Türkiye Adalet Akademisi Lideri Özdemir, Trabzon’da konuştu:

Türkiye Adalet Akademisi Lideri Özdemir, Trabzon’da konuştu:

İhlas Haber Ajansı
Yayın: 30.09.2023 16:00
Paylaş:
A+ A-

TRABZON (AA) – Türkiye Adalet Akademisi Lideri Muhittin Özdemir, amaçlarının hukuka ve insan haklarına bağlı, tarafsız, bağımsız, hür vicdanıyla karar veren, meslek etik unsurlarını benimseyen, toplumun adalet gereksinimlerine karşılık verebilecek nitelikte hakim ve savcılar yetiştirmek olduğunu söyledi.

Özdemir, bir otelde organize edilen, “Ceza Hukukunda Gerekçeli Karar” ve “Özgürlük ve Güvenlik Hakkı” bahisli hizmet içi eğitimin açılış kısmında, güçlü ve faal bir adalet anlayışının toplumsal barışı beraberinde getireceğini belirtti.

Hakim ve savcı eğitiminin, yargının mukadderatını değiştirecek boyutta olduğunun altını çizen Özdemir, yenilenen ve güçlenen yapısıyla çalışmalarına orta vermeden akademinin aday, hakim-savcı eğitimlerinin yanı sıra kamu kurumlarının hukuk ve adalet alanındaki hizmet içi eğitimlerine de devam ettiğini vurguladı.

Özdemir, eğitim faaliyetlerini önemsediklerine dikkati çekerek, “Hedefimiz, hukuka ve insan haklarına bağlı, tarafsız, bağımsız, hür vicdanıyla karar veren, meslek etik unsurlarını benimseyen, toplumun adalet gereksinimlerine karşılık verebilecek nitelikte hakim ve savcılar yetiştirmektir.” dedi.

“Ceza Adalet Sisteminin Güçlendirilmesi ve Yargı Mensuplarının Avrupa İnsan Hakları Mukavelesi İhlallerinin Önlenmesi Konusunda Kapasitelerinin Arttırılması” projesi kapsamında, 1 Kasım'da Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Aile ve Toplumsal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş'ın iştirakiyle “Uluslararası Aile Sempozyumu” düzenleyeceklerini lisana getiren Özdemir, sempozyumda boşanma hukukunu tüm taraflarıyla ele alacaklarını söz etti.

Özdemir, 2 yıl evvel başlattıkları yargı kararlarını gerekçelendirme çalışmasının değerine işaret ederek, şu değerlendirmede bulundu:

“Türkiye Adalet Akademisi, 2022 yılında yaklaşık 2 bin 438 hakim adayına eğitim verdi. Tekrar hakim ve savcılara yönelik yerinde eğitimler, yüz yüze eğitimler ve proje kapsamında eğitimler ve uzaktan eğitimlerle 16 bin 708 meslektaşımıza eğitim programı düzenledik. Hizmet içi eğitimlerde ise 39 programda 2 bin 425 meslektaşımız eğitim aldı. 8 farklı programda 200 yabancı meslektaşımıza eğitim verdik. Toplamda yaklaşık 20 bin hakim ve savcıya Adalet Akademisi olarak eğitim faaliyetlerinde yer verdik. Adalet Akademisinin 2023 eğitim programları da süratle devam ediyor. Bu yıl tüm alanlarda 12 bin 785 sayısına ulaştık. Şu an son periyot eğitimlerini sürdüren 1107 hakim ve savcı adayımız var.”

Trabzon Cumhuriyet Başsavcısı Sedat Çelik ise hakim ve savcıların düzgün yetiştirilmesinin, bir ülkenin yargı sisteminin tesirli ve verimli işleyebilmesinin en kıymetli teminatı olduğuna dikkati çekti.

Türkiye Adalet Akademisince düzenlenen toplantıya, Avrupa Kurulu Ankara Program Ofisi Lideri William Massolin, Yargıtay üyesi Beytullah Metin, Adalet Bakanlığı Ceza İşleri Genel Müdür Yardımcısı Özgür Akdoğan, Trabzon Bölge Adliye Mahkemesi Başsavcısı Mustafa Yalçın, Trabzon Bölge Adliye Mahkemesi Lideri Osman Küçükosman, Trabzon ve etraf vilayetlerden hakim ve savcılar katıldı.

İki gün sürecek meslek içi eğitim programında, Yargıtay'ın ilgili daire liderleri ve üyelerince hakim ve savcılara eğitim verilecek.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Karabük’te iki otomobilin çarpıştığı kazada 3 kişi yaralandı

Yayın: 19.05.2024 21:31
Paylaş:
A+ A-

Karabük’ün Eskipazar ilçesinde iki otomobilin çarpışması sonucu 3 kişi yaralandı.

Karabük-Ankara kara yolunda seyreden H.Y. idaresindeki 43 ACC 083 plakalı otomobil, Söğütlüçeşme mevkisinde E.G. yönetimindeki 54 YD 069 plakalı otomobille çarpıştı.

Kazada sürücüler ile 54 YD 069 plakalı araçtaki yolcu M.G. yaralandı.

İhbar üzerine kaza yerine sağlık, polis ve jandarma ekibi sevk edildi.

Ambulanslarla Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılan yaralıların hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi.