Turkcell dünya telekomünikasyon başkanlarını İstanbul’da ağırladı

Anadolu Ajansı
Yayın: 30.09.2023 12:12
A+ A-

İSTANBUL (AA) – Yeni Kuşak Taşınabilir Şebekeler Birliği'nin (NGMN) 2023 yılındaki son forumu ve idare şurası toplantısı, Turkcell’in mesken sahipliğinde İstanbul’da yapıldı.

Turkcell'den yapılan açıklamaya nazaran, ortalarında T-Mobile, Orange, China Mobile üzere dünyanın önde gelen telekom şirketlerinin bulunduğu ve kesimin gelecek planlarının değerlendirildiği toplantıda, küresel 6G standartlarının oluşturulması ile 5G teknolojisinin gelişimi mevzuları tartışıldı.

İstanbul’daki buluşmada ayrıyeten taşınabilir şebekelerin dijitalleşmesinin yanı sıra telekomünikasyon bölümünün geleceğine ve sürdürülebilirliğine ait bölümün gündemi de değerlendirildi.

Operatörler, birlikte yürüttükleri projelerle küresel telekomünikasyon dalının gündemindeki 6G ve 5.5G üzere yeni jenerasyon teknolojilerin geliştirilmesi ve standardizasyonuna rehberlik etmeyi amaçlıyorlar.

Türkiye’nin ve Turkcell'in bölümün milletlerarası dönüşümündeki rolünü öne çıkaran bu projelerde operatörler ortası iş birliği ve deneyim paylaşımları yapılarak daha sürdürülebilir global bir telekomünikasyon bölümü oluşturulması da hedefleniyor.

– “Yeni jenerasyon teknolojilerin geliştirilmesi konusunda öncülük etmeye devam ediyoruz”

Açıklamada görüşlerine yer verilen Turkcell Şebeke Teknolojilerinden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Gediz Sezgin, Türkiye'de dijital teknolojilerin gelişimine en değerli katkı sağlayan şirketlerden biri olarak, yeni kuşak teknolojilerin geliştirilmesi konusunda memleketler arası alanda da öncülük etmeye devam ettiklerini belirtti.

Sezgin, şunları kaydetti:

“Sektörümüzün geleceği hakkında stratejik tartışmalar ve tecrübe paylaşımı için telekomünikasyon dalının önde gelen başkanlarını İstanbul’da ağırlamaktan memnunluk duyduk. Geçtiğimiz yılın sonunda yapay zekâ tabanlı otonom yeteneklere sahip geleceğin 6G şebekelerinin geliştirilmesi için ‘Turkcell 6Gen Lab’ isimli bir AR-GE Laboratuvarı kurduk. Yeni Jenerasyon Taşınabilir Şebekeler Birliği’nde başta 6G olmak üzere, dalımızın dönüşümündeki öncü rolümüzü teyit eden ulusal ve milletlerarası birçok projeye katkıda bulunmaya devam ediyoruz.”

NGMN Alliance Üst Yöneticisi (CEO) Anita Döhler ise Turkcell’in NGMN Forumu’na ve idare şurası toplantısına mesken sahipliği yapmasından ötürü memnuniyet duyduklarını açıkladı.

Döhler, “Bu aktiflik, Yeni Kuşak Taşınabilir Şebekeler Birliği'nin ana odak alanlarındaki çalışmalarıyla ilgili güncellemeleri paylaşmak için kıymetli bir fırsat sağladı. Burada, taşınabilir telekomünikasyon kesiminin bugünkü ve gelecekteki en büyük fırsatlarını ve zorluklarını ele aldık. Tüm ekosistemin faydasına olacak biçimde kesime tesirli bir rehberlik sağlama konusunda net bir misyonumuz var.” tabirlerini kullandı.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

2024-KPSS ön lisans sonuçları açıklandı

Anadolu Ajansı
Yayın: 20.09.2024 13:33
A+ A-

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezince (ÖSYM), 2024-Kamu Personeli Seçme Sınavı (2024-KPSS) Ön Lisans sonuçları açıklandı.

ÖSYM’nin internet sitesindeki duyuruya göre, 1 Eylül’de gerçekleştirilen 2024-KPSS Ön Lisans’a ait değerlendirme işlemleri tamamlandı.

Adaylar, sınav sonuçlarına ÖSYM’nin “https://sonuc.osym.gov.tr” adresinden kimlik numaraları ve şifreleriyle erişebilecek.

Cevap kağıtları erişime açıldı

2024-KPSS Ön Lisans’a katılan adayların, cevap kağıtlarının görüntüleri ve cevap kağıtlarına yaptıkları işaretlemelerin optik okuyucular tarafından okunması sonucu elde edilen aday cevapları ve soruların doğru yanıtlarına ÖSYM’nin “https://ais.osym.gov.tr” adresinden 10 gün süreyle erişilebilecek.

Adaylar, T.C. kimlik numaraları ve şifreleriyle giriş yaparak ilgili sınavı ve “cevap kağıdı görüntüleme” ekranını seçerek sınavda kullandıkları cevap kağıdı görüntüsünü, işaretlemelerini, işaretlemelerinin optik okuyucularla okunması sonucu elde edilen cevaplarını ve doğru cevapları görebilecek.

Ayrıca adaylar, cevaplarının ve cevap anahtarının yayımlandığı form üzerindeki soru numaralarını tıkladıklarında, her soru için açılan yeni pencerede soru kökünü, cevap seçeneklerini ve sorunun doğru cevabıyla ilgili soruya kendilerinin vermiş olduğu cevaba ulaşabilecek.

Sorular, adayın sınavda kullandığı kitapçığın soru ve seçenek diziliminde görüntülenecek.

İlgili sayfada, adayların testlerdeki toplam doğru, yanlış ve boş cevap sayılarıyla ham puanları da görülecek.

Nöbetçi Eczaneler

Asuman Eczanesi
Adres

Fevzi Fırat Caddesi, No:51/A Merkez / Karabük

Telefon

(370) 413-1373

Beşbinevler Eczanesi
Adres

Beşbinevler 75. Yıl Mahallesi, 70. Sokak No:39 Merkez / Karabük

Telefon

(370) 433-1527

Dilek Eczanesi
Adres

Esentepe Mahallesi, İncekaya Caddesi, Sultan Çayırı Evleri No:78/B Safranbolu / Karabük

Telefon

(370) 712-5434

Mutlu Eczanesi
Adres

Orta Sokak No:7/B Eskipazar / Karabük

Telefon

(370) 818-1124

Gökçe Eczanesi
Adres

İnönü Caddesi No:2 Yenice / Karabük

Telefon

(370) 766-4455

Gülşen Eczanesi
Adres

Candaroğlu Mahallesi, Hastane Caddesi, No:7 Karabük-Eflani

Telefon

(370) 461-2331