Türkiye’nin İlk Sağlık Bilimleri Festivali Karabük’te Düzenlenecek

Esra Oğuzkağan Özkan
Yayın: 04.06.2024 15:31
A+ A-

Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık ve üniversitenin Sağlık Bilimleri Festivali (Sağlıkfest) Koordinatörlüğü tarafından bugün gerçekleştirilen tanıtım toplantısında, üniversitenin mühendislik, sosyal ve sağlık bilimleri alanlarında her birinin aynı anda yükseltilme çabası dikkat çekti.

Karabük Üniversitesi Türkiye’nin ilk ulusal ve uluslararası sosyal festivali olan Sosyofest’i 2-3 Mart 2024 tarihinde gerçekleştirmişti. Ardından 22 Nisan pazartesi günü Sağlıkfest’in lansmanı yapılarak model tasarım yarışmasının bir festival organizasyonu kapsamında 6-7 Kasım ayında yapılacağı duyurulmuştu. Bugün Dünya Miras Kenti Safranbolu’da hizmet veren Üniversite Evi’nde düzenlenen tanıtım toplantısında ise, Karabük Üniversitesi Sağlıkfest Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Gökhan Oruç Önalan tarafından yapılan açıklamada, Sağlıkfest’in iki aşamalı olarak yürütüleceği belirtildi. İlk aşamada sağlık model tasarım yarışmalarının yapılacağı, ikinci aşamada ise alan etkinliklerinin festivalde yer alacağı bilgisi verildi.

Yapılan açıklamada, yarışmalar için başvuruların 1 Temmuz pazartesi günü başlayacağı duyuruldu. Sağlıkfest’in amacının ülkemizdeki sağlık alanında varolana yeni katkılar sağlamak, yeni yaklaşımlar ve farklı bakış açıları kazandırmanın esas olduğu vurgulandı. Dr. Öğr. Üyesi Gökhan Oruç Önalan, etkinliğin akademik, bilimsel üretim ve toplumsal katkı sunmayı ilke edindiğini belirtti.

Sağlıkfest, sağlık alanında ilgi duyan herkesin katılımına açık olacak ve farklı disiplinlerden katılımcıları bir araya getirerek sağlık alanında yeni fikirlerin ortaya çıkmasını sağlayacak.

SAĞLIKFEST HEYECANI KARABÜK ÜNİVERSİTESİNDE YAŞANACAK

Karabük Üniversitesi tarafından düzenlenecek olan ve sağlık alanındaki pek çok meseleye yenilikçi yaklaşımlar geliştirmeyi amaçlayan Sağlık Bilimleri Festivali “Sağlıkfest”, Türkiye’deki birçok paydaşın katılımıyla 6-7 Kasım’da gerçekleştirilecek.

Karabük Üniversitesi’nin “Farklılığı Keşfet” temasıyla ev sahipliği yapacak olduğu Sağlıkfest’te yarışmalara katılmak için son başvuru 15 Ekim 2024 tarihi olarak belirlendi. Sağlıkfest Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Gökhan Oruç Önalan, lise, önlisans ve lisans, yüksek lisans ve doktora düzeyinde yarışma kategorilerinin olduğunu açıkladı. Aynı zamanda serbest kategoride 18 yaşından büyük herkese açık olduğu bilgisi verildi.

Toplam Ödül 400 Bin TL

Sağlıkfest kapsamında düzenlenecek 8 kategorideki yarışmalarda toplam 400 Bin TL ödül verilecek. Birincinin 25 Bin TL, ikincinin 15 Bin TL, üçüncünün ise 10 Bin TL ile ödüllendirileceği açıklandı.

Başvurular Elektronik Ortamda Gerçekleştirilecek

Yarışmaya tek ve takım olarak katılım sağlanacağı, bir takımda ise en az iki en çok sekiz kişinin yer alabileceği ifade edildi. Katılımın ücretsiz olduğu, yarışmaların ve diğer atölye aktivitelerinin Demir Çelik Kampüsünde kurulacak festival alanında herkese açık olacağı vurgulandı. Ayrıca katılımcıların, Sağlık Bilimleri Festivali (SAĞLIKFEST) hakkında üniversitenin festival koordinatörlüğünden, iletişim merkezini (0.370.418.84.87) telefonla arayarak veya [email protected] e-posta adresinden gerekli bilgileri edinebilecekleri de açıklandı.

SAĞLIKFEST, SAĞLIK SORUNLARINI MERCEK ALTINA ALIYOR

Karabük Üniversitesi tarafından düzenlenen Sağlık Bilimleri Festivali “Sağlıkfest”, sağlık alanındaki meselelere yeni yaklaşımlar getirmek amacını taşıyor. Yarışmaların yanı sıra alan etkinliklerinde festivalin atmosferini çeşitlendirecek sosyal, kültürel, eğitsel, sportif içerikli programlar yer alıyor. Festivalde; lise, ön lisans, lisans, lisansüstü ve serbest kategoride toplamda 8 model tasarım yarışması alanda teknik organizasyon alt yapısı ile sağlık alanında eğitim veren akademik birimlerin katılımıyla gerçekleştirilecek. Sağlıkfest, insanı önceleyen, insanın fiziki ve ruhi manada sağlıklı yetişebilmesine katkı sunmayı hedefliyor. (Esra Oğuzkağan Özkan)

HABERİN VİDEOSU İÇİN TIKLAYINIZ..

 

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

AK Parti Karabük heyeti, Ova Barajı’nda inceleme yaptı

Anadolu Ajansı
Yayın: 07.09.2024 22:15
A+ A-

AK Parti Karabük milletvekilleri, il ve ilçe başkanları ile İl Genel Meclisi üyelerinden oluşan heyet, Eskipazar ilçesindeki Ova Barajı’nda incelemede bulundu.

Baraj hakkında yetkililerden bilgi alan heyet adına konuşan AK Parti Karabük Milletvekili Cem Şahin, barajın ilçe ekonomisine önemli bir katkı sağlayacağını belirtti.

Barajın su tuttuğunu görmekten mutluluk duyduklarını anlatan Şahin, “Ova Barajı’mızın yapımı bir süre önce tamamlanmıştı. Ve ardından su tutmaya başladı. Ova Barajı, 1 milyon 188 bin metreküp depolama hacmine sahip ve 5 bin 480 dekar araziyi sulayacak. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Nöbetçi Eczaneler

Asuman Eczanesi
Adres

Fevzi Fırat Caddesi, No:51/A Merkez / Karabük

Telefon

(370) 413-1373

Beşbinevler Eczanesi
Adres

Beşbinevler 75. Yıl Mahallesi, 70. Sokak No:39 Merkez / Karabük

Telefon

(370) 433-1527

Dilek Eczanesi
Adres

Esentepe Mahallesi, İncekaya Caddesi, Sultan Çayırı Evleri No:78/B Safranbolu / Karabük

Telefon

(370) 712-5434

Mutlu Eczanesi
Adres

Orta Sokak No:7/B Eskipazar / Karabük

Telefon

(370) 818-1124

Gökçe Eczanesi
Adres

İnönü Caddesi No:2 Yenice / Karabük

Telefon

(370) 766-4455

Gülşen Eczanesi
Adres

Candaroğlu Mahallesi, Hastane Caddesi, No:7 Karabük-Eflani

Telefon

(370) 461-2331