Türk Sinemasının Genç Yönetmeni Metin Çavuş, “Festivalde Dostluk Kazandı”

Esra Oğuzkağan Özkan
Yayın: 02.06.2024 13:46
A+ A-

İstanbul Özyeğin Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi’nde Dr. Öğretim Üyesi Metin Çavuş, 25’inci Altın Safran Belgesel Film Festivali’nin bin 448 film arasından ön jüri elemesiyle ilk 25’inde kalan “Kültürel Miras ve Korumacılık” temalı ulusal belgesel film kategorisinde reBUILDING PALANGA isimli filmle festivalde yarıştı. Ancak Genç Yönetmen Çavuş, yarışmaya katılan tüm finalist filmlerin ödül aldığını ve burada dostluklar kazandığını ifade etti.

Genç Yönetmen, filmin hazırlık sürecinin yaklaşık 8 yıl sürdüğünü, Erzincan’da deneysel bir mimarlık ve sanat çiftliğine sahip Sanatçı Kutluğ Ataman’ın çabalarının yer aldığı, belgeselin temasının Anadolu coğrafyasının çetin doğasıyla ve bir sanatçının buna karşın çırpınışlarıyla oldukça farklı izler taşıdığını kaydetti. Genç yönetmen, festivalin kültürel ve sanatsal anlamda önemli bir platform sağladığını ve organizasyonun oldukça başarılı geçtiğini ifade etti.

Çavuş’un başarısı, Türk sinemasının belgesel alanındaki önemli isimleri arasında yer almasını sağlarken, gelecek projeleri ve başarıları merakla bekleniyor. (Esra Oğuzkağan Özkan)

Metin Çavuş kimdir?

İstanbul Teknik Üniversitesi’nde mühendislik (lisans), Yıldız Teknik Üniversitesi’nde sanat ve tasarım (yüksek lisans ve doktora) bölümlerini tamamladı. 2014 yılından itibaren Özyeğin Üniversitesi, Mimarlık ve Tasarım Fakültesi, İletişim ve Tasarımı Bölümü’nde tam zamanlı öğretim üyesi olarak sinema ve fotoğraf dersleri vermektedir. Çavuş, belgesel film yönetmenidir. Kutluğ Ataman (2011) isimli belgesel filmi uluslararası film festivallerinde ve saygın sanat galerilerinde gösterildi ve DVD olarak satışa sunuldu. İstanbul surları ile ilgili fotoğraf kitabı Yüce ve Yalnız 2019 yılında yayımlandı. Çavuş aynı zamanda uluslararası çağdaş sanatçılarla, onların yaratıcı ekiplerinin bir üyesi olarak çalışmaktadır. Bu sanat işleri Tate Britain, SFMOMA ve Venedik Mimarlık Bienali gibi önemli sanat kurumlarında ve etkinliklerinde sergilendi. Çavuş’un öncelikli araştırma alanları sinema (kurmaca ve belgesel) ve fotoğrafın kuramı, tarihi ve toplumsal boyutu; filmlerin ve video oyunlarının anlatı yapıları olarak biliniyor.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

AK Parti Karabük heyeti, Ova Barajı’nda inceleme yaptı

Anadolu Ajansı
Yayın: 07.09.2024 22:15
A+ A-

AK Parti Karabük milletvekilleri, il ve ilçe başkanları ile İl Genel Meclisi üyelerinden oluşan heyet, Eskipazar ilçesindeki Ova Barajı’nda incelemede bulundu.

Baraj hakkında yetkililerden bilgi alan heyet adına konuşan AK Parti Karabük Milletvekili Cem Şahin, barajın ilçe ekonomisine önemli bir katkı sağlayacağını belirtti.

Barajın su tuttuğunu görmekten mutluluk duyduklarını anlatan Şahin, “Ova Barajı’mızın yapımı bir süre önce tamamlanmıştı. Ve ardından su tutmaya başladı. Ova Barajı, 1 milyon 188 bin metreküp depolama hacmine sahip ve 5 bin 480 dekar araziyi sulayacak. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Nöbetçi Eczaneler

Asuman Eczanesi
Adres

Fevzi Fırat Caddesi, No:51/A Merkez / Karabük

Telefon

(370) 413-1373

Beşbinevler Eczanesi
Adres

Beşbinevler 75. Yıl Mahallesi, 70. Sokak No:39 Merkez / Karabük

Telefon

(370) 433-1527

Dilek Eczanesi
Adres

Esentepe Mahallesi, İncekaya Caddesi, Sultan Çayırı Evleri No:78/B Safranbolu / Karabük

Telefon

(370) 712-5434

Mutlu Eczanesi
Adres

Orta Sokak No:7/B Eskipazar / Karabük

Telefon

(370) 818-1124

Gökçe Eczanesi
Adres

İnönü Caddesi No:2 Yenice / Karabük

Telefon

(370) 766-4455

Gülşen Eczanesi
Adres

Candaroğlu Mahallesi, Hastane Caddesi, No:7 Karabük-Eflani

Telefon

(370) 461-2331