Türkiye Sigorta “2022 Sürdürülebilirlik Raporu”nu yayınladı

Türkiye Sigorta “2022 Sürdürülebilirlik Raporu”nu yayınladı

Anadolu Ajansı
Yayın: 21.11.2023 16:00
Paylaş:
A+ A-

İSTANBUL (AA) – Türkiye Sigorta, “Gelecek için Pozitif Etki” sloganıyla hazırladığı Sürdürülebilirlik Raporu’nu yayınladı.

Şirket açıklamasına göre, çevik, yenilikçi ve duyarlı yaklaşımıyla hayatın her alanında çözüm üretmeyi ve sigortalılarının beklentilerini rekabetçi sigorta ürünleriyle en üst düzeyde karşılamayı hedefleyen Türkiye Sigorta, sürdürülebilirlik alanında da adımlar atmaya devam ediyor.

Topluma ve çevreye karşı sorumluluk bilinciyle sürdürülebilirlik temelli hizmet anlayışını benimseyen Türkiye Sigorta, 2022 Sürdürülebilirlik Raporu’nu yayınladı. Türkiye Sigorta’nın sürdürülebilirlik alanında attığı adımlara yer verilen raporda, 2022’de şirketin toplam prim üretiminin yüzde 123 artışla 235 milyar TL olarak gerçekleştiği belirtildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Türkiye Sigorta Yatırımcı İlişkileri Direktörü Umut Kovancı, Türkiye Sigorta’nın yenilikçi yaklaşımları, doğaya ve çevreye duyarlı uygulamaları ile sürdürülebilirlik alanında her geçen gün performansını artırdığını ifade etti.

2022’de elde ettikleri tüm sonuçların “sürdürülebilir liderlik” yaklaşımlarının başarılı finansal sonuçları olarak hayat bulduğunu aktaran Kovancı, “Amacımız, üretim ve karlılıkta sürdürülebilir liderliğimizi güçlendirirken sigorta kültürünü ülkemizde yaygınlaştırmak ve sektörümüzü hak ettiği yere getirmektir. ‘Gelecek için pozitif sigortacılık’ vizyonu ışığında, sermaye öğelerimiz ile yarattığımız ve paylaştığımız değeri artırmak amacıyla hayata geçirdiğimiz sürdürülebilirlik uygulamalarımıza 2022 yılında da ara vermeden devam ettik.” değerlendirmesini yaptı.

– Sürdürülebilirlik alanında adımlar

Kovancı, kurumsal sürdürülebilirlik kapsamında öncelikleri gözden geçirerek atacakları adımları belirlediklerini vurgulayarak, şu bilgileri verdi:

“İklim değişikliği ile mücadele kapsamında yenilenebilir enerji projelerine teminat sağlıyor ve tarım sigortası ürünlerimiz ile çiftçilerimizin ürünlerini koruma altına alıyoruz. Operasyonel süreçlerimizde de çevresel etkimizi azaltacak uygulamaları devreye alıyoruz. İklim değişikliği stratejimiz doğrultusunda karbon ayak izimizi belirlemeye yönelik çalışmaların kapsamını kapsam-3 emisyonların ölçümü ile genişlettik. Çalışma arkadaşlarımızın gelişimlerini ise çeşitli sertifika programlarıyla desteklemeye devam ediyoruz.”

Raporda, Türkiye Sigorta’nın “Herkes İçin Sigorta” anlayışı ile sektörün gelişen dinamikleri ve müşterilerinin öncelikli beklentileri doğrultusunda, kapsayıcı, düşük karbon ekonomisine geçişi destekleyen, uygun primlerle sunulan sürdürülebilir ürünleri ile sigortalılarının yanında olmaya devam ettiği de vurgulandı.

Raporda, Türkiye Sigorta’nın çalışanların motivasyonunu ve memnuniyetini artırmak adına yapılan uygulamalardan ve bu çabanın sonucu olarak 2022’de Great Place To Work Enstitüsü’nün Güven Endeksi Araştırması’nın sonucunda “Harika Bir İş Yeri” sertifikasının sahibi olmasına yer verildi.

