Anadolu Ajansı
Yayın: 28.04.2024 00:48
Paylaş:
A+ A-

TRABZON (AA) – İlkbaharın gelişiyle yeşilin binbir tonunu barındıran Doğu Karadeniz yaylaları, ziyaretçilerine güzel manzaralar sunuyor.

Trabzon'un Çaykara ve Köprübaşı ilçe sınırlarında bulunan ve Kasım 2019'da koruma altına alınan Barma Yaylası Turbalığı'nda her yıl nisanda “mavi zakkum” olarak da isimlendirilen “mavi yıldız” çiçeklerinin açmasıyla doğa adeta maviye bürünüyor.

Yok olma tehlikesiyle karşı karşıya bulunan ince uzun yapraklı mavi yıldız çiçeği, Uluslararası Bern Sözleşmesi gereği Türkiye'nin korumakla yükümlü olduğu bitkiler arasında yer alıyor.

Nisanın ilk haftasından itibaren açmaya başlayan çiçeği görmek ve fotoğraflamak isteyenler, sabahın erken saatlerinde yaylaya gelerek görüntülemeye çalışıyor.