Ücretsiz halk oyunları ve tiyatro kursunun açılışı yapıldı

Ücretsiz halk oyunları ve tiyatro kursunun açılışı yapıldı

Yayın: 06.01.2017 23:19
Paylaş:
A+ A-

KASTAMONU (İHA) – Kastamonu’da kültürel değerleri araştırarak gün yüzüne çıkartmak, çağdaş bir anlayışla gelecek nesillere en doğru şekilde aktarmak amacıyla projelendirilen Halk Oyunları ve tiyatro kursunun açılışı, Belediye Başkanı Tahsin Babaş ve kursiyerlerin yoğun katılımıyla yapıldı.

Kursiyerler, Kastamonu Belediyesi’nin ücretsiz olarak açtığı Halk Oyunları ve tiyatro kursundan duydukların memnuniyeti dile getirdikleri açılışta Belediye Başkanı Tahsin Babaş, geleneksel halk oyunları ve tiyatro kursu ile değerlerini gelecek nesillere en doğru şekilde aktarmayı hedeflediklerini söyledi. Sosyal medyanın gençleri toplumdan soyutlamasına karşı ilacın sosyal ve kültürel projeler olduğunu vurgulayan Başkan Babaş, “Bu tür projeler bizlerin sadece değerlerini yaşatmıyor, milli birliğimizi, kardeşliğimizi ve arkadaşlıklarımızı da güçlendiriyor. Aileler olarak çocuklarımızı kültürel ve sosyal projelere yönlendirmeliyiz. Geleceğimizin teminatı gençlerimize vereceğimiz her eğitimin önemi büyük. Bizler toplumumuzu kaynaştıracak ve milli birliğimizi güçlendirecek her projeye büyük önem veriyoruz. Bu yönde çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.

Tiyatro ekibinden her hafta mutlaka en az bir oyun sergilemesini de isteyen Başkan Babaş, eğitmenlere ve kursiyerlere çalışmalarında başarılar diledi. Kastamonu Belediyesi ücretsiz halk oyunları kursunu Ersin Çalışkan, Tiyatro Kursu ise Mehmet Bakar ve Hulusi Sıvacıoğlu eğitmenliğinde verilecek. Kurslarda çalışmalar hafta sonu itibariyle başlayacak.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

INVAMED Başkanı Dinç’ten 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı mesajı

Anadolu Ajansı
Yayın: 20.05.2024 08:48
Paylaş:
A+ A-

İSTANBUL (AA) – INVAMED Başkanı Raşit Dinç, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

Dinç, mesajında, INVAMED ailesi olarak, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı minnet, gurur ve geleceğe olan inançlarıyla kutladıklarını belirtti.

Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının 105 yıl önce, milletin birliği, beraberliği ve bağımsızlığı uğruna vereceği mücadeleyi başlatmak için Samsun'a çıktığını aktaran Dinç, “INVAMED olarak, Atatürk'ün, 'Hayatta en hakiki mürşit ilimdir.' sözünü parola alıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Dinç, o günlerde memleketin her bölgesinin işgal altında olduğunu belirterek, mesajında şunları kaydetti:

“Milleti ayağa kaldırmak ve sömürgecileri topraklarımızdan kovmak için Samsun gemisine binenlerin büyük bir cesareti, kararlılığı ve inancı vardı. Samsun'da işaret fişeğini yakarak başlayan, İzmir'de düşmanı denize dökmeye ve oradan da Cumhuriyet'in ilanına kadar giden uzun yol bizlere anlamlı bir miras bırakmıştır. Bugün 19 Mayıs'ın 105. yılında INVAMED ailesi olarak bu inanç ve kararlılık ile ülkemiz için çalışıyoruz.

'Üreten Bir Gelecek' vizyonuyla sürdürülebilir kalkınmanın anahtarı olan bilim, teknoloji ve inovasyona sağlık için yatırım yaparak, Türkiye'yi daha müreffeh yarınlara taşıma kararlılığı içindeyiz. Dün Samsun'a adım atılırken bilim yol gösteriyordu. Bugün de yolumuzu bilim aydınlatıyor. Bu duygu ve düşüncelerle 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nın 105. yıl dönümünü kutlar, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, Cumhuriyetimiz uğruna mücadele eden herkesi rahmet, minnet ve saygıyla anıyoruz.”