2022’de Türkiye Sigorta tarafından Basketbol Süper Ligi İsim Sponsorluğu ve Ampute Futbol Takımı Sponsorluğu’nun üstlenilmesi, sigorta okuryazarlığının toplumda yaygınlaşması için sigorta sektörünün en geniş katılımlı eğitim seferberliği olarak planlanan Esnafın Sigorta ve Risk Yönetimi Bilincini Güçlendirme Eğitimleri (ESİB) sponsorlarından biri olunması ve daha yeşil bir gelecek için 10 bin fidanlık bir Hatıra Ormanı oluşturulması da sürdürülebilirlik uygulamaları içerisinde yer aldı.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

VakıfBank’tan 915 milyon dolarlık sürdürülebilirlik temalı sendikasyon kredisi

Anadolu Ajansı
Yayın: 14.05.2024 00:48
Paylaş:
A+ A-

İSTANBUL (AA) – VakıfBank, 915 milyon dolarlık sürdürülebilirlik temalı sendikasyon kredisi temin etti.

Bankadan yapılan açıklamaya göre, VakıfBank, çevresel ve sosyal temalı kredileri artırma hedefi çerçevesinde milli ekonomiye desteğini sürdürüyor.

Banka, 22 ülkeden 48 bankanın katılımıyla 361 milyon dolar ve 513 milyon avro olmak üzere toplam 915 milyon dolar tutarında 367 gün vadeli sürdürülebilirlik temalı sendikasyon kredisi temin ettiğini duyurdu.

Yılbaşından bu yana uluslararası piyasalardan 3 milyar dolar tutarında yeni kaynak sağlayan VakıfBank, yılın ilk sendikasyon kredisini de yüzde 113 yeniledi.

– “14 yeni banka işlemimize ilgi gösterdi”

Açıklamada görüşlerine yer verilen VakıfBank Genel Müdürü Abdi Serdar Üstünsalih, bu işlemin kendileri açısından en önemli noktalarından birisinin, katılımcı sayısının banka tarihindeki en yüksek sayıya ulaşması olduğunu belirtti.

Üstünsalih, “Bu durum Asya'dan Avrupa'ya, İngiltere'den Körfez bölgesine varıncaya kadar çok farklı coğrafyalardan 14 yeni bankanın işlemimize ilgi göstermesi sayesinde mümkün oldu.” ifadelerini kullandı.

Üstünsalih, söz konusu kredi maliyetinin Kasım 2023 dönemine göre her iki para birimi için 100 baz puan azalarak, dolar dilimi için SOFR artı yüzde 2,50, avro dilimi için ise Euribor artı yüzde 2,25 seviyesinde gerçekleştiğini aktardı.

Söz konusu işlemle, sürdürülebilirlik temalı sendikasyon kredileri toplamının 1,5 milyar dolar seviyesini aştığını kaydeden Üstünsalih, “Bu anlamda uluslararası fonlama alanındaki öncü konumumuz, bir kez daha teyit edilmiş oldu. Bu vesileyle işlemimize destek veren ve yoğun ilgi gösteren tüm muhabir banka temsilcilerimize bir kez daha teşekkürlerimi iletiyorum.” ifadelerini kullandı.

Üstünsalih, sürdürülebilir bankacılık alanındaki öncü konumları nedeniyle 2021'den bu yana sendikasyon kredilerini sürdürülebilirlik temalı olarak yenilediklerine değinerek, sözlerini şöyle tamamladı:

“Tüm bankacılık faaliyetlerimizi sürdürülebilirlik anlayışıyla yürüten bir banka olarak, odak noktamızı ve hedeflerimizi elbette sadece fonlama tarafıyla sınırlı tutmadık. Eş zamanlı olarak krediler tarafında da birçok çevresel ve sosyal temalı ürün geliştirerek müşterilerimize ihtiyaçları olan finansal çözümleri sunmaya devam ettik. Tüm bu gelişmeler ışığında ilk defa 2020 yılında oluşturduğumuz 'Sürdürülebilirlik Finansman Çerçevesi'ni 2023 yılında revize ettik. Son olarak sürdürülebilirlik alanındaki hedeflerimizi bir adım daha öteye taşımak amacıyla sendikasyon kredilerimizi Sürdürülebilirlik Finansman Çerçevemize uyumlu hale getirdik. Böylece söz konusu çerçeve kapsamında sendikasyon kredilerimiz dahil sağladığımız çevresel ve sosyal temalı uluslararası fonları yine çevresel ve sosyal temalı kredi ürünleri aracılığıyla müşterilerimizin kullanımına sunmaya ve Türk bankaları arasındaki öncü konumumuzu korumaya devam edeceğiz.